Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek, hogyan kérjem?

Mit tegyek, hogyan kérjem?

Figyelt kérdés

Nem vagyok vallásos ember, nem tudok imádkozni, soha nem olvastam a Bibliát és nem vagyok megkeresztelve. Mindezek ellenére hiszek valamilyen Istenben. Illetve abban, hogy van valaki aki időnként meghallgat és segít.

Nagy dolgot csak egyszer kértem és azt meg is kaptam. Ezért nagyon hálás vagyok annak aki megadta és magunknak is. Igaz csak tizenéves voltam de igaz szerelmet kértem és immár negyedik éve együtt vagyunk, szerencsére minden nagyon jó. Annyira, hogy kisbabát szeretnénk. Már 10 hónapja próbálkozunk de nem sikerül. Ha késik is a havim, mindig negatívat tesztelek sajnos. Hogyan kérhetném, hogy meghallgatásra kerüljön?! Szeretném ha az új évben sikerrel járnánk.

2017. nov. 28. 21:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%
Az ima nem fog segíteni. Látogass meg egy orvost.
2017. nov. 28. 21:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Folyamatban van...
2017. nov. 28. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:
Akkor ez a legtöbb amit tehetsz, persze sokat fog segíteni, ha hiszel abban hogy sikerülni fog, és elhatározod magadban.
2017. nov. 28. 21:31
 4/11 imakommandós ***** válasza:

Gyermekáldásért könyörögj, ugyanis az Isten áldása.

Hivatkozhatsz Isten embereknek adott legelső, ezzel rangban legtekintélyesebb parancsára. Olvasd el az I.Mózes könyvének első fejezetét.

Ha úgy érzed nem megy elég jól a saját szavaiddal, akkor térdelj le es olvasd fel hangosan naponta 3-szor a 113. Zsoltárt!

2017. nov. 28. 21:51
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem egy kicsit ellentmondásos, hogy tőlünk kérsz tanácsot arra vonatkozóan, hogy nem vallásos emberként hogyan kérhetnél valamit Istentől. De legyen.

A te példádból látszik, hogy nem kell ahhoz hívő kereszténynek lenni, hogy Isten áldásaiban részesüljünk. Isten mindenkit egyformán szeret, nem csak a híveit, mindenkinek ad bőven, csak van, aki észreveszi, és van, aki nem.

No de térjünk át a kérdésedre.

Ez sajnos nem úgy működik, hogy ha eléggé hiszel Istenben, meg elég sokat imádkozol, akkor a kívánságod hipp-hopp teljesül. Ez Isten akaratán múlik, nem pedig azon, hogy milyen módon kéred. Egy keresztény elfogadja Isten akaratát, még ha az nem is kedvező rá nézve. Az imádkozásnak sem az a lényege, hogy Isten minden kívánságunkat teljesíti, mint a mesében, hanem az, hogy kapcsolatban vagyunk Vele! Elmondjuk neki örömünket, bánatunkat, hálát adunk neki, illetve elé visszük a kéréseinket és a segítségét kérjük, ha olyan a helyzetünk. A válaszokat gyakran nem azonnal kapjuk meg, és nem feltétlenül olyan formában, ahogy azt várnánk. De megtanuljuk felfedezni Isten áldásait az életünkben. Segít. És jót tesz a léleknek. Gyógyít is.

Kérd nyugodtan Istent, az ne akadályozzon, hogy nem vagy hívő, ettől még ugyanúgy meg fog hallgatni. Tudom, épp az előbb mondtam, hogy minden Isten akaratán múlik és nem azon, hogy mennyit imádkozol, ez ellentmondásosnak tűnhet, de nem az. Csak annyit jelent, hogy van különbség Isten és egy kívánságautomata között.

Ha gyereket szeretnétek, és eddig még nem jött össze, gondolj arra, hogy ennek jó oka van. Lehet, hogy Isten csak később szeretne megáldani titeket gyermekkel, amikor már felkészültebbek lesztek és még nagyobb örömmel tudjátok majd fogadni. Ne kösd ki, hogy januárra már kell neked a gyerek. Engedd, hadd menjen minden a maga útján.

Remélem, tudtam segíteni!

2017. nov. 28. 21:53
 6/11 imakommandós ***** válasza:
Hálát adhatnál pl azért is, hogy úgy érzed megadta életed párját.
2017. nov. 28. 21:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyébként hány évesek vagytok?
2017. nov. 28. 21:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Jakab apostol levele 1/17

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.

Nagyon fontos dolog hinni azt,hogy van Isten.De tudnod kell azt is,hogy Istent csak eggyetlen módon tudod megközelíteni,mégpedig Jézus Krisztus által.

Ez azt jelenti,hogy ha hiszed,hogy Jézus Krisztus az Isten Fia,hogy meghalt a mi büneinkért,hogy a mi büneinket magára vette és szenvedett ártatlanul, ha hiszed,hogy feltámadt a halálból,akkor behívod őt az életedbe.

Tudod,a Bibliában is találunk olyan leírásokat,hogy nem lehetett gyereke Izsáknak és Rebekának.De nézzük meg mit tett Izsák annak érdekében,hogy megjöjjön a gyermekáldás.

1Mózes 25/21

És könyörge Izsák az Úrnak az ő feleségéért, mivelhogy magtalan vala, és az Úr meghallgatá őt: és teherbe esék Rebeka, az ő felesége.

Izsák könyörgött az Úrhoz.Nem keseredett el,nem azt mondta hogy nekünk az életben nem lesz gyerekünk,hanem imádkozott,és türelmesen várt.

Ezért azt javaslom,hogy buzgón imádkozzatok,és ne keseredjetek el,mert Isten képes arra hogy megadja szívetek kívánságát.

Áldásokkal teli életet és hatalmas gyermekáldást kívánok nektek.

zsoltárok könyve50/15

És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem.

2017. nov. 28. 23:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni. De mivel nincs ismereted a keresztény életről, ezért gondolod úgy, hogy Isten áldása, hogy paráznaságban fog megfoganni egy gyermek.

Ha lesz is gyermek, az nem Isten jóváhagyásával történik, hanem a test természeténél fogva képes utódot nemzeni.

Egy gyermek akkor Istentől jövő áldás, ajándék, ha tisztán és házasságban fogan.

Milyen sajnálatos, hogy az emberek paráznaságban élnek, és Istentől várják az áldást, miközben semmibe veszik Isten erkölcsre vonatkozó kéréseit.

2017. nov. 29. 00:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Minden hasonlat korlátolt, mivel hasonlat, nem pedig az egyértelmű valóság. Ám mégis használjuk őket, hogy megértessünk bizonyos dolgokat.

Teszem fel, az amerikai elnök küldhet ajándékot az észak-koreai nép képviselőjének, aki levélben kéri tőle. Ám ha küld is ajándékot, azt nem jogosultság alapján, hanem irgalomból küldi, ugyanis semmilyen jogviszonyban nem állnak egymással, mégis megeshet. Másrészt az is nagyon valószínűsíthető, hogy az amerikai elnöktől érkező ajándék könnyen fennakad az észak-koreai rezsim szűrőin, az illető pedig soha nem kapja meg, és azt gondolja, el sem lett küldve. Mi a megoldás? Kérni kell az amerikai állampolgárságot, és olyan helyre kell menni, ahol az észak-koreai rezsim lehetőségei erősen korlátoltak.

Ha a Föld Isten országa lenne, te pedig a polgára lennél, akkor jog szerint kérhetnél Tőle. Ám mivel a Föld nem Isten országa, te pedig nem vagy mennyei állampolgár, a kérésed nem jogszerű, még akkor sem, ha jogszerűtlensége ellenére mégis kaptál már Istentől korábban. A jövőt illetően erre semmi garancia nincs, ha a jogszerűtlenség állapota megmarad. Talán kapsz, talán nem. Talán eljut hozzád, talán nem. A Föld az Isten és az Isten ellensége csatatere, ráadásul a küzdelem kimenetelét nem az dönti el, hogy ki erősebb, hanem az, hogy az ember a beszédével melyiknek ad nagyobb befolyást, ugyanis a Föld az ember felelőssége alá lett rendelve. A történelem a bizonyíték rá, hogy ezt a befolyást kitartóan az Isten ellensége bitorolja. Vagyis az égből potyogó jó ajándékok az esetek túlnyomó részében nem azok kezébe kerül, akiknek szánták. Éppen ezért az a megoldás, ha az ember megszerzi a megszerezhető mennyei állampolgárságot, és a Menny Földi Nagykövetségén menedékjogot kér. Erre az evangélium ad lehetőséget. Mi az evangélium? Ez:

Jézus Krisztus meghalt a bűneinkért az Írások szerint, eltemettetett, és harmadik napon feltámasztotta az Atya az Írások szerint. Aki ezt hit által elfogadja, és segítségül hívja az Úr nevét az megmenekül. Megkapja a mennyei állampolgárságot, a bűnbocsánatot, az új életet, és Isten gyermekévé válik. Ha ezzel párhuzamosan elmegy Isten Országa Földi Nagykövetségére, ami nem más, mint az Élő Egyház, akkor igencsak megnehezíti az Isten ellensége dolgát - aki továbbra is igyekszik elhalászni Isten ellátását -, feltéve, hogy ott mindig a jogszerűség talaján marad. Persze az egész fenti procedúra elválaszthatatlan az Egyháztól, nem is működik azon kívül. Isten gyakran működik a küldöttein kívül, azaz tényleg megkeresi az elveszetteket, de azokat utána a bárkába terelgeti, mert az özönvíz közeleg, és nem szeretné, ha a bárkán kívül találná az Övéit.

2017. nov. 29. 05:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!