Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos emberek nem hiszik...

Vallásos emberek nem hiszik el hogy látott ufót?

Figyelt kérdés
2017. nov. 27. 20:14
1 2 3
 21/28 Alex Fly ***** válasza:

@14: ki állítottab hogy az Univerzumban máshol nem lehetséges élet? Akár tecnikai civilizáció?

Speciel a Föld körüli pár száz parszekes térrészt kivéve bálhol előfordulhat. De ennek mi köze a kérdéshez?

2017. nov. 28. 19:31
 22/28 szp72 ***** válasza:

@ szp72 Csak egy kérdésem lenne. Honnan tudod azt, hogy nem létezik a földön kívül élet?

Ki mondta, hogy tudom? Lehet, hogy van. Én mindenesetre nem hiszek abban, hogy a földön kívül lenne más értelmes emberi vagy emberhez hasonló élet. Hogy ember alatti élet van-e máshol a világegyetemben, az a világnézetemet tekintve teljesen mellékes.

@ A teljes világ 0.01%-át sem ismerjük. Számomra elképzelhetetlen, hogy máshol ne lenne élet.

Valószínűségszámítást csak akkor végezhetünk, ha ismerünk hozzá minden adatot. Milyen alapon állítod, hogy te ezt ismered? Honnan tudod, hogy mekkora az élet pláne a tudatos emberi élet kialakulási esélye? Szerintem ez egy irtózatosan kicsi szám. S miből gondolod, hogy a világegyetem tényleg van elég nagy ahhoz, hogy egy ilyen statisztikai csoda egynél többször is megtörténjen?

Az én világnézetem szerint az anyagi világ végső értelme maga az ember. Tehát ez a világegyetem éppen akkora, éppen olyan s éppen csak annyira működik benne a statisztikai véletlenszerűség, hogy szükségszerűen kialakuljon az ember.

Persze neked lehet más világnézeted és hited. Hihetsz egy olyan anyagban, amely ezrével produkál értelmes lényeket, de ez is csak hit, s nem tényállás.

@ A tejútrendszerben több mint száz milliárd bolygó található. Lehetetlen, hogy ebből csak egy volt alakalmas az élet kialakulásához.

Az élet egy iszonyúan bonyolult dolog. Az, hogy például van egy vizes bolygó az még egyáltalán nem garantálja, hogy valaha élet is lesz benne. S ha meg is jelenik az élet, mi a garancia, hogy eljut az emberig is? Semmi.

@ bár ahogy lejön a válaszodból, te elhiszed, hogy csak a '6000' éves föld a minden.

Én nem tartom valószínűnek, hogy a bibliai beszámoló a teremtésről valóban szó szerint értendő.

2017. nov. 28. 22:39
 23/28 anonim ***** válasza:

Az amerikai elnököt a tanácsadója ébreszti egy telefonhívással:

- Elnök úr, van egy jó és egy rossz hírem!

- Mondja a rosszat először!

- Idegen bolygóról származó lények támadták meg az Amerikai Egyesült Államokat!

- Úristen! És mi a jó hír?

- A jó hír az, hogy újságírókat esznek és olajat pisilnek!

2017. nov. 28. 22:45
 24/28 anonim ***** válasza:

@ Ki mondta, hogy tudom? Lehet, hogy van. Én mindenesetre nem hiszek abban, hogy a földön kívül lenne más értelmes emberi vagy emberhez hasonló élet. Hogy ember alatti élet van-e máshol a világegyetemben, az a világnézetemet tekintve teljesen mellékes

-Ezek az UFO történetek akkora hülyeségek, hogy akkor se érdemes elhinni, ha netalán igazak lennének.

Nekem ebből teljesen az jön le, hogy nem hiszel a földön kívüli életben.

@Milyen alapon állítod, hogy te ezt ismered?

Nem állítottam azt, hogy ismerném. Viszont abban biztos vagyok, hogy nem írtam túl kicsi számot. Sőt, még azt is megmerném kockáztatni, hogy ennek még csak a töredékét sem ismerjük. Ha már a számoknál vagyunk, a nagy számok törvénye szerint, kell hogy létezzen máshol is élet. Azt egy szóval sem mondtam, hogy civilizált, ellenben én még ezt a lehetőséget sem tekintem kizárnak. Sőt, inkább tudom, hogy valahol léteznek más civilizált lények is.

[link]

Itt van egy cikk. Itt a fajoknak csupán az 0.001%-át azonosították. Ez alapján gondolom, sőt tudom azt, hogy nem mondtam az előbbi adatnál jóval kisebb számot. Elég sok olyan dolgot rejteget még a világűr, amit még az unokáink sem fognak megtudni.

@Az én világnézetem szerint az anyagi világ végső értelme maga az ember. Tehát ez a világegyetem éppen akkora, éppen olyan s éppen csak annyira működik benne a statisztikai véletlenszerűség, hogy szükségszerűen kialakuljon az ember.

Ezt részben elismerem. És tiszteletben is tartom a nézeted. Azonban az én nézetem más.

@Az élet egy iszonyúan bonyolult dolog. Az, hogy például van egy vizes bolygó az még egyáltalán nem garantálja, hogy valaha élet is lesz benne. S ha meg is jelenik az élet, mi a garancia, hogy eljut az emberig is? Semmi.

Jogos feltevés. Azonban én egy szóval sem mondtam, hogy más bolygón ugyanígy ember alakulna ki. Lehet, hogy teljesen más, viszont az számomra biztos, hogy nem egyedül vagyunk. Több mint 100 milliárd bolygó... Kizárt, hogy ezek közül, csak 1 helyen lennének meg a megfelelő körülmények. És itt megint csak az jön elő, hogy egyáltalán nem ismerjük a világűrt, de még a földet sem..

@Én nem tartom valószínűnek, hogy a bibliai beszámoló a teremtésről valóban szó szerint értendő.

Ez igaz a biblia 99,9%-ára(legalább is számomra. Aláírom, hogy van tanító értéke, de én egyáltalán nem hiszek benne.)

2017. nov. 28. 23:15
 25/28 szp72 ***** válasza:

A privátba jött, de itt válszolnék rá, mert szerintem a tárgyhoz tartozik.

@ 1947 ben is lezuhant ufo roswelbe meg fenyegetek családokat olyan anyagot találtak ami földön nen létezhetne

Honnan tudod ezt a történetet, ha annyira titkos? Ott voltál? Te vizsgáltad azt az anyagot?

@ nem iszom nem drogozom megés láttam egyet

Elhiszem, hogy nem drogozol és láttál valamit. Kérdés, hogy mit.

@ és ez nem örödög müve

Honnan tudod? Honnan tudod, hogy mit láttál? Az emberek annyi mindent látnak, amire akár meg is eszküsznek, hogy tényleg látták, s nem voltak részegek. Csak nézzél szét a vallások világában. Ott van például Mohamed az iszlám és mondjuk Joseph Smith a mormon vallás alapítója. Mind a kettő látott-hallott valamit, s milliók hisznek nekik, de mivel a kettő egyszerre igaz nem lehet, ezért legalább az egyikük szükségszerűen hülyeséget beszél (szerény nézetem szerint mind a kettő).

@ katonaság tisztában van ezzel meg kormányokis

Honnan tudod, ha titkolják? Én elhiszem egyébként, hogy vannak UFO észlelések, csak azt nem, hogy azok tényleg űrhajók más bolygóról jött intelligens lényekkel. Vannak beszámolók, hogy valaki beszélget velük meg elviszik ide-oda. De ilyenek a vallásosaknál is előfordul. Jön egy angyal beszélget vele, ide viszi, oda viszi. Az UFO hit csak egy hit, egy modern vallás, a legújabb hülyeség.

2017. nov. 28. 23:15
 26/28 anonim ***** válasza:
Bár igazából kezdem belátni, hogy teljesen hülyeségen vitázunk. Valószínűsítem(ha itt lehet persze) hogy életünk során, egyikünk sem fogja megtudni, hogy mi is pontosan az igazság, talán még csak közelebb sem kerülünk hozzá. Élveztem az eszmecserét. Szép estét kívánok!:)
2017. nov. 28. 23:22
 27/28 anonim ***** válasza:

kedve kédezős

Kicci péééz, ezee öccá válaszom.

tikett nem kee, akkó ezee hámcá.

üdveztlek ufo

2017. nov. 29. 11:11
 28/28 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen a biblia nem zárja ki az ufókat, lehetnek Isten egy előző világa ahol nem a saját képére teremtette a lakóit.

Vagy egy másik Isten világa, az univerzum hatalmas, miért ne férhetne el több Isten is benne mind a saját teremtményeivel?

2017. nov. 30. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!