Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallás, vallási közösség,...

Vallás, vallási közösség, amelyik elfogadja és természetesen, egyenrangúként kezeli a homoszexualitást és létezik manapság is?

Figyelt kérdés
2017. nov. 25. 23:33
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

A homoszexualitás nem egy betegség. Ugyanolyan szexuális irányultság, mint a heteroszexualitás.

Amúgy meg, nem értem minek kell belepofázni mások életébe.

Én egy férfit szeretek, férfiak iránt érzek nemi vágyat, férfiakkal tudok együtt lenni. PONT.

Ezen nem tudok és nem is akarok változtatni.

2017. nov. 27. 20:48
 32/43 anonim ***** válasza:
60%
A reform zsidóság teljes mértékben elfogadja, egyházi házasság is lehetséges (amennyiben mindkét fél zsidó). Magyarországon 2 ilyen közösség is van, mind a kettő Budapesten, az egyik a Szim Salom, a másik a Bét Orim. Ha nyugaton képzelitek el a jövőtöket, ott a konzervatív zsidóság is gond nélkül el és befogad, Magyarországon sajnos ilyen közösség jelenleg nincs.
2017. nov. 28. 00:48
 33/43 követ62 ***** válasza:
11%

Én sem gondolom betegségnek bár sokáig ezt hangoztatták.

Ez a függőségel azonos. És, ha már függőség akkor azt kezelni kell pl: heteróknál a szex függőség.

Miért szolok bele? Miért írod ki nyilvánosba a kérdést?

Férfi létedre ferfit szeretsz és nem akarsz változtatni rajta? Rendben, ne tedd.

Biztos lesz közösség akik így is befogadnak. Keresd!

Viszont üdvösség? FELEJTŐS! Isten SOHA NEM ENGED így a menybe! Úgyhogy élvezd ki az életet most, mert tuti ennyi és nincs tovább.

HA CSAK MEG NEM GONDOLOD MAGAD! És az ISTEN akarata szerint élsz nem a saját kívánságod szerint.

Hidd el őszintén jót akarok neked, mert ugyan mi érdekem lenne, hogy ne?

Isten pedig leginkább. És SOHA nem fogadja el azt aki a bünében akar maradni.

Jobb, ha elgondolkodol ezen, ha üdvözülni akarsz.

Ha nem, akkor szerintem ne is fáraszd magad a vallással.

2017. nov. 28. 09:36
 34/43 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem ha van Isten, nem a nemi irányultság, hanem az élet során elkövetett tettek alapján mérlegel és szab ki jutalmat vagy büntetést. De büntetést is miért szabna ki? Hiszen ha valóban ő teremtett minket, miért nem teremtett tökéletesnek? Tudnia kellett előre, hogy az ember milyen lesz.

A nemi identitás pedig nem függőség kérdése. Nem lehet felette határozni. Van és kész.

2017. nov. 28. 11:45
 35/43 követ62 ***** válasza:
13%

Kedves #34.

A hozzászólásodból egyértelműen lejön,

- nem hiszed, hogy Isten létezik

- ebből logikusan következik, hogy SEMMIT nem tudsz róla.

- a saját elképzelésekd vetited a SZERINTED nem létező Istenre.

Azt mondja Isten szava a Biblia. "Kegyelemből tartattatok meg hit által, NEM CSEKEKEDETBŐL, hogy senki ne kérkedjen."

Remélem elég egyértelmű és világos?

Viszont máshol szintén egyértelműen le írja, hogy az azonos nemű kapcsolatot tartók halálra méltók Római levél első fejezete. Akkor csak azt tudom feltételezni, hogy gőzöd sincs arrol mi Isten elvárása.

Na meg még sokminden másról sem, ha a Bibliát nézzük.

Azok az istenek akikről te beszélsz, akikre te vágysz nem a Bibliában van.

Ilyenek voltak a római, Görög istenek. Hátha találsz ma is ilyeneket. Mert a Biblia Istenéhez semmi köze.

2017. nov. 28. 13:00
 36/43 anonim ***** válasza:

"Vagy nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Isten országát? Ne tévelyegjetek: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem bujálkodók, sem fajtalanok, sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát. Pedig ilyenek voltak közületek némelyek: de megmosattatok, megszentelődtetek, és meg is igazultatok az Úr Jézus Krisztus nevében és a mi Istenünk Lelke által." (1 Korinthus 6: 9-11)

Amelyik egyház nem tekinti bűnnek a homoszexualitást, az hazudik, azt az egyházat nem Isten vezeti, az olyan közösségen nincs áldás.

Nem olyan vallási közösséget kellene keresni ahol a bűnök nem bűnök, hanem kérni Isten segítségét, hogy segítsen megváltozni.

2017. dec. 5. 15:51
 37/43 anonim ***** válasza:
60%

"Nem olyan vallási közösséget kellene keresni ahol a bűnök nem bűnök, hanem kérni Isten segítségét, hogy segítsen megváltozni."

Én 170 centi magas vagyok, már túl a 30-on. Ha Isten segítségét kérem, hogy megváltozzak, hogy magasabb lehessek, akkor szerinted sikerülne 185 centisre nőnöm?

2017. dec. 5. 16:05
 38/43 anonim ***** válasza:
23%
170 centivel és 185 centivel is üdvözülhetsz, ezért ezt a kérésedet biztosan nem fogja teljesíteni Isten. A fajtalankodók egyértelműen nem öröklik Isten országát míg meg nem változnak, az erre irányuló kérést Isten meghallgatja és segít.
2017. dec. 5. 16:14
 39/43 anonim ***** válasza:
60%

Fajtalankodók? A melegek már más fajba is tartoznak? :O

Egyébként nem ez volt a kérdés. Hanem az, hogy ha nagyon megtérek és nagyon-nagyon megkérem Istent, akkor segít-e nekem 185 centisre nőnöm? Én úgy érzem, hogy sokkal jobban tudnék üdvözülni, ha 15 centivel magasabb lehetnék, biztosan sokkal ambíciózusabban is állnék az üdvözülés kérdéshez. Ez biztosan Istennek tetsző cselekedet is lenne.

Szóval szerinted sikerülhetne így 30 felett még 15 centit nőnöm, ha elég intenzíven kérném rá Istent?

2017. dec. 5. 16:20
 40/43 anonim ***** válasza:
35%

Egyébként a kérdésedre válaszoltam.

Ha nem tudunk a vallási oldalon a kereszténység szellemiségében beszélgetni, akkor tisztelettel kérlek, hogy ne válaszolj a bejegyzéseimre!

Senkivel sem szeretnék szócsatázni. És legfőképpen nem egy olyan valakivel aki nagyon messze van (még) Isten országától.

2017. dec. 5. 16:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!