Vallás, vallási közösség, amelyik elfogadja és természetesen, egyenrangúként kezeli a homoszexualitást és létezik manapság is?
"Lehet itt a Bibliáról szónokoéni, de ennél azért egy kicsikét több megértés kellene embertársaink irányába."
A Biblia Isten szava. S amit leíratott, azt Isten mondta, így az Ő elvárásait akarod érzelmileg felülírni.
Gondolj Noéra: Mit gondolsz, Isten miért nem engedte meg, hogy Noé zárja be az ajtót?
Hogy ne lehessen kinyitni emberi érzelmek hatására.
Biztos, hogy amikor hallotta a rokonai kiabálását, talán még beengedte volna Őket.
Isten nem ember.
Isten türelmének azonban van határa, és ha eljön ez a pont, akkor ’belefárad, hogy sajnálatot érezzen’;
(4Mózes 23:19) 19 Isten nem ember, hogy hazudjék, Nem is embernek fia, hogy sajnálkozzék. Vajon mond olyasmit, amit meg nem tesz, És beszél olyasmiről, amit nem visz véghez?
Amit leíratott, nem csak írás marad, hanem ahogy olvashatod, megvalósítsa, még a gyermekeket sem fogja kímélni, ha a szülei engedetlenek.
(Galácia 6:7) 7 Ne vezessenek félre titeket: Istent nem lehet megcsúfolni/becsapni/. Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is;
Saját magadat is félre vezeted.
Öt kenyér közösség, ez még keresztény.
Wicca, ez elfogadja a homoszexualitást is, és nem azért, mintha nem tudna róla.
Egyébként pedig hogyan jutna be Isten új világába, ott ilyen nem lehetséges. Hogy fog az érzelmei felett uralkodni?
Ezért sem juthat át az, aki már most nem igyekszik alkalmazni Isten erkölcsre vonatkozó elveit.
Nem ott kezdik majd megtanulni, mert ott új könyvek nyittatnak, más dolgokat fognak a túlélők és a feltámadottak tanítva lenni.
Nem vezetem én félre saját magamat, csak én el tudom fogadni a homoszexuális embereket is. Ugyanúgy lehetnek jó emberek, mint bárki más. Ettől önmagában még nem lesznek megátalkodott gonosztevők.
Igen, tudom, mit ír a Biblia, és nem is szándékozom vitatkozni vele. Viszont nem is akarom jobban tudni, hogy Isten kit ítél el és kit nem. Ezért mondom, hogy az illető ember lelkiismeretére bíznám a dolgot.
Senki nem mondta, hogy ha így akar élni, az tilos.
Igen szabad akarata van.
Az lett kiemelve, hogy nem élhet Isten messiási királyságában.
A Bibliában le lett íratva, hogy változtatnia kell, ha szeretne örökké élni Isten királyságában.
S ezt a gondolkodásában kell elkezdenie, az írók csodásan levezetik, hogy válhat az Ó emberből, új emberré, ami Isten képmására hasonlít szentségben.
Persze ez nem kötelező, csak aki szeretne Sátán hazuggá nyilvánításában részt venni, és Isten mellé állni
"A kereszténység is foglalkozik vele."
Jézus és az Atyjával egységben, vagy egyéni elgondolás alapján.... Mert nem mindegy:
(Máté 7:21–23) . . .hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!
Szerintem bármelyik elfogadja, ha az a személy nem gyakorolja, nem elégíti ki irányultságát. Mert Isten a CSELEKEDETET gyűlöli és nem azt aki gyakorolja.
Ennek fényében egy rendes keresztény sem tud azonosulni a GYAKORLATTAL (még elméleti szinten sem), de magát az embert szereti. És egyenrangú tagja lehet a közösségnek.
Csak úgy mint egy alkoholista aki többé már nem iszik alkoholt, mert, ha inna vissza esne. Ezért önmegtartóztató életet él.
Viszont az ÚR arra is képes, hogy egészségesé tegye azt az embert és a szexuális vágyai egy nő felé iranyuljon akivel normális életet élhet házasságban.
Isten ma is képes csaodát tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!