Vallás, vallási közösség, amelyik elfogadja és természetesen, egyenrangúként kezeli a homoszexualitást és létezik manapság is?
A "nem foglalkoznak vele" vallások (illetve azok írói és művelői) általában nem is hallottak homoszexualitás létezéséről, szóval egyáltalán nem következik, hogy majd ott emberként állnak a témához, ha a jövőben szembe kerülnek vele.
Aszerint választani vallást, hogy "Isten mit gondol egyes dolgokról". Melyik isten? A sváboké vagy a jakutoké?
cocomacci
Hát bocs, hogy nem egy olyan egyházhoz akarok csatlakozni, ami szerint én bűnös vagyok csak mert férfival vagyok együtt és nem akarok/tudok hinni egy olyan Istenben, aki csak azért magányos lelki nyomorokká akar tenni, mert azonos neműek iránt érzek szexuális és érzelmi vonzódást.
"Olyan Istenben hinni"
Tudod, ezzel becsapod saját magadat, Istent pedig megtagadod, és váddal illeted, hogy nem fogadja el ezt az életedet. Az Isten pedig nem akar lelki nyomorékká tenni.
Hanem azt szeretné, ha minden ember engedelmesen betartaná az erkölcsre vonatkozó elvárásait. Hidd el ettől el, hogy ha valaki, akkor Ő tudja, hogy nehéz neked, de ettől még nem változtatja meg sem a törvényeit, sem az erkölcsre vonatkozó mértékeit.
(1János 5:3, 4) 3 Mert az Isten szeretete azt jelenti, hogy megtartjuk a parancsolatait; a parancsolatai pedig nem megterhelőek, 4 mert minden, ami az Istentől született, legyőzi a világot. És ez az a győzelem, amely legyőzte a világot: a hitünk.
Tedd fel a kérdést magadnak, szereted az Istent?
Tudod miért kell szeretni az Istent?
Hogyan bizonyíthatod hogy szereted?
Kedves Kérdező!
Ha meleg vagy, és keresztény is, akkor a helyzeted borzasztó nehéz.
Ez egy forró téma manapság, és még nem született rá általánosan elfogadott megoldás. Tipikusan egy olyan kérdés, amit könnyebb szőnyeg alá söpörni, mint érdemben foglalkozni vele.
Egyrészt ott van ugye, hogy senki sem tehet arról, hogy kihez vonzódik. Van, aki csak a saját nemével képes boldog lenni. Másrészt a kereszténység szerint a kapcsolat kiteljesedése csak a házasságban élhető meg, amely egyben az új élet és a gyermekáldás forrása is. A házasság azonban nem áll nyitva homoszexuális párok előtt, így nekik (amennyiben keresztények), nincs lehetőségük a maga teljességében megélni a kapcsolatukat. Ez egy hatalmas dilemma.
Én hiszem, hogy Isten nem ítél el senkit sem csak azért, mert meleg. Viszont, hogy mennyire élheti meg ezt a vágyát, az még a mai napig nem tisztázott. Én - mivel mást nem tudok mondani - ezt az egyén lelkiismeretére bíznám, aztán pedig elfogadnám a döntését. Ő csakis Istennek tartozik elszámolással - Isten pedig sokkal igazságosabb, mint bármelyik ember.
"még nem született rá általánosan elfogadott megoldás."
Nos itt van a hiba. Mi az hogy általánosan elfogadott megoldás?
Isten által elmondottakat kell elfogadni.
Isten pedig nem mondta, hogy emberek tegyenek javaslatokat, az általa felállított bűnök enyhítésére.
S majd Ő jóvá hagyja.
S ha az első században is képesek voltak az Isten iránt érzett szeretetük által változtatni, akkor most sem lehetetlen.
(1Korintusz 6:9–11) 9 Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát. 11 Pedig ilyenek voltak némelyek közületek. De tisztára mostak, de megszenteltek, de igazságossá nyilvánítottak benneteket Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében, és a mi Istenünk szellemével.
Isten szellemével semmi sem lehetetlen.
"Ilyenek voltak"
vagy is tudtak változtatni, mert akarták.
Isten szeretete pedig nem vallott, és soha nem is fog kudarcot vallani.
1:ha minden ember Isten teremtménye akkor te is.
2:Isten teremt e olyan emberet akit utál?
3:Jézus meghat a büneinkért,a tieidért is mármint hogy búza vagy.
4:találkoztál olyan pappal/lelkésszel/tiszteletessel/stb akinek személyesen Isten mondta,hogy melegek bünösök?
Ha igen akor 3.pont ujjra.
Szóval legyel csak keresztény.
A muzulmánok képmutatóak és a homárokat ledobják a tetöről.
A zsidokat mindenki utálaj,ha még meleg is akkor a duplán lesz utálva.
A tőbbit nem tudom.
Coccomaci, ebbe bele tudnék kötni, ha akarnék, de nem akarok.
Azt valóban meg tudja tenni egy homoszexuális ember, hogy nem éli meg ezeket a vágyait, mint ahogy egy hetero is dönthet úgy, hogy egyedül marad. De ettől még az irányultsága nem fog megváltozni.
A másik meg az, hogy te elvárnád, hogy szakítson a párjával, akit mindennél jobban szeret? Mert én nem. Lehet itt a Bibliáról szónokoéni, de ennél azért egy kicsikét több megértés kellene embertársaink irányába.
Végül is még Dávid is kedves volt Isten szemében, pedig borzalmas dolgot tett, csak azért mert olyan embert akart felpróbálni, aki neki tiltott volt. De ő elfogadta a büntetést. A kérdezőnek ez nem menne, ő sipákolna,mint egy rossz bu... Ja tényleg az.
Nem értem minek akarsz Istenben hinni és bízni, ha egyszer neked jó a se gg be kuki és nem is akarsz ezen változtatni. Balhézni jöttél ide?
Utolsó, szerinted ez egy keresztényhez méltó válasz volt?
Csak magadat minősíted ám vele, nem a Kérdezőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!