Hova lett az a kérdés, amiben egy volt jehova tanúja írt valami sztorit?
Alapvetően én is túlzásnak tartom a számtalan hozzájuk intézett kérdést, de itt pont egyikük írt ki egyet. Ezért nem értem, hogy miért idegeskedsz.
nem volt kamu, csak törölték, mert nem igazán kérdés volt, de bemásolom ide, hátha maradhat..Sokat olvasgattam itt a gyakorin, és úgy éreztem le kell írnom néhány gondolatomat. Én 20 évig voltam Jehova Tanúja. Elhagytam néhány éve a szervezetet személyes okok miatt. Igazából magában a szervezetben csalódtam, nem tudtam feldolgozni a szabadkőműves Russel dolgot, egyebeket. Tudtam, hogy van Isten, elkezdtem hát végigjárni a többi gyülekezetet. Azt tapasztaltam, hogy ahány gyülekezet, annyi tanítás. Próbáltam megérteni az új tantételeket ( háromság, lélek hallhatatlansága, pokol stb..) néha úgy éreztem, de jó! Már értem, aztán gondolkodtam, olvastam a Bibliát, és mégsem…ez így ment néhány évig. Közben elvégeztem egy 4 éves teológiai főiskolát, és nem segített. Rengeteg könyvet elolvastam, mert ugye a többi egyház is használ segéd tankönyvet ( nem kevés pénzbe kerülnek) de ahányat olvastam, annyiféle tanítás volt. Ennyiféle igazság pedig nem lehet. Nagyon összevoltam zavarodva, rengeteget imádkoztam Istenhez. Aztán idekeveredtem a gyakori kérdésekre, és elolvastam sok kérdést a Tanúkkal kapcsolatban. Azt láttam, hogy nagyon arogánsak, lekezelőek a kommentelők Jehova Tanúival. Ők Igyekeznek normálisan válaszolni, de mindig azt kapják, hogy csak az örtoronyból idéznek. Hiába tesz mellé tíz Biblia verset, akkor is azt írjátok…Én mikor aktív tanú voltam, nem túl sokat olvastam a folyóiratokat, mégis ugyan azt hittük, ugyan azt prédikáltuk az embereknek, mert minden a Bibliára alapult, ami benne van! Én a Kárili Bibliából tanultam, és nem változott a hitem, mikor kiadták az újvilág fordítást sem. Sokan mondják, hogy a tanúk meghamisították a Bibliát…és a protestánsok, vagy katolikusok? Hol van a Bibliákból a Jehova név például? és most ne mondjátok, hogy az nem valós név. Isten megengedte, hogy benne legyen a Bibliában, Jézus azt mondta szenteljük meg ezt a nevet, akkor az ha kivesszük Isten szavából nem hamisítás? Ezt a nevet nem a tanúk találták ki, mégis úgy csinál sok ember, mintha ez csak a tanúk Bibliájában lenne benne. Pedig nem így van. Sok igehelyet változtattak meg ezen kívül, ennek könnyen utána lehet nézni ma már.
Vádaskodnak sokan, hogy a pénzért csinálja az egészet a szervezet. Mint fentebb írtam sok gyülekezetet végig jártam, de egy gyülekezetben sem voltam mióta onnan eljöttem, ahol ingyen bármit is kaptam volna. Ellenben rendszeresen körbejárt a kosárka az Istentisztelet végén az adományokért. A 20 év JT. tagságom alatt soha senki nem mondta, hogy, ha elviszel 10 könyvet, húsz füzetet, akkor tegyél a kasszába egy kis pénzt. Továbbá regisztrációs díjat sem szednek a kongresszusokon ( nem kevésbe kerül) mint ahogyan ez más felekezeteknél szokás. Mégis a tanúk a rosszak, pénzéhesek, stb….nem értem. És igen, vannak hibák várták armageddont, de az első századi keresztények nem? Ők azt hitték már az ő idejükben visszajön Jézus, akkor miért hibásak a tanúk, azért mert várják őt? Ők legalább várják…És Russel szabadkőműves volt, igen szerintem is, és? Ő elkezdett valamit, volt egy múltja, keresgélt, senki nem állítja, hogy szent volt! Biztos sok hülyeséget csinált, de mondjatok már néhány Isten által szeretett személyt, aki makulátlan volt. Azt hiszem nem igen olvasunk ilyenekről. Russel elindított valamit, mások folytatták, javítgatták, átgondolták, imádkoztak és mára egy hatalmas néppé váltak. Azt is hiszik a tanúk, hogy ők az igaz vallás, és mások nem? A katolikus elfogadja a református tanokat és fordítva? A Baptista elfogadja akár a református, akár a Katolikus keresztséget? Nem, mert mást gondolnak, mást tanítanak és úgy gondolják az a tiszta tanítás. Nem gondolom, hogy ezért bárki is elítélhető lenne. A tanúk hiszik, hogy egy igaz tanítás van, de azt, hogy ki menekül meg Isten ítéletekor nem tudják, és nem is mondják, hogy tudják. Én most elvagyok különülve, de látom, hogy az az a keskeny út, amin kevés ember jár, és hát nem egy népszerű út, de Istenhez vezet.
Tudod Isten oda rakja az embert, ahol a legjobban tudja őt szolgálni és fejlődik. Te hogy szolgálod Istent azzal, hogy össze vissza ugrálsz? Ráadásul olyat állítasz, ami nem igaz? Kezdve azzal, hogy szerinted mindenhol van külön olvasmány, amit a Biblia mellett kötelező tanulmányozni? Mert hogy ez nem igaz. Ahogy az sem, hogy máshol nincs konferencia, és ezt is leírtam. Hogy mi a célod, azt nem tudom.
De az biztos, hogy nem fogadtad be Jézust és a tanúk meg idegesítőek, hisz ha a Bibliából van egy őrtorony hazugság cáfolva, akkor vagy félrebeszélnek, vagy (mivel a Biblia ellen nem lehet beszélni, mert Isten szava és Istennél senki sem bölcsebb) azt állítják, hogy zaklatva vannak és inkább nem válaszolnak. Ha te itt régóta olvasol, akkor ezt is látnod kellett volna, mégsem zavarta a szemed.
De a te döntésed, engem nem izgat. A Károliban teljesen egyértelműen ott van Jézus Istensége, te mégis maradtál a hazugságban. Ha az ige nem győz meg a hazugsággal szemben, akkor ember sem tud semmit tenni.
Tehát, van valakinek valami jó vicce?
"Isten oda rakja az embert"
Hogy mit csinál? Isten nem vallásköziséget hozott létre hogy ki hogyan szolgálja. Hanem egy imádati formát életet alakított ki minden embernek.
Mi lett volna ha a zsidók is ide oda rakott emberekből állt volna? Mindenkire egységesen ugyan az vonatkozik.
Nekünk kell engedelmeskedni és alkalmazkodni Istenhez, nem fordítva.
De tudok egy viccet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!