Szektasodott katolikusok Magyarorszagon, lehetseges ilyen?
Attól függ hogy definiálod te a szektát.
2017. nov. 13. 15:25
Nem lehetséges. Amint kialakul egy ilyen csoport, szekta, többé nem katolikus. Egyébként van rá néhány eset, szerencsére nem sok, például ilyenek az ókatolikusok, vagy a "Hang" könyvek tanait követők.
2017. nov. 13. 15:33
van 1-2 csoport amivel kapcsolatban már kicsit nehéz eldönteni még katolikusnak tekinthetők e, de többnyire pár fősek csak, esetleg baromi megtévesztő hogy mondjuk 3-an szerkesztenek egy honlapot és abból már azt hiheted ennek komoly tábora van, de mire gondolsz igazából?
2017. nov. 13. 16:14
Vajon nem ilyen "szektának"tekinthetők a "karizmatikus katolikusok"vagy a"bázis közösségek"?(Természetesen,a "szekta"kifejezés tudományos értelmében,s nem a tudatlan értelmezés szerint.)
2017. nov. 13. 16:32
Miért lennének a karizmatikus katolikus közösségek szekták? Amíg nem szakadnak el a tanításban, addig nem szekta. Legfeljebb számunkra szokatlan módon dicsőítik Istent.
Nem tudom, hogy mik azok a bázis közösségek.
Remélem az akadémiai szótárak számodra is elég tudományosak, az alapján értelmeztem.
2017. nov. 13. 16:40
Karizmatikus csoportok, hát...
[link]
2017. nov. 13. 17:14
Hát karizmatikus katolikusként eléggé rosszul esett, hogy leszektásoztál minket. Nem vagyunk szektásak, a Karizmatikus Megújulás egy pápa által teljes mértékben elfogadott és támogatott dolog. Nem szakadtunk el az egyháztól, pontosan ugyanazt a tanítást valljuk, rengeteg pap és szerzetes is támogatja. Ez a magát katolikusként definiáló blog pedig rengeteg valótlanságot, ferdítést állít a karizmatikusokról és más lelkiségi mozgalmakról is.
[link]
2017. nov. 13. 18:03
8/26 A kérdező kommentje:
Hagyomanyorzok,akik erre hivatkozva elszakadast hirdetnek a modernizalodo egyhaztol, a katolikusokat egyontetuen megtevesztetteknek belyegzik. Tagadjak a papat. Fu alatt mindenfele bizarr osszeeskuveselmeleteket terjesztenek, pl oltastagadok, tiltjak a gyerekek iskolaba jaratasat, beoltasukat, tiltjak a naptarmodszert, stb. Kulsosegekben ultrakatolikusoknak tunnek,amugy teljesen szemben allnak az egyhazzal.
9/26 A kérdező kommentje:
Nem a karizmatikusokra gondoltam, ugy tudom,ok nem szakadarok.
2017. nov. 13. 21:25
Kapcsolódó kérdések: