Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van-e még egy olyan önmagát...

Ka.ka.o kérdése:

Van-e még egy olyan önmagát kereszténynek nevező vallás, amelyre az alábbiak közül MINDEGYIK állítás igaz?

Figyelt kérdés

Kérem, hogy csak a kérdésre válaszoljatok, de ha nem így történne, egye-fene.

1. Szeretet van köztük (János 13:34)

2. Nem részei a világnak (János 17:16; 18:36)

3. A világ utálja őket (János 15:18,19; Jn 17:14)

4. Rendszeresen összegyűlnek (Zsidók 10:24,25)

5. Prédikálnak a világ minden részén (Máté 28:19,20; 1Timóteusz 2:3,4; Róma 10:13-15; 15:20,21; Márk 13:10)

6. Alkalmazzák az 1Korintusz 5:10,13-mat

7. Törvénytisztelők (Róma 13:1)

8. De ha az Isten és az állam akarata ütközik, Istennek engedelmeskednek (Cselekedetek 5:29)

9. Egységesek a tanításban (1Korintusz 1:10; János 17:22)

U.i.: csak a vallás nevére vagyok kíváncsi.

2017. nov. 6. 17:49
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Nah,de akkor ne hagyd kérdező,hogy tűkön üljünk kétségek között,áruld el nekünk,hogy melyik az az egy,amire ez mind igaz! Mondtam,imádom a nagy áttöréseket!
2017. nov. 7. 12:03
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg tényleg tanú vagy,akkor az egész leírásodban egyetlen mondat,ami igaz rátok,mégpedig a fő kérdésedben szereplő " önmagát kereszténynek nevező" vallás. Legalább elismered,hogy nem keresztény,csak annak nevezi magát :D
2017. nov. 7. 12:25
 23/28 anonim ***** válasza:
64%

Óóóó jeee Jehova Tanúi.

Róluk ír a Biblia, ők a legszerényebbek, legszebbek, legkevésbé mocsokban élők, legokosabbak, legjobban értelmezők, ők imádják legjobban Jehovát, nekik áll legjobban az öltöny, ők tudnak a legilledelmesebben füzeteket átadni, az év legjobb kopogásdíjainak győztesei ééééés Jézust annyira követik, hogy már csak egy hangyányi választja el őket, és Jézust. Jézus is lávolja őket, hiszen csak miattuk felülírta a Bibliában leírtakat is, hogy amikor visszatér, majd minden szem látni fogja. Neeeem, őt csak még a Tanúk közül is a legjobbak láthatják, hiszen náluk nincs vezetői struktúra, ők mind ugyanolyan testvérek, csak van 144.000 tag, aki testvérebb a többi testvérnél is, na és ők, őőőők láthatják Jézust már 1914 óta. Lepacsiztak vele, Jézus Krisztus maga szerkeszti az Őrtorony számokat, még médiaismeretből is levizsgázott Russel kedvéért, meg ilyenek.

2017. nov. 7. 17:50
 24/28 anonim ***** válasza:
64%

Huhúúú gyertek testvéreim, imádjuk Jehova nevét minden kérdés alatt. Mutassuk meg, hogy mennyivel keresztényiebbek vagyunk a többi kereszténynek mondott vallásnál!!!44!!4!

Az értelmezésünk meg annyira király, hogy maga Jézus Krisztus jelentette be, hogy a Bibliának egy új kiadását tervezi kiadni a mi javaslatunkra, hiszen azok a béna Apostolok még leírni sem tudták Isten tevékeny erejének az akaratát.

2017. nov. 7. 17:53
 25/28 A kérdező kommentje:

Második hozzászólóként leírtam, hogy biztos vagyok benne, hogy legalább egy vallásra igaznak kell lennie mind a kilenc pontnak. Ezt félre lehetett érteni, és egyesek úgy értelmezhették, céloztam egy konkrét vallásra.

De valójában pusztán erre gondoltam:

1Timóteusz 2:3,4

"Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson" (új világ fordítás)

Ha Istennek ez az akarata, kicsoda állíthatná meg? Ha Isten azt akarja, hogy mindenfajta ember tudja az igazságot, lennie kell olyanoknak, akik tudják azt. Ha tudják, nyilván azt tanítják, és ha azt tanítják, az szerint is kell élni, mert az igaz ismeret ezt is magában foglalja. Ha pedig azok szerint élnek, igaznak kell lennie rájuk az általam felvázolt 9 pontnak.

A 9 pont olyasmi, amit én magam megértettem a Bibliából (persze van több is). A következtetéseim sorozata talán spekulációnak tűnhet. De nyilvánvaló, hogy ha Jézus RÉSZBEN azért jött a világba, hogy követendő példát mutasson, hogy mintát hagyjon (ezt is megtette), akkor egyértelműen azért, hogy legyenek, akik követik. Az apostolok követték őt, és a Biblia második nagy részét ők írták. Nyilvánvaló, hogy azért, hogy a Keresztények (Krisztusiak, vagyis Krisztus követői) kövessék a leírtakat. Ha tehát ez Isten akarata, lennie kell legalább egy csoportnak, akik követik a leírtakat. Az általam vázolt 9 pontnak igaznak kell lennie az igaz vallásra.

Ezért hiszek benne, hogy vannak, egy csoport, akikre mindegyik igaz. Mert Istennek ez az akarata. Erre gondoltam, mikor azt írtam, lennie kell olyannak, akikre mindegyik igaz.

Különös egyébként, hogy nem írtam róluk, meg sem említettem Jehova Tanúit, a többségnek mégis ők jutottak eszébe (bár nem készítettem statisztikát). Persze lehet, azért, mert ők ezt állítják magukról.

Egyébként egyáltalán nem volt a kérdés témája, hogy kikre NEM igaz a 9 pont, az volt a kérdés, kikre igaz.

2017. nov. 7. 17:54
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért tudta mindenki, hogy mire megy ki a játék, mert a Jehova Tanúin kívül senki nem bizonygatja ennyire, hogy ők az egyetlen igaz vallás. Ott már gond van, ahol ennyire bizonygatni kell.

Jézus meg megmondta, hogy ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az Ő nevében, Ő ott lesz.

És jól olvastad JÉZUS NEVÉBEN GYŰLNEK ÖSSZE! :)

2017. nov. 7. 17:59
 27/28 A kérdező kommentje:
Óh, és elnézést kérek, a félreértés elkerülése végett leírom, hogy nem állítok olyat, hogy ez a 9 pont különleges, és csak ezeknek kell igaznak lenniük. Pusztán ezeknek IS, hisz ezek IS benne vannak a Bibliában.
2017. nov. 7. 18:00
 28/28 anonim ***** válasza:
68%
Van kedves kérdező, a napjaink katolikus Egyházára. Ha csak nem akarja bárki felhánytorgatni a sok évszázada elkövetett bűnöket, amikhez semmi köze a ma élő embereknek.
2017. nov. 7. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!