Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztényeknél mi ez a...

A keresztényeknél mi ez a nagy Pál imádat?

Figyelt kérdés

Figyeljétek meg, itt mindenki aki Jézus tanítását szeretné elferdíteni (tudatosan, vagy tudatlanságból) az ált. mindig Pálra hivatkozik.

Néhány példa a sok közül: Jézus azt tanította, hogy közöttetek ne legyen alá*fölé rendeltség, "közöttetek azonban ne így legyen, mert ti testvérei vagytok egymásnak" - mondta Jézus.

Erre a keresztények Pál-ra hivatkozva bevezették az alá-fölé rendeltséget, a "szent hierarchiát".

Vagy Jézus azt tanította, hogy ne hívassátok magatokat "atyáknak".

Erre a keresztények Pál-ra hivatkozva atyáknak, meg elöljáróknak hívatják magukat.

2017. nov. 5. 20:29
1 2 3
 11/27 pelgrim ***** válasza:
55%

“Figyeljétek meg, itt mindenki aki Jézus tanítását szeretné elferdíteni (tudatosan, vagy tudatlanságból) az ált. mindig Pálra hivatkozik.”

Hát igen, Pál apostol, aki talán sohasem találkozott Jézussal, tanítását nem közvetlen hallotta, vakbuzgóságában átesett a ló másik oldalára, és a mai napig magával rántva a keresztények jelentős részét. Tájékozatlanságában Jézus valódi küldetése felől, korábban teljes erejéből üldözte a keresztényeket, majd megtérése után ugyanazzal a szorgalommal terjesztette a kereszténységet.

2017. nov. 6. 09:07
 12/27 anonim ***** válasza:
Kérdező,attól,hogy elfogadjuk,még nem imádjuk. Volt már egy másik kérdező,aki naponta kiírta,hogy Pál mekkora hamis tanító és ha valaki el merészelte fogadni Pál szavait,azokat Pál imádóknak nevezte. Ott is feltettem a kérdést,hogy eszerint meg ha a kérdező szavait fogadom el Páléval szemben,akkor meg a kérdezőt imádom?
2017. nov. 6. 09:46
 13/27 anonim ***** válasza:
84%
Az, hogy elfogadjuk Pál tanítását, mivel maga írja nem magát prédikálja, hanem a Krisztust, még nem azt jelenti, hogy imádom őt. Azt imádom aki felette van, de erre Pál fel hívja az emberek figyelmét, akkor is mikor elkezdik őt és Barnabást imádni. Megszaggatták a ruhájukat és megfedték őket, hogy ne őket imádják. Ők voltak Zeusz és Hermész Görögországban. :) Tehát, mi KERESZTÉNYEK nem imádjuk Pált, csak azt aki elküldte őt, az pedig az Úr Jézus, a testben megtestesűlt Krisztus. :)
2017. nov. 6. 09:50
 14/27 anonim ***** válasza:

"Néhány példa a sok közül: Jézus azt tanította, hogy közöttetek ne legyen alá*fölé rendeltség, "közöttetek azonban ne így legyen, mert ti testvérei vagytok egymásnak" - mondta Jézus. "

Azért egy gyülekezetbe valaki csak kell,aki prédikál,általában a gyülekezet nem társalgó,ahol beülünk beszélgetni és senki nem tanít. Egy másik kérdésnél írtam már asszem tegnap,hogy a legfurcsább és legkifacsartabb gondolkodású tanítók pont azok közül az emberek közül kerülnek ki,akik azt mondják,hogy "engem csak az Atyaúristen taníthat,fölöttem ember nem áll",ebből a mentalitásból aztán jön a végtelen egoizmus,a tévedhetetlenség érzése,az alázat teljes hiánya (mivel őt maga az Úristen tanítja ugye belső hangokon meg álmokon keresztül,nincs se pásztora se lelkésze), mások lenézése és hopp,máris Istennek képzeli magát az ember. Gondolj bele,ha szerinted rossz hatással van az emberekre a hierarchia, akkor milyen hatással van rájuk egy olyan ember (vagy akár több),aki nem hallgat senkire,mert őt az "Úr tanítja"? Szerinted,ha nincs emberi vezető,azzal megszűnik a hierarchia? Nem,mégcsak akkor fog elkezdődni,mert hirtelen mindenkit az "Úr" fog tanítani és persze mindenkit ízlése szerint,mert hát fölötte nincs ember,nem javítja ki senki és jönnek az elvontabbnál elvontabb magánértelmezések. Láttam egy filmet (az mondjuk mormonokról szólt) ott is volt egy pásztor,aki senki ember fiától nem fogadott el tanácsot vagy feddést,mert hozzá közvetlenül Isten szól,gondolom nem kell részleteznem,hogy úgy irányította a gyülekezetet,ahogy akarta,mert annyi alázat sem volt benne,mint egy réteg aszfaltban.

2017. nov. 6. 10:01
 15/27 anonim ***** válasza:

" Hát igen, Pál apostol, aki talán sohasem találkozott Jézussal, tanítását nem közvetlen hallotta, vakbuzgóságában átesett a ló másik oldalára.."

Sokan próbálnak ezzel érvelni,máshol is láttam már az 52%-os válaszolótól is,hogy Pál mennyire nem látta személyesen Jézust,de kérdem én,aki ezt írja,az talán látta? Vagy mitől gondolja magát hitelesebbnek,mint egy akkor élő ember? Időben még mindig közelebb volt Pál Jézushoz,mint egy mai ember, ha már itt tartunk. De tényleg,kezdek irigykedni,hogy a gyakorikérdések tele van olyan emberekkel,akiknek személyesen megjelent Jézus.

2017. nov. 6. 10:11
 16/27 anonim ***** válasza:
65%

"Hagyd kérdező, túl vagyok már ezen. A hamis imádat egyik fontos része a vakság. Pál tanítása farizeusi tanítás, Jézus tanítása mennyei. Pál követői emberek, és a test emberi tanítást ért. Ez ellen nem kell neked semmit tenned. Ezek az emberek az általuk száz gyülekezet között választott gyülekezetben vannak, mely Pál tanítása alatt szerveződött. Jézus tanítására nem lehet gyülekezeteket szervezni. Ha felismernék a páli tanítás hazugságait,összeomolna a vár. Így az érvük mindig az lesz, hogy te hülye vagy, és nem érted. Ahogy már meg is kaptad..."

Kedves 52%-os mik ezek a hamis tanítások? Mert én nem láttam egyet sem, csupán Pál adta át azt, amit tanított Krisztus ő általa az embereknek. Mi a gond? Mi a bökkenő ezzel? :) Mert volt olyan mondata, hogy ez tőlem van nem pedig Istentől, amikor a házaságról szólt? Vagy az a bökkenő, hogy Mindenhova elment és neki köszönhetően tudod a Bibliát ma is fogni a kezedben, és nem kizárólag Izrael népének bírtokában van? Az a gondod kedves 52%os, hogy Isten szerint tanított és felhívta a figyelmet arra, amikor imádni akarták őt, hogy ne tegyék csakis Kizárólag Istent imádják? Mi a gond 52%-os? :)

2017. nov. 6. 10:23
 17/27 imakommandós ***** válasza:
76%

Az a gondja az 52%-os felhasználónak, hogy Pál merészelte levélben részletesen leírni a gyülekezeti rendről szóló parancsait Jézusnak, sőt e mellett az ÚSZ leglényegesebb teológiai okfejtéseit merészelte átadni a gyülekezeteknek.

Pl a törvényhez való viszonya az ÚSZ-nek, stb.

2017. nov. 6. 10:57
 18/27 anonim ***** válasza:
79%
Értem, hatalmas gond ez...
2017. nov. 6. 11:01
 19/27 anonim ***** válasza:
74%
Már én is rájöttem,hogy ez a gondja,egy másik kérdésnél nekem problémázott,amikor leírtam,hogy nálunk is van kiközösítés a gyülekezetből,persze azt a részt már figyelmen kívül hagyta,hogy ugyanúgy beszélgetünk vele,imádkozunk érte és nem tiltjuk el a családjától,de ez nyilván mind lényegtelen.
2017. nov. 6. 11:07
 20/27 anonim ***** válasza:

Tökéletesen hamis állítások:

Nem tudok Pál apostol imádóiról.

"Szent hierarchia"nevű fogalomról nem tudok Pál írásai közt.Te hol találtál ilyet?

Pál,a Krisztus szerinti uralkodást tanította:a másokért való szolgálatot.

2017. nov. 6. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!