Mit ír a Biblia az egységről? Hogyan lehet egység a hívők között?
"Igen, Jehova Tanúit semleges álláspontjuk mindenhol egységesíti."
Felháborodtam amikor olvastam a soraidat! A kérdésem második fele nem Jehova tanúinak szólt hanem a hívőknek. Te pedig külön kiemeled őket kizárva ezzel a többi hívő embert.
De milyen alapon?
Kevés kutakodás után azért kiderül hogy Jehova tanúi sem olyan egységesek mint ahogyan azt állítják sokszor. Mert vannak az Igazhitű Jehova tanúi meg vannak Jehova tanúi! A gyökerek ugyanazok mind két esetben csak az egyik csoport a későbbiekben kivált! Szakadás ott is előfordult!
"Ez a semleges álláspont az egység összetartó ereje, hiszen arra indítja a világ minden táján élő Tanúkat, hogy megfeleljenek annak, amit Ésaiás próféta jegyzett fel mindazokról, akiket Isten ’megtanít az Ő útjaira’."
A semlegesség nem lehet az összetartó ereje a hívőknek. Jehova tanúinak lehet hogy az. De attól hogy valaki semleges és ehhez még Jehova tanújának sem kell lennie. Én sem vagyok Jehova tanúja mégsem támogatok egyetlen háborút sem én nincs fegyverem sem. Még légpuskám sincs. Mert ha ennyi elég akkor én már egységben vagyok Jehova tanúival. De nem akarok egységben lenni olyan emberekkel akik csak azért kizárnak hívő embereket mert ők nem Jehova tanúi!
Az egységet hitem szerint Krisztus Jézus adja meg a hívők között. Mert ő a szegletkő és a szegletkő nem személyválogató! Ő ragaszkodik az igazsághoz és szeretetben tanít de a bűnt nem nézi el mert igazságos. Az egységet Krisztus Jézus teremti meg a hívő ember életében. Az ő élete és szeretete ,példamutatása.
"Jehova Tanúinak az elmúlt évtizedben megtartott kelet-európai kongresszusain megfigyelhető egység és béke jól szemlélteti, hogy Ésaiás próféciája kicsiben már teljesedik."
Izraelben megfigyelhető hogy palesztinok és messiás hívő zsidók békében élnek egymás mellett!
"Ezért békének és egységnek örvendenek ma ebben a megosztott világban. Nem csoda, hogy egy újság vezércikke egyszer ezt írta: „Ha az egész világ a Tanúk (vagyis Jehova Tanúinak a Bibliában lefektetett) hitvallása szerint élne, akkor véget érne a vérontás és a gyűlölet, és a szeretet királyként uralkodna.”"
Melyik újság melyik vezércikke? Miért nem magát a cikket mutatod meg?
Az eddig idézett bibliai tanácsok mellé:
Egyetlen egység lehetne hívők között,mégpedig tökéletes Krisztus,az élő Isten Fia követése által.
Minden egyéb eszme,vallási irányzat fertőzött az emberi gyengeséggel,s így nem alkalmas az egység alapjaként használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!