Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit javítanál ki leginkább a...

Mit javítanál ki leginkább a teremtésben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Esszét kell írnom suliba a fent említett címmel...tudnátok segíteni,ötletet adni miket tudnék beleírni?

2017. nov. 4. 18:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
53%

Na srácok, új nemzeti alaptanterv! Hajrá magyarok, hajrá Magyarország! ...vagy miként is szólt a szlogen.

Gyalázat ami az oktatásban az utóbbi években történik, ez a feladat is mutatja.

Irodalomból nekünk műelemzéseket kellett írnunk, pedig nem évtizedek vannak köztünk.

2017. nov. 4. 19:31
 12/34 A kérdező kommentje:
Műelemzés az nekem is könnyebb lenne mint ez az esszé...és itt se sok segítséget kaptam eddig
2017. nov. 4. 19:35
 13/34 anonim ***** válasza:
27%

A Földre Isten nem teremtett haszontalan állatokat.

A Földön minden úgy volt szép és tökéletes, ahogy alkotta a létrehozója.

Hogy az állatok némelyike vad, és gyilkos ösztönökre tett szert, ez annak köszönhető, hogy Isten levette a kezét az emberről. Az állatok nem voltak sem veszélyesek, sem haszontalanok az emberre nézve, míg Isten vezetése alatt állt a Földön minden.

Istennek van hatalma az állatok felett, és a Természet erői felett.

Ennél fogva a Teremtésben egyetlen "hiba" van, amihez Istennek semmi köze.

Ez pedig az ember gondolkodás módja, ami nem egyezik az életadó Forrás gondolatával.

2017. nov. 4. 19:38
 14/34 anonim ***** válasza:
79%
Túl sok segítséget nem is fogsz kapni. Mert az egyik oldal szerint a teremtéstörténet csak jelképesen értendő biblai történet, a másik tábor meg szó szerint érti és hibátlannak tartja.
2017. nov. 4. 19:43
 15/34 A kérdező kommentje:
Én értem,hogy mindenki ugy gondolja nincs semmi javítani való a teremtésben,de kérkek írjatok valami segítséget...
2017. nov. 4. 19:46
 16/34 követ62 ***** válasza:
22%

Semmit nem javitanék, mert, ha én akarnék javitani:

1/ Megtagadnám Isten mindenhatoságát, tökéletességét, igazságosságát.

2/ Ha én akarnék változtatni akkor istennek kéne lennem? Az kizárt!

A teremtés tökéletes volt. Az ember rontotta el.

De Isten ezt is tökéletesen megoldotta, hogy majd vissza állítsa az eredeti tökéletes világrendet (a keresztel).

Akinek van gyereke tudhatja milyen, ha nem fogad szót. Na meg a tinik is tudják magukról, ha a szülő 1000-szer elmond valamit és nem csinálják meg.

Isten sem várt volna mást, csak szeretetteljes engedelmességet.

2017. nov. 4. 20:04
 17/34 anonim ***** válasza:
26%

Mondjuk előbb teremteném meg a Napot és aztán a Földet.

Mert ezt nagyon benézték azok az öreg szakállas okostojások akik a Bibliát írták. És mit ér az egész, ha már így kezdődik?

2017. nov. 4. 20:27
 18/34 anonim ***** válasza:
11%

"ha gyanus és kötekszel nézz utána (11. Osztályos irodalom könyv 27. Oldala ;) )"

Akkor szégyen és gyalázat, hogy az irodalomkönyved írói és a tanárod azt kéri, hogy keress hibád Isten munkájában. Nagyon tanulságos dolog, tényleg.

Aki meg netalán leírta, hogy a teremtés hibátlan, az le van pontozva.

Én a helyedben szépen leírnám, hogy a teremtéssel minden rendben van, csak azzal a hozzáállással nincs minden rendben, hogy olyat kérnek, hogy vizsgáld felül Istent.

Hát klassz.

2017. nov. 4. 21:00
 19/34 anonim ***** válasza:
60%

Igazából nem olyan rossz feladat ez, ha belegondolsz. Nem csak agyatlan magolásra neveli a diákot, na meg hogy gondolkodás nélkül elfogadjon ilyesmit hogy a világ az jó és kész. A világunk tele van hibákkal, logikátlanságokkal, amiknek semmi köze az emberhez.

Ha egy teremtőtől származik ez a világ, akkor pedig komoly gond van a teremtéssel.

Például hogy az ember szempontjából az univerzum 0,000...0001%-ának van eleve értelme léteznie.

Vagy hogy a fejlábúak kaptak egy logikusan működő szemet, az embernél viszont bakizott a teremtő, vagy mi, hogy a mi retinánkat már csak logikátlanul pont fordítva építette be, mint ahogy kéne?

Minek teremtett semmire sem jó halálos vírusokat?

Stb...

2017. nov. 4. 21:12
 20/34 anonim ***** válasza:
3%

x17

Nem néztek be semmit.

A világító testek előbb voltak a Földnél, csak tudni kell olvasni a Teremtés korszakát.

2017. nov. 4. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!