Mit vársz el, egy istentisztelettől? Kérlek pontozd 1-10-ig úgy hogy 10 a leginkább elvárt funkciója! Mennyiben találod meg ezt az elvárásod, a közösségedben?
A.Áhitat,
B.Közösség élmény,
C.Istennel való közösség javítása,
D.Jobb emberként kezdhessem a következő hetet,
E.Kikapcsolódás a hétköznapok sodrásából,
F.Helyrezökkenés önmagaddal,
H.Egyéb..........
A.7
B.2
C.5
D.0
E.0
F.8
Nem igazán találtam meg.
A: Istennel való közösség javítása!!!
EZ a lényege, minden más csak másodlagos!
Ezen belül Isten jobb megértése: a szándékai, az elvárásai, a tettei... az én szerepem Isten mellett - minden.
B: Közösség. Nem csak az élmény, hanem tényleges, működő, jó szándékú közösség felépítése és fenntartása.
Az összes többi kb. egyformán fontos.
2.Hsz!
Ment a zöld pacsi,de kérlek fejtsd ki,milyen egyéb elvárásod van -amit 10-es mértékben élvezel-,de nem írtam fel!
4.Hsz!
Világos,hogy nem hiszel Istenben.
Volna valamilyen elvárásod,egy vallásközösségtől(pl.rászorulók segjtése,ismeretterjesztés,lelkigondozás,stb.)?
7.Hsz!
Hálásan köszönöm a válaszod!
Kérlek engedj meg,egy személyes hitvallást!
A keresztény közösségek egyetlen létjogosultsága,a feltételek nélküli (isteni) szeretet gyakorlásának megszervezése,lebonyolítása az emberi társadalmakban.
(Ebben áll Isten neve megdicsőítése.)
A ceremóniák,külsőségek,és minden szó,ami az előbbi céltól eltér,CSAK gátja,eltérítője a főcél elérésének.
S szintén egy személyes kérés:
Tisztelettel kérlek,hogy 1%-odat,csak akkor ,és annak a közösségnek add,amelyik betölti ezt a küldetését(ha egyetértesz te is ezzel a küldetéssel)!
8.Hsz!
Kifejténéd mit értesz ez alatt:"akik fullba nyomják a kretént"?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!