Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk miért viselkedtek úgy...

Tanúk miért viselkedtek úgy mintha ismernétek az Írásokat a Bibliát?

Figyelt kérdés
Tudtátok amikor próbálgatjátok magyarázni az Írásokat tévtanitásokat osztotok meg olvasóitokkal ???
2017. nov. 3. 15:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A mi gyülekezetünk is gyakorolja a kiközösítést,az alapján a leírás alapján,hogy ha helytelenséget látsz,fedd meg az illetőt,ha nem hallgat rád,akkor további 2 tanú (nem Jehova tanú :D) társaságában tedd és ha már a gyülekezetre sem hallgat,akkor ki szoktunk közösíteni,DE nincs se a családjától eltiltva,ugyanúgy köszönünk neki,imádkozunk érte,beszélgetünk vele,csak amíg nem változtat,a gyülekezetbe nem jöhet. Volt ilyen eset,mielőtt mi bekerültünk,hallottunk róla,hogy a gyülekezetbe járt egy ideig hallgatónak egy házaspár,akik egy darabig figyeltek,hallgattak,aztán elkezdtek beleszólni mindenbe és állandóan vitatkoztak,később kiderült róluk,hogy nem is voltak keresztények,pl ők is ki lettek közösítve,mert nem vagyunk mi sem mazochisták,nem vágyunk a vitára meg az állandó vernyákolásra,hogy milyen hülyék vagyunk. De mint írtam,ez nincs befolyással sem a velük lévő kapcsolatunkra,sem a magánéletükre,nem vagyunk mi gyámügy,hogy elvegyük a család gyerekét,de bizony így a gyülekezetbe nem járhat.
2017. nov. 5. 15:29
 12/15 anonim ***** válasza:

"A mi gyülekezetünk is gyakorolja a kiközösítést,az alapján a leírás alapján,hogy ha helytelenséget látsz,fedd meg az illetőt,ha nem hallgat rád,akkor további 2 tanú (nem Jehova tanú :D)"

Nincs ilyen leírás!

Jézus ezt mondta:

"Ha pedig nem hallgat rád, végy magad mellé még egyet vagy kettőt, hogy két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó.

Ha azokra nem hallgat, mondd meg a gyülekezetnek; ha a gyülekezetre sem hallgat, legyen előtted olyan, mint a pogány és a vámszedő."

Házi feladat, nézd meg, hogy Jézus mit mondott, miképpen cselekedj egy vámszedővel, vagy egy pogánnyal! Szinte különb legyél velük, mint a testvéreddel!

2017. nov. 5. 16:30
 13/15 anonim ***** válasza:
A többi részét gondolom nem olvastad,csak ezt. Ha meg otthagyjuk a gyülekezetben az ilyen embereket,akkor meg azzal lenne a problémád,hogy hiteltelenek vagyunk,mert milyen emberek vannak közöttünk.
2017. nov. 6. 10:22
 14/15 anonim ***** válasza:

"Nincs ilyen leírás!

Jézus ezt mondta:

"Ha pedig nem hallgat rád, végy magad mellé még egyet vagy kettőt, hogy két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó.

Ha azokra nem hallgat, mondd meg a gyülekezetnek; ha a gyülekezetre sem hallgat, legyen előtted olyan, mint a pogány és a vámszedő." "

Tévedés, írja a Biblia, hogy fedd meg egyszer a testvéredet majd két tanú társaságában mégegyszer, ha a Gyülekezetre sem hallgat,küldjétek el azt, aki Isten gyülekezetében viszájt szít. Teljesen rendben van szerintem ez a tanítása Istennek. :)

"Házi feladat, nézd meg, hogy Jézus mit mondott, miképpen cselekedj egy vámszedővel, vagy egy pogánnyal! Szinte különb legyél velük, mint a testvéreddel!"

HÁZI FELADAT: Keresd ki a Bibliából, hogy hol mondott ellent Pál apostol Istennek, és mi volt a véleménye Istennek Pál apostolról! :)

2017. nov. 6. 10:41
 15/15 anonim ***** válasza:
Emlékeztem,hogy van valahol ilyen,csak nem tudtam kitől,de mikor megláttam az 52%-os kommentelőt,akkor már annyira tudtam,hogy Pál lesz az,mert csak akkor tiltakozik ilyen elánnal. 52%-os,miután egyszer egy felhasználót kapásból leköptél,hogy mekkora álkeresztény,elég hiteltelen a "szeressük jobban a pogányokat mint a testvéreinket" szöveged. Kíváncsi vagyok,ha egy gyülekezetben találnánk magunkat ezzel a mentalitásoddal,azért csak kiturkálnál onnan,főleg miután rájössz,hogy elfogadom Pál szavait IS. Elég ítélkező vagy ahhoz,hogy a feltétlen szeretetről és elfogadásról beszélj nekem.
2017. nov. 6. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!