Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, van itt valaki...

Jehova tanúi, van itt valaki közületek?

Figyelt kérdés

Szeretnék beszélni valakivel, aki tagja a gyülekezeteteknek. Megismertem egy fiút, nagyon jóban lettünk, viszont ő Jehova tanúja, én meg ateista. Azt mondta nekem, hogy lehetne esélyünk a közös jövőre, de csak ha érdekelne a vallása.

Viszont tőle nem merek erről kérdezni, mert félek, hogy rájönne, hogy szinte semmit sem tudok erről az egészről...

20/L

2017. nov. 1. 18:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha teljes életet akarsz élni, akkor szerintem hagyd. Lenne esély, ha kiszakítanád őt a szektából, de sajnos meg vannak félemlítve azzal, hogy onnantól kezdve kiközösítettként kell élnie, és megszüntetik vele az addigi ismerősök a kapcsolatot, még csak nem is köszönhetnek neki. Ezt bevállalni neki elég kemény.

Ismerek egy srácot, neki is az egész családja Jehova Tanúja, és többször mondta, hogy neki elege van ebből, de sajnos nem szállhat ki, mert mindenkit elveszítene. És még csak nem is beszélhet erről senkinek a családjában, mert sajnos akkor azoknak a személyeknek jelenteniük kell azt a véneknek. Persze kockáztathatja, és szerencsés esetben többen ki tudnak szállni, de nagyon nehéz helyzetben vannak. Pedig sokan nagyon jó emberek, de a családok nem olyanok, mint amilyennek kívülről látszanak.

2017. nov. 1. 20:22
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Kérdező!

coccomaci valóban Jehova tanúja!

De aki belép a tanúkhoz az a személy az Őrtorony tagja lesz! S annak feltételei vannak! Először is tanulmányoznod kel az Őrtorony irodalmakat és meg is kell tanulnod azokat! Mert vissza fogják kérdezni azt amit tanulmányoztatok.

Én személy szerint nem vagyok Jehova tanúja. De bármilyen kérdésed van kérdezd meg és válaszolok rá! Ismerem Jehova tanúit!

"Valamint nem is a kérdésre válaszoltatok,..." Írja ezt Coccomaci! Ezt most nagyon nevetséges volt olvasni mert a tanúk állandóan ezt csinálják amikor kényes téma kerül szóba vagy egy csomó olyan dolgot is leírnak aminek nem sok köze van a kérdéshez és hámozd ki belőle a lényeget!

Tehát kérdezz bátran én nagyon szívesen segítek illetve válaszolok a kérdéseidre!

Jehova tanúi azt állítják hogy a PONTOS ISMERET nagyon fontos.

De mint szokás szerint most is elkerülte a figyelmét az amit te írtál kedves kérdező!

- Mert mit is ír Coccomaci? "Ti nem vagytok érintettek az ügyben mivel nem ezen tanítás alapján élitek az életeteket, s ahogy olvashatod, nem érthetek egyet az olyan testvérrel aki "kibújik" Isten azon parancsa alól, hogy csak az Úrban házasodj."

- De azt már nem veszi észre amit te írtál sőt nem is érdekli mert cseppet sem figyel rád ,ugyan is nem érdekled. Ez szomorú! Te azt írtad kérdező hogy a fiú állítása szerint lenne esélyetek a közös jövőre de csak ha érdekel téged az ő vallása.

Macinak eleve úgy jött le a dolog hogy a fiú ki akar bújni dolgok alól. De te ilyesmit nem írsz sőt ha ez lenne a helyzet akkor eleve nem is írtad volna ki a kérdésedet!

Egyébként nagyon helyesen tetted hogy kérdést írtál ki. Kérdezz még én erre tudlak biztatni akár tőlem akár másoktól.

2017. nov. 1. 20:32
 13/21 anonim ***** válasza:
81%

Amúgy én is voltam így egy lánnyal, elég jóban lettünk, sokat beszélgettünk, merthogy mostanában nem sok fiatal keresi Istent. Kiderült szép lassan, hogy a lány Jehova Tanúja. Mélyebb beszélgetések után elmondta, hogy neki nem is szabadna velem beszélnie, és a félemlítés megtette hatását, megszakadt a kapcsolatunk.

Nem volt olyan régen, én alapból keresztény voltam, de még inkább el kezdtem keresni Istent, olvasni a Bibliát, beszélgetni lelkészekkel, más keresztényekkel, és látom, hogy szegények mennyire eltévedtek, és mennyire félelemben vannak tartva. Sajnos nem sokat tehetünk értük, imádkozhatunk, ahogy én is teszem nap mint nap. Komolyan féltem szegényeket. Persze sokaknak jobb talán, ha benne maradnak ebben, hiszen kilépve ebből a társaságból nem igen tudnak egészséges életet élni majd sajnos. Hiszen el vannak tiltva a világiaktól, így a többi Tanún kívül nincs nekik senkijük, és ha még onnan is kilépnek, akkor teljesen egyedül lesznek a világban. Az kegyetlen lehet, és gondolom ezért nem is teszik meg sokan, pedig biztos vannak sokan, akik őrlődnek. Sok blog szól kiszabadult ex-Tanúkról, akik mesélnek, csak keress rá a google-n.

2017. nov. 1. 20:36
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

"Fertő"

Tudod mit jelent az hogy fertő?

Ha a Tanúk fertőben élnek, akkor Te még nagyobb fertőben élsz.

2017. nov. 1. 23:15
 15/21 anonim ***** válasza:
"rossz vagy! "nem te vagy a rossz!" Coccomaci jól megmondta, durva hogy egy mondatban cáfolja a vádakat és világít re milyen részletekbe menően ismeri a válaszadók magán és szociális életét, erkölcseit
2017. nov. 2. 01:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

" Ha a Tanúk fertőben élnek, akkor Te még nagyobb fertőben élsz. "

Húha,Bucimaci visszavág! Cseppet sem nagyképű és beképzelt módon arra célozgatva,hogy ők a világ legbecsületesebb emberei. Ez igen,gratulálok,és még szerény is vagy,igazi kis kincs!

Na kérdező,itt demonstrálta neked mackó barátunk a mentalitásukat,ezek után könnyebb lesz dönteni,hogy biztos akarod-e ezt. Az "érdekelne a vallása" rész meg nehogy azt hidd,hogy annyit jelent,hogy többet kérdezel róla,hanem,hogy betérsz te is közéjük. Tényleg,olvasd el itt párszor az ismert tanúk válaszait,főleg a böcsületes Coccoét és annak fényében gondold át.

2017. nov. 2. 08:31
 17/21 anonim ***** válasza:

1.vagyok.

Tudd kérdező,hogy a tanuk nem adhatnak vért senkinek mert sunyi és g*c1 módon a vérevéssel párhuzamosítják azt,hogy valakinek megmented az életét és adsz a "lelkedből" a te életedből."Nincs abba nagyobb szeretet aki életét adja a barátaiért".Magyarul az hogy tanu vagy élet halál kérdése is lehet.Szerintem ha nagyon szereted őt próbáld abból a lélekvesztőből kiszedni.Kérdezz meg hozzáértő keresztényeket a házasságról hogy legyen egy kis teológiai fogalmad az egész dologról.(ja és házasság előtt nincs sex egy kereszténynek sem ezt vedd figyelembe mindegy hova mész)arra figyelj,hogy hitgyülit és az ilyen karizmatikus szektákat mindenképp kerüld(kb ugyab olyan veszélyesek) és ne engedd,hogy a kereszténység egyik ágazata behúzzon magába is.

Ja és végezetül olvasd el Korinthusiakhoz írt első levél 7.részét feltétlen.Nem hosszú.Csak,hogy legyen valami fogalmad a házasságról,sexualitásról és egyéb ilyen dolgokról főleg ha tanukkal kezdesz ki.

2017. nov. 2. 08:38
 18/21 anonim ***** válasza:

"Tudod mit jelent az hogy fertő?

Ha a Tanúk fertőben élnek, akkor Te még nagyobb fertőben élsz."

Csúnya, rossz kis lány vagy te, nem te vagy a rossz kislány. Te, figyelj, inkább menj a humor kategóriába, ha jól hallottam oda pontosan ilyenek mennek. Jaaajjj, te kis humor juli. :D

2017. nov. 2. 13:08
 19/21 anonim ***** válasza:

A cocósmaci csaj, megint begombázott.

Ha nem lennék az aki, akkor ezek után azonnal betérnék, vagy a félelemtől visítva elszaladnék.

Így viszont, csak kiröhögöm.

2017. nov. 2. 14:01
 20/21 Tantételbeli ***** válasza:
44%

Kedves kérdező!

Egy Jehova Tanúja neked erre a kérdésedre csak azt válaszolhatja (bár még egyikük sem válaszolt), hogy kapcsolatotoknak csak akkor lehet esélye, ha elkezded tanulmányozni a Bibliát velük (ez tulajdonképp egy több hónapos "tanfolyam" egy könyv segítségével, amolyan "háziiskola" jelleggel"), majd "szellemi előrehaladásod" bizonyítékaként először "hirnök" (Jt teológiájának nyilvános hirdetője), majd megkeresztelt Jehova Tanúja leszel. (Vagyis hivatalosan tag leszel, belépsz a szervezetükbe) Csakis ezután vállalhatod fel nyiltan kapcsolatodat a JT testvérrel, aminek viszont csakis házasság lehet a célja, mert Jehova Tanúinál együttélés, élettársi kapcsolat nincsen, az nem engedélyezett.

Ennélfogva sajnálatos módon azt kell mondani, hogy amennyiben a fiú ismerősöd elkötelezett Jehova Tanúja, a kapcsolatotoknak nem sok esélye van, hacsak meg nem teszed a fentebb vázolt lépéseket. (Végülis ki tudja, még az is lehet, megkedveled a közösségüket, vagy megérted, hogy mégis van Isten - és ezt egyáltalán nem gúnynak szánom, éppen ellenkezőleg!)

Hogy ez miért ilyen körülményes, ahhoz meg kell érteni, hogy a Tanúk a "csak az Úrban" házasodj parancsot csakis önmagukra értelmezik, vagyis nekik ez voltaképp azt jelenti: "csak Jehova Tanújával házasodj!" - és mint már írtam volt, a házasságon kívül más "kapcsolat" pedig már eleve fel sem merülhet.

"Viszont tőle nem merek erről kérdezni, mert félek, hogy rájönne, hogy szinte semmit sem tudok erről az egészről... "

Szerintem ettől nem kell tartani, ha kedvel, bizonyosan nem veszi le a fejedet, ha őszintén rákérdezel a dolgokra.

Szóval furcsa egy helyzetbe kerültél és nem létezik erre tuti tanács, ami biztosan beválna. Én nem beszélnélek le róla, ámde a Tanúkat (igen jól) ismerve nagyon nem is ajánlom, mert inkább valószínű, hogy csalódás lesz a dologból.

Mindenesetre ha tényleg kedveled, inkább tedd fel neki nyíltan és őszintén a kérdéseidet, és ahogyan reagálni fog, az nagyban el is fogja dönteni a kérdést, hogyan tovább.

Minden jót neked!

2017. nov. 2. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!