Mikor kezdődött az a dogma hogy Jézus = Mihály arkangyal?
Bár nem én vagyok a kérdező, de szerintem a kérdés inkább az lenne, hogy hol írja pontosan így a Biblia:
"Jézus Mihály arkangyal" vagy "Jézus és Mihály egyek", vagy bármi hasonlóan, ahol konkrétan kijelenti. Mert ilyet sehol sem olvastam, lehet nem voltam elég figyelmes.
Az adventisták,és a JT-k nézete,teljesen eltér "Mihály arkangyal"kérdésében.
(A JT értelmezést korábban leírták.)
Az adventista értelmezés szerint Jézus 100%-ban Isten,és 100%-ban ember.
A Mihály név jelentése:"Aki olyan,mint Isten"(Micha-Él).Ki más olyan,mint Isten,mint Egyszülött Fia?(Amint a te fiad nem egy birka,vagy majom,hanem ember,mint te.)
Az "arkangyal"szó jelentése pedig:Fő-vezető-isteni küldött.(Jézus,isteni küldött,aki a világ megváltása tervét hajtotta végre,melyet Isten eltervezett,a világ megalapítása előtt.A megváltást,sem angyal,sem ember nem volt jogos elvégezni,kizárólag az alkotó Isten,vagy lénye egy darabja,az Ő egyszülött Fia.)
A kérdésre válaszolva:Ez NEM dogma,hanem az apostolok előtt világos magyarázat,hisz ők ismerték,használták ezeket a kifejezéseket.
4.Hsz!
A 12.Hsz-t figyelembe véve,még mindig azt látod,hogy az adventista nézet is"keresztényietlen"elképzelés?
Az idők során elveszett/kitörölt oldalakon van leírva.
"S Jézus emígye szóla híveihez: Nem vált az én kedvemre nevem, melyet Atyám adományozott nekem, mától szólítsatok Misinek!"
13: abszolút az. Amikor Mihály a sátánnal bírkózott Mózes testéért, akkor azt mondta, hogy dorgáljon meg téged az Úr.
Magyarul nem egyenlő az Úr és Mihály.
14-es:
Sírok a röhögéstől :D Óriási :D
Látod #16!
Te magad idézel olyan verset ami cáfolja a tévtant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!