Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van közvetlen összefüggés...

Prókátor kérdése:

Van közvetlen összefüggés Luther tanítása és az ateizmus között?

Figyelt kérdés

Luther még csak azt mondta, hogy nincsenek szentek, nincsenek szentségek, stb.

Mások később Jézust, vagy a Szentlelket is el kezdték tagadni. Innen már nem állt messze, hogy valaki azt mondja: "Nincs Isten!", valamint, hogy: "A Biblia egy mesekönyv!", stb.

Szerintetek is egyenes ez az út?

Ha kérhetném! Ne a saját felekezetünk tanítása szerint pontozzuk a válaszokat, hanem ha lehet, csak a valós válaszok és érvek kapjanak zöld kezet, míg a térítések, beszólogatások, stb pirosat!

2017. okt. 31. 11:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Még ha valaki ki is mondja, hogy Jézus nem Isten, vagy tagadja a Szent Szellemet, attól még nem lesz ateista, csak nem lesz keresztény. A kereszténység Jézus Istenségére épül, és ezt a reformáció sem tagadta meg, csak sajnos később az adventista nézetek, Jehova Tanúi és pár egyéb nem keresztény társaság, de az ő nézeteik sem ateisták, csak nem keresztényiek.

Viszont abban igazad lehet, hogyha elindul valami, akkor egyre több kritika érheti, már csak abból kifolyólag is, hogy ha elfogadjuk az új nézeteket, akkor azzal bevalljuk, hogy a régi elavult, vagy nem volt igaz. És ha nem volt igaz, akkor vajon még mennyi igaztalanság lehet mögötte, és megindulhat egy lavina.

2017. okt. 31. 16:21
 12/16 A kérdező kommentje:
Na jól van kedves válaszolók, most már ideges vagyok ettől! HOL ÁLLÍTOTTAM ÉN OLYANT, HOGY LUTHER ATEISTA LETT VOLNA, VAGY Ő ALAPÍTOTTA AZ ATEISTA NÉZETET??!!???!!!! Ugyanis mindenki ezzel jön (2 kivételtől eltekintve)! Ahogy azt sem mondtam, hogy Luther tagadta volna Istent, Jézust, Szentlelket, Szentháromságot, stbt. Miért adtok a számba olyan dolgokat, amiket sosem mondtam, de még csak nem is utaltam rá? Én szimplán annyit kérdeztem, hogy a Luther által elkezdett út egyenes következménye volt-e az ateizmus, a Hitgyüli, a Jehovisták, stb (kb ahogy 11 megfogalmazta)? Még mélyebb szinten igyekszem megfogalmazni a kérdést: ha nincs Luther (és más reformátor sem, sem akkor sem később), akkor ma létezne egyáltalán ateizmus?
2017. okt. 31. 16:34
 13/16 anonim ***** válasza:

Felhívnám a figyelmed, hogy az ateizmus már JÓVAL Luther előtt is létezett!

Szóval NEM, nem őmiatta jött el az iszonyú és rémséges ateizmus.

2017. okt. 31. 16:57
 14/16 imakommandós ***** válasza:
64%

Akkor is enyhén szólva tudatlanságokat beszélsz.

Nagyon kevered itta fogalmakat.

Én Hitgyülis vagyok, és hallottam már mindenféle szóbeszédet rólunk, de ilyet, hogy ateista? Érted hol a probléma? Ha nem az se baj, csak gondoltam hátha...

2017. okt. 31. 18:32
 15/16 A kérdező kommentje:

Akkor is enyhén szólva tudatlanságokat beszélsz.

Nagyon kevered itta fogalmakat (talán nem véletlenül?).

Én sosem állítottam, hogy a hitgyüli ateista, csak felsoroltam Luther munkájának következményeit, és hallottam már mindenféle szóbeszédet róluk, de ilyet, hogy egy felsorolást nem képesek értelmezni (ez az agymosás eredménye, vagy direkt nem is lehet tag akinek meghaladja az IQ szintje az almafáét)? Érted hol a probléma? Ha nem az se baj, csak gondoltam hátha...

2017. nov. 1. 00:05
 16/16 anonim ***** válasza:
Nincs szerintem sem.Luthernek elege lett abból hogy minden eladó vehető volt még az Egyházon belül is ide értve a papi püspöki érseki méltóságokat is. a bűnbocsánati cédulák árusitása meg egyenes hadüzenetnek minősült azok számára akik komolyan vették a keresztény értékrendet. A Gyónást is az Egyház hozta be...Adorján pápa. Addig megbocsátás volt most már gyónás van és ráadásul az eggyik legfontosabb alapköve a Katolikus Egyháznak.Mindent összevetve sok mindenben igaza volt Luther-nek és nem volt ateista eggyáltalán csak tudod a gondolkodó embereket nem szeretik mindenhol pláne ha zajt is csapnak....
2018. júl. 12. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!