Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek mit jelent Mindenszente...

Nektek mit jelent Mindenszentek ünnepe?

Figyelt kérdés

Számotokra, mit üzen? Szereted ezt az ünnepet? Miért igen és miért nem?

Hogy éled meg ezt a napot?

Csak kulturált válaszokat várok!!

2017. okt. 29. 13:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Értem én, de haladjunk szépen sorba.

Az általam írtakat mivel magyarázod? Ha állításod szerint még mindenki a sírban fekszik és nincsenek szentek a mennyben?

2017. okt. 29. 20:01
 12/24 anonim ***** válasza:

Kicsit elgondolkodtam. Lehet van benne igazság hogy feltámadtak emberek. De szerintem ők nem lettek megítélve,majd csak ha Jézus eljön akkor.

Mózes és Illés ahogy megjelent Jézusnak,ők sem a mennyből jöttek le. Egy idő nélküli helyen van mindenki aki meghal,addig míg Jézus el nem jön.

2017. okt. 29. 20:07
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Pedig írja a Biblia, hogy *elhunyt szentek* támadtak fel. A szent jelző teljesen egyértelművé teszi, hogy már elérték a teljes életszentséget, tehát már nem várnak az ítéletre, hogy kárhozat vagy üdvösség.

Mózesnél és Illésnél is nagyon jelképes a hófehér ruha.

Vesd ezeket össze a Jelenések könyvében leírtakkal.

2017. okt. 29. 20:16
 14/24 anonim ***** válasza:
Igazad lehet. De akkor miért mondja a Biblia hogy Jézus eljövetelekor lesznek megítélve élők és holtak?
2017. okt. 29. 20:22
 15/24 anonim ***** válasza:

1, Halott szeretteinkre emlékezünk, a temetőkben felkeressük a sírjaikat.

2, Azt üzenné számomra, hogy figyeljek minden egyes percre, amit a szeretteimmel még tölthetek. 3, Szeretem ezt az ünnepet: este, amikor már ki vannak világítva a temetők mécsesekkel, nagyon elgondolkodtató érzést sugároz számomra. 4, Kicsit nehezen élem meg, mert az életemen is elgondolkodom, hogy mi volt eddig, minek volt értelme benne.

2017. okt. 29. 20:23
 16/24 anonim ***** válasza:

"Egy idő nélküli helyen van mindenki aki meghal,addig míg Jézus el nem jön."

Talán még annyit, ebben hittek a zsidók is, innen az Ábrahám kebele kifejezés.

Azonban Krisztus már eljött, meghalt és feltámadt, feltámadásával legyőzte a halált. Kiszabadította ezzel az üdvösséget váró, Istenben meghaltakat.

Nagyon sokan a korai keresztények közül is úgy értelmezték az utolsó ítéletet, hogy nem konkrétan az ítélet lesz, hanem ekkor "nyer világosságot" minden.

Nem állítom, hogy biztos így lesz, mert értelmezés kérdése a dolog. Viszont nekem ez tűnik logikusnak. Azt pedig ne feledjük, hogy Isten szemszögéből nincs tegnap és holnap, számára a múlt is ugyan olyan valóság, mint a jövő.

2017. okt. 29. 20:25
 17/24 anonim ***** válasza:

"Kiszabadította ezzel az üdvösséget váró, Istenben meghaltakat."

Erről ír a Biblia?

2017. okt. 29. 20:32
 18/24 A kérdező kommentje:

Kedves hozzászólok, én úgy gondolom hogy már most is vannakszentek akik üdvözültek, Jézus ítéletekor az elhunytak feltámadnak jók és gonoszok egyaránt és Isten meghadja a jókat a gonoszokat véglegesen elpusztítja a jók a mennyei Jeruzsálemben fognak lakni, amely az Istentől száll alá.

Röviden, de tényleg csak röviden, a pontos menetet senki sem tudja, és hiába van valamennyire leírva a jelenések könyvében, nehéz megfejteni

2017. okt. 29. 20:56
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen ír. Mivel sajnos az időm is véges és egy ennyire mély teológiai kérdésre nem egyszerű válaszolni, megpróbálok pusztán röviden, ami alapján tovább tudsz a témában elmélkedni.

Igazából ez az Újszövetség lényege, Jézus nem csak számunkra hozta el a megváltást, hanem a korábban elhunytak számára is. Az Ószövetség alapján a zsidók úgy vélték (most igehelyek nélkül), hogy minden megholt ugyan oda, a seolba kerül. Hiszen a megváltás nélkül, még nem üdvözülhet senki. Majd jött Krisztus.

»Az Úr Lelke van rajtam;

azért kent föl engem,

hogy örömhírt vigyek a szegényeknek,

elküldött, hogy szabadulást hirdessek a foglyoknak

és látást a vakoknak,

hogy szabadon bocsássam a megtörteket,

és hirdessem az Úr kedves esztendejét«.

Jézussal teljesednek be a próféta szavai és nyernek új értelmet. Itt természetesen nem a lopásért, gyilkosságért, vagy bármi másért elítéltekről van szó. Ahogy a vakot sem úgy érti, hogy nem lát a szemével.

Ha megnézed Péter levelét, ott is úgy írja, hogy Krisztus halála után (testi halál, mint írja "de Lélek szerint életre kelt") elmegy a börtönben sínylődő lelkekhez, akik Noé idejében haltak meg.

2017. okt. 29. 21:13
 20/24 anonim ***** válasza:

"2-es, megértem a gondod, de nem szabad elfelejteni hogy a mindenszentek és a halottak napja nem ugyanaz."

Hogyhogy nem ugyanaz? :O November 1, nem? Szerdán nem kell menni dolgozni, ezt jelenti. Meg azt, hogy ebből kifolyólag csütörtökre sok ember kivesz egy nap szabit, így lesz egy ötnapos "hétvégéje".

2017. okt. 30. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!