Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi az egyetlen igaz...

Jehova Tanúi az egyetlen igaz keresztény felekezet?

Figyelt kérdés
2017. okt. 25. 23:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%

Lukács 18

10. Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedő.

11. A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedő is.

12. Bőjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenből, a mit szerzek.

13. A vámszedő pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!

14. Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik.

2017. okt. 26. 06:42
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Nem magasztalom fel magamat. Csak azért írtam, amit írtam, hogy nem kell ledegradálni másokat.

Mindenhol vannak kevésbé tanult emberek, akkor most mindenki hülye?

Az ország vezetése is tanult emberekből állnak, még sem tudnak semmit megoldani.....

2017. okt. 26. 06:54
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ezt az egot. Az idézet nem neked, hanem az egyháznak szólt
2017. okt. 26. 08:05
 14/21 anonim ***** válasza:

Szó nincs arról, hogy megcáfolná bárki is, hogy tanult emberek között is vannak hülyék, és egyszerű emberek között is vannak remek intelligenciával megáldottak. Viszont a hiszékenység és a rossz értékítélet nem intelligencia kérdése. Okos embereket is behülyítettek már a világtörténelem során elég sok ostobaságra, ettől a Jehova Tanúi közösség sem kivétel. Persze, hogy vannak orvosok a Tanúk között. Ahogy a muzulmánok vagy a római katolikusok között is, ettől még nem nyer igazságot egy nézet. Ez az érv, hogy vannak tudósok a Tanúk között, ez ostobaság. A katolikusok között sokkal több tudós van, tehát az az igaz?

Viszont a JT gyülekezet óhatatlanul magasztalja fel magát, ahogy teszi ezt az adventista gyülekezetek is. Erre idéztem Jézus szavait.

2017. okt. 26. 11:10
 15/21 Roxy333 ***** válasza:
100%
Nah,essünk túl a formaságokon,bucimaci,ha már idefáradtál,válaszold meg a kedves tanú testvérednek a kérdését,-mert úgyis csak azért van itt- hogy aztán mind a homlokunkra csaphassunk,hogy itt az igazság. Ne húzzátok már az agyam,imádom a nagy áttöréseket,amikor a tanú egyik kérdésére válaszol egy másik tanú és mindenkinek leesik,hogy itt az igazság hű harcosai folytattak párbeszédet!
2017. okt. 26. 12:22
 16/21 anonim ***** válasza:

Nézzük mit mondott Jézus, hogy vajon azok e az igazak, akik ajtóról ajtóra mennek, vagy álldogálnak egy újságos stand mögött, vagy talán más?

41Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. 42Mert éhes voltam, s nem adtatok ennem. Szomjas voltam, s nem adtatok innom. 43Idegen voltam, s nem fogadtatok be. Nem volt ruhám, s nem ruháztatok fel. Beteg és fogoly voltam, s nem jöttetek el meglátogatni. 44Ekkor ezek is megkérdezik: Uram, mikor láttunk éhesen vagy szomjasan, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, s nem voltunk szolgálatodra? 45Erre majd ezt feleli: Bizony mondom nektek, amit a legkisebbek valamelyikével nem tettetek, velem nem tettétek. 46Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre.”

2017. okt. 26. 13:21
 17/21 Tyler913 ***** válasza:

A kérdezőnek:

Ha nem azt akarod,hogy erre a kérdésre az "igen-nem" legyen az egyetlen válaszlehetőség,akkor érvelj. Ha úgy gondolod,hogy igen,érvelj,írd le,szerinted miért. Arra lehetne érdemben reagálni.

2017. okt. 26. 13:22
 18/21 anonim ***** válasza:
17: Már leírta. Mert ők mennek házról házra és ők terjesztik az evangéliumot. Szerinte. Szerintük. Újonc még a lelkem, a ráolvasás már megvan, agymosás folyamatban, az ébredés pedig keserű lesz.
2017. okt. 26. 13:57
 19/21 anonim ***** válasza:
94%

A házról házra járásról bibliai ellenérv:

Lk 10,7

Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. Ne járjatok házról-házra.

Nem az evangéliumot hirdetik, ami a jó hír, azaz Jézus, hanem a dogmáikat. Az egyházukat, a vér tilalmát, az evilági hagyományoktól való tartózkodást, lásd karácsony, Himnusz, stb. Hirdetik a vég közeledtét, de soha nem beszélt egyetlen tanú sem nekem Jézus messiási mivoltáról, hogy megbocsátattak a bűneim. Csak az Őrtorony folyóiratról és az egyházukról hallottam a dogmáik színesítésével fűszerezve, megfejelve egy 400 éves olvasatot Isten nevéről, mint igaz név. Tehát az, hogy az evangéliumot hirdetik, hazugság.

Jézus, és egyik apostol sem járkált házról házra, hanem településről településre jártak, egy házban maradván. Nem osztogattak szólólapokat.

Tehát Kérdező, miben is látod igaz egyháznak a Jahova Tanúit?

2017. okt. 26. 14:06
 20/21 anonim ***** válasza:

Több dolog miatt sem, de túl hosszú lenne itt megcáfolni a főbb tanításaikat.

,,Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük” (Mt 18:20).

1. Jehova Tanúi Jézus nevében gyűlnek össze, vagy Jehova nevében?

2. Csak egyetlen igaz gyülekezet lehet eszerint?

3. Isten lenne ennyire kegyetlen, hogy egy felekezethez vinné az igazságát és az evangéliumát?

4. Evangéliumot hirdetnek, vagy az Őrtorony dogmáit?

Múltkor egy Tanú nekem úgy érvelt, hogy az oroszországi dolog is (pereskedés) őket bizonyítja, mert hogy Jézus megmondta, hogy a követőit üldözni fogják. Csak Jézus azt mondta, hogy a követőit az Ő nevéért fogják üldözni. Jehova Tanúi nem Jézus Krisztust állítják tanításuk középpontjába, hanem Jehovát. A kereszténység Krisztus követését jelenti. Krisztusnak kell a középpontban lenni, hiszen Krisztus az út! Mind benne van a Bibliában. Csak sajnos a Tanúk nem a Bibliát tanulmányozzák, hanem az Őrtorony tanításait, amit a Bibliáról gondolnak. Csak sajnos még ha olykor jók is a tanításaik, sokszor igen eltorzítottak és károsak.

2017. okt. 26. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!