Ellen White honnan szedte, hogy a zsidók nem ittak bort, hanem erjesztetlen szőlőlevet?
A Kánaáni menyegzőn világossá lesz, hogy erjedt, alkoholos borról beszélhetünk csak.
"És monda néki: Minden ember a jó bort adja fel először, és mikor megittasodtak, akkor az alábbvalót: te a jó bort ekkorra tartottad."
Ha Jézus alkohol mentes mustot készített volna, akkor az ittas emberek úgy öntötték volna ki, mint a pinty. Van egy adventista magyarázat, miszerint az itt szereplő megittasodtak kifejezés jelenthet egy jóllakottságot is, viszont akkor a násznagy hülyeségeket beszélt, mert jóllakott embernek miért lenne szokás rossz minőségű mustot adni?
Tehát egyértelmű, hogy nemhogy alkoholos bort ivott Jézus, de Ő maga is alkoholos italt készített a menyegzőn. E.G White meg nem egy baromságot hordott össze, ez is csak egy a sok közül.
6.Hsz!
Ami az apostolok korában köztudott volt,mára kiölte a köztudatból a pápista vallás.
10.Hsz!
"Mások pedig csúfolódva mondának: Édes bortól részegedtek meg."(Acs 10:28)
Azért csúfolódás,mert köztudott volt,hogy csak "édes bort" ,vagyis mustot ittak,amitől nehéz berugni.
11.Hsz!
Elképzelésed akkor lenne helytálló,ha azok részeges emberek lettek volna,akik a bort,a részegségért,s nem édes zamatáért fogyasztották volna.
A tény az,hogy amint Jézus környezete,úgy egész családja józan életet élt.Számukra az erjedt must,romlott must volt.
Más szempont:
Mint már említettem,a frissen kipréselt mustot egy kúp alakú kőbe vésett csatornán dehidratálták,s ezt a sűrítményt bőrtömlőben leviaszolva hűvös,száraz helyen tárolták.Használatkor vízzel hígították.Néha túl sok vízzel,s néha,-amikor nem volt elég cukortartalma a szőlőnek-megerjedt.Az ebből készített must nem volt "jó bor".
"Elképzelésed akkor lenne helytálló,ha azok részeges emberek lettek volna,akik a bort,a részegségért,s nem édes zamatáért fogyasztották volna."
Ha az édes zamatáért fogyasztották, akkor hogyhogy az volt a szokás, hogy miután jóllaktak, elteltek, akkor hozták ki a silány minőségűt? Ha jóllaksz valamivel akkor már a jó minőségűt is hiába adják eléd, hát még a silányt micsoda ostobaság lenne. Miért nem gondolod át? A menyegzőn Jézus olyan alkoholos bort adott a násznépnek, mint a huzat. Az édes bor meg nem must, hanem édes bor, mely itatja magát. Ahogy ma is.
15
Nálunk oxigén mentes környezetben 10-15 Celsius fokon erjesztjük a bort, ahogy hellyel közel mindenhol. Ugyanis a forrás során kotyogót teszünk a hordóra és a széndioxid az oxigént kiszorítja. A hordó pincében van, ahol télen nyáron nálunk 15 fok körül van. Hogy gondoltad azt, hogy ennél hűvösebb helyen van tárolva, és ezáltal dehidratálták? Azaz kiszárították? Szerintem fogalmad sincs a bor készítsenek folyamatairól és a fogalmakról, amiket használsz. Nem kell minden blődséget elhinni, amit a gyüloben mondanak. Sajnos tudod az elsők között van az, hogy ha valaki sokat magyarázza az igazát, az hazudik. White elárasztotta a könyves polcokat az írásaival, magyarázva hazugságait.
Mint már említettem,a frissen kipréselt mustot egy kúp alakú kőbe vésett csatornán dehidratálták,s ezt a sűrítményt bőrtömlőben leviaszolva hűvös,száraz helyen tárolták.Használatkor vízzel hígították.Néha túl sok vízzel,s néha,-amikor nem volt elég cukortartalma a szőlőnek-megerjedt.Az ebből készített must nem volt "jó bor".
Már elnézést, de … WTF!!????!!!!???!!?!!??
Jézus egy példabeszédében emlegeti a régi és az új, valamint a foltozott borostömlőket, valamint, hogy a bor szétfeszíti a tömlőt. Tehát valószínűleg sokkal jobban értett a borkészítéshez, mint te! Ugyanis a tömlő az erjedéskor felszabaduló C2O miatt reped meg!
Alacsony cukortartalmú must kezd forrásba, míg a magas cukortartalmú megmarad erjedés nélkül? Házi borpancsolásnál, ha a mustnak nem elég magas a cukorfoka, cukrot kevernek hozzá, hogy megindulhasson benne az erjedés! A nagyon magas cukortartalmú szőlőből készült bort pedig egy ideig nem töltik színültig a hordókban, mert megindulhat egy "utóerjedés", hogy a megmaradt cukor is áttalkuljon.
Mindez nem vitatható tudomány, hanem több évszázados munkafolyamatok tapasztalata, és általános iskolai biológia és kémia! Akár hol olvastad ezt a baromságot, úgy dobd a kukába azt a könyvet, mint más az üres tejesdobozt! Illetve jobb, ha csak a hamuját dobod ki, mert ennyi szennyirománytól még egy egér is megdöglik + valaki esetleg rátalál, és még el is hiszi, ami le van benne írva (már rajtad kívül)
18.Hsz!
Nem gondoltam,hogy ennyire értelem nélküli vagy!
A dehidratálás,a tömlőbe helyezés,leviaszolás előtt történt a kúp alakú kövön történt lecsorgatással,a palesztínai napsütésen.
A borpincék sosem szárazak,mint a palesztínai must sűrítmények tárolóhelyei.A bort nyitott hordókban tárolják érlelés alatt-különben szétrepesztené azt a CO2 miatt,míg a sűrített mustot leviaszolva légmentesen.
Jézus új bor-új tömlő példázatából egyértelmű,hogy nem forrhatott az új bor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!