Jehova Tanúi mit gondoltok a következő filmekről?
Narnia krónikái, Gyűrűk Ura sorozat, Harry Potter.
Kérlek, ne az legyen a válasz, hogy, "amit Isten gondol" írjátok le, saját szavaitokkal, szerintetek egy kereszténynek jó e ha ilyen filmeket néz, vagy ezek nem megfelelő filmek.
Nem kell minden rosszba belekóstolni ahhoz, hogy véleménye legyen valakinek. Vagy csak akkor lehet tudni mi a rossz a jó ha belemászunk a sárba?
Ádám ott rontotta el, nem hitte, hogy rossz amit mondanak.
Ha elolvasol egy film kritikát, vagy egy tartalmat, máris van egy képed a filmről, és annak mondani valójáról.
Csak a buta ember mondja azt, hogy tapasztalni kell a rosszat, hogy legyen véleményed.
Ahogy a közmondás is tartja:
Az eszes, a más kárán tanul....
"ha az Istened egy film miatt pokolra küld"
Hagy kérdezzem meg, milyen hasznod származik abból, hogy olyan szellemi gondolatokkal töltöd meg az elmédet, ami nem Isten dicsőségére, hanem Sátán tevékenységére hívja fel a figyelmet, és így előtérbe kerül a személye?
Isten ennél kisebb dolgokért is "pokolra" küldött embereket.
Csak gondoljunk Noé napjaira. Szerinted minden ember megátalkodott gonosz bűnöző volt, akik akkor éltek?
S még Harry Pottert sem néztek.
Tudod mit mondott Jézus róluk. ettek ittak házasodtak, stb. Ez miért volt rossz szerinted?
Vagy nem ezért haltak meg?
De nem ám. Hanem azért, mert nem vettek észre semmit, nem tettek változást az életükben, hogy Isten szándékával járjanak együtt, és ehhez igazítsák az életüket.
Nagyon komolytalannak mutatják be a Teremtőt, aki a szeretetére apellálva, mindent elnéz.
akkor bizony sokan életben maradtak volna.
Isten irgalmával, szeretetével nem lehet vissza élni.
Nem szabad magától értetődőnek venni.
(1Péter 2:16) 16 Legyetek olyanok, mint akik szabadok, ámde szabadságotokat ne úgy birtokoljátok, mint a rosszaság leplét, hanem mint Istennek rabszolgái.
(Galácia 5:13) 13 Ti, természetesen, szabadságra hívattatok el, testvérek; csakhogy e szabadsággal ne úgy éljetek, mint ami indíttatás a testnek, hanem a szeretet által szolgáljatok egymásnak rabszolgaként.
Isten Krisztusban felszabadít bennünket, de ezt nem használhatjuk mentségnek, hogy helytelenségeket kövessünk el, erre hivatkozva.
Előnyök:
Isteni elismerés, és örök élet, egy békés, egészséges, emberi társadalomban, itt a Földön.
Ez nem jár rettegéssel, és semmi olyantól nem foszt meg, ami jó. Hiszen senkit nem kötelez Isten, hogy örökké akarjon élni az Ő vezetése alatt.
Ez nálam öt csillag. :)
Hátrányok: Nincs.
Hátrányok:
"szó szerint veszed"
Az élet forrása, azért íratta le a Bibliát, hogy tudjuk, mi az ami fontos a helyes élethez, ami örökké tarthat.
Persze vannak szemléltetések, amik alapelveket hangsúlyoznak, így nem szó szerint értendők.
De a Biblia egy használati utasítás, amit ha betartasz, akkor működik jól az élet.
Ha nem, akkor verejtékezve éled azt.
Igen vannak amit szó szerint kell venni, és betartani, nem azért lett lefektetve, hogy legyen néhány betű, egy fehér lapon.
coccomaci,
"Ha nem, akkor verejtékezve éled azt."
Én pont, hogy azt látom, hogy a nagyon elvakultan vallásos emberek frusztrálják magukat állandóan azon, hogy mi tetszik Istennek és mi nem. Én egyszerűen megnézem a filmet, ami engem érdekel, normális keretek között kipróbálom, amire kíváncsi vagyok, és nem aggódom azon, hogy vajon egy üstben fogok-e rotyogni miatta az örökkévalóságig. Szerintem ez sokkal szabadabb élet és nem hiszem, hogy bárkinek is ártanék vele. Ha meg Isten tényleg olyan megbocsájtó és jószívű, képes lenne ilyen bagatell dolgok miatt pokolra küldeni valakit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!