A Bibliában tényleg benne van az, hogy ha megütnek tartsd oda az arcod masik felet is, meg az is, hogy szemet szemért, fogat fogért? Akkor most melyiket kövesse egy hívő?
Figyelt kérdés
Lehet hülyeséget kérdezek, nem tudom mivel nem olvastam a Bibliát.Viszont ha mindkét állítás tényleg benne van, akkor ez nem kicsi ellentmondás. Most akkor, hogy van ez? Mert szerintem vagy az egyik vagy a masik elv szerint él egy hívő. Olyan nincs, hogy egyszer ez egyszer az, épp amelyik tetszik.2017. okt. 21. 17:18
11/15 anonim válasza:
8/9 vagyok, lennétek szívesek az ellenvetéseteket hozzászólásban és nem csupán lepontozásban kifejezni?
Nagyon kíváncsi vagyok, de így nem tudom, hol rontottam el. :/
12/15 anonim válasza:
Én is így sejtettem... Kösz a megerõsítést. :)
13/15 anonim válasza:
te mit szólózol itt 60%? itt vannak akik végig száguldanak és csak pontoznak össze-vissza, ne törődj vele, nem jelent semmit. Nem pontoztalak - de a #8-cal csak mérsékelten értek egyet (erre szolgálna a kék kéz, amit viszont senki nem használ:) Az Ószövetségben és azon szocializálódókban rendesen beégetődött a bosszúvágy. Nem csak az ugyanannyit visszaadni, lásd pl. gyűlölet zsoltárok. Ezt írja felül az "imádkozz az ellenségedért" - tehát nem a földbe taposni - hanem megpróbálni megszabadítani a bűnétől
14/15 anonim válasza:
"pontoznak össze-vissza, ne törődj vele, nem jelent semmit."
Ne aggódj, fórumtárs, nem érdekel a %, csak mivel lepontoznak, valószínű, hogy ellenvetésük van, amit én is meghallgatnék...
"Ószövetségben és azon szocializálódókban rendesen beégetődött a bosszúvágy."
És ezt a bosszúvágyat mérsékelendő hivatott hatályba léptetni a "szemet szemért..." ügy.
15/15 anonim válasza:
igen, és sok helyen nincs ez a mérséklés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!