Milyen kapcsolat van a most lepleződött Szcientológia egyház és a Jehova tanúi között?
Molnár Sándoné!
Én Russel-ről több negatív dolgokat hallottam !!!
@22: én is. Például egyesek még azt is kétségbevonják, hogy ő lenne Isten.
Pedig anélkül az egész Biblia értelmetlen karakterhalmaz lenne...
Coccomaci
Melyik Jézusról hallottad ???
a másik Jézusról ??? 2 Kor 11,4
Mert nálatok súlyos problémák vannak ezen igazságokkal kapcsolatban !!!
Ezt az igazságot az Őrtorony elferditi a vének meg ennek köszönhetően rosszul tanítják nektek így sajnos ôk sem értik milyen fonák dolgokat tanítanak nektek.
Ap csel 20,30
Megnéztem több fordítást a fonák dolgokat beszélni kifelyezésről és érdekes dolgokat találtam.
Görögben :
G1294 διαστρέφω (diasztrephó)
1) megfordít, elfordít
2) eltérít, eltévelyít, eltántorít, megzavar, elferdít, eltorzít
3) passzív participium: elhajlott, fonák, romlott, torz
G2980 λαλέω (laleó)
1) hangot ad ki; locsog, fecseg
2) beszél, szól
Az angol nyelvű Bibliában a fonák szót perverse szóval fordítják.
Amelynek jelentése= romlott, kifacsarodott, ellentmondó, rendellenes
A németben forditásokban hamis tanok, rossz beszédek,(ki)csavart kifelyezések találhatóak.
Latin fordításban szintén a perversa
szót találtam.
Tehát összefoglalva ez egy folyamat amelyben olyan tanítások vannak amelyek hamisak a görög nyelv ezeket a beszédeket locsogásnak nevezi és ezzel a hamis tanitásokkal a tanítványokat félrevezetve rossz útra terelik.
Viszont az is igaz vannak nálatok sokan őszinte de félre vezetett Istenkereső emberek.
Na így működik az Őrtorony szervezet.
Kedves kérdező!
Némiképp igazad van abban, hogy Jehova Tanúinál is vannak hamis tanok és "a hamis tanításokkal a tanítványokat félrevezetve rossz útra terelik."
Viszont ez mindegyik másik keresztény felekezetről is ugyanúgy elmondható.
Azért tisztességes, hogy elismered: "Viszont az is igaz vannak nálatok sokan őszinte de félre vezetett Istenkereső emberek."
Erre megint csak azt írom, ez szintén igaz minden keresztény egyházra. Sokan keresik-szeretik Istent és a keresztény paletta is elég széles, számtalan felekezet "kínálja" (csúnya szóval élve) az örök megmentést. Jehova Tanúi sok tanításukban valóban "félre vezetik" az embereket, ahogy írtad, de ugyanezt teszi a többi felekezet is a hamis dogmáival.
Nem tudsz rámutatni egyetlen keresztény felekezetre sem, amely a tökéletes krisztusi alapon működik, és itt a lényeg a felekezet (vagy egyház/gyülekezet/szervezet stb, mindegy minek nevezzük) szón van. Ez persze nem azt jelenti, hogy Krisztusnak nincsenek igaz követői.
Az eredeti kérdésedre reagálva: semmilyen kapcsolat nincsen Jehova Tanúi és a Szcientológia Egyház között, bármiféle együttműködés teljességgel elképzelhetetlen. Tanaikban ég és föld a különbség.
A Szcientológiát valójában nem is lehet egyháznak nevezni, keresztény szempontból nézve pedig végképp nem, inkább egy biznisz-társuláshoz, vállalkozáshoz hasonlít. Hitnek sem nevezhető, amit ők gyakorolnak, inkább filozófiának, egyfajta életmódnak. Tanításaik a Szentírás alapján teljességgel eretnekek, Krisztushoz és ezáltal a megmentéshez, örök élethez semmi közük nincsen.
A fejlett demokráciákban és általában nézve a világon mindenhol Jehova Tanúi elismert keresztény felekezet, a Szcientológia viszont sok helyen betiltott, társadalomellenes szerveződés. Németországban, Franciaországban, Görögországban az elmúlt években különböző állami szintű fellépések történtek ellene. Magyarországon az egyházi törvény szerint nem egyház.
Óooh #17. (dec.21. 23:45)!
Krisztus ne törődne a Keresőééel...??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!