Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen kapcsolat van a most...

Milyen kapcsolat van a most lepleződött Szcientológia egyház és a Jehova tanúi között?

Figyelt kérdés
2017. okt. 21. 17:13
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Coccomaci

Minden szép és minden jó

ezt amit leírtál tényleg igaz ?

vagy csak nektek híveknek tömik ezzel a fejeteket a vének, belelátsz a vének életébe a hétköznapjaikba ? nem mert ez lehetetlen.

2017. okt. 21. 20:28
 12/28 Alex Fly ***** válasza:
Semmi. A jehovistáknak is vannak "érdekes" tanításaik, de a szcientológia alalból arról szól, hogy egy középszerű sci-fi ponyvaszerző meghibbant és a saját regényeit igazságnak hitte...
2017. okt. 21. 21:19
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

Igen belelátok az életükbe. Együtt testvérként éljük a minden napjainkat, napi szinten kapcsolatban vagyunk egymással. Tudom melyik vén hol lakik, ismerem a családját, gyermekeit, munkáját. Tudom mi a foglalkozásuk, azt is hol dolgoznak, amelyiküknek van gyermeke, tudom melyik óvodába, Iskolába jár.

Mint egy nagy család úgy élünk, nincsenek titkaink egymás előtt.

2017. okt. 21. 21:52
 14/28 anonim ***** válasza:
0%

Ismerem a Testvéreimet, tudom ki hol lakik, tudom melyik mit dolgozik ha nem nyugdíjas, az összes testvéremnek meg van a Telefonszáma.

Vannak közöttünk orvosok, jogászok, postások, óvónők, tanárok, konyhai dolgozók, villanyszerelők, gázszerelők, burkolók, számítástechnikához értők, takarítónők, különböző órákat leolvasók, és még sorolhatnám.

2017. okt. 21. 22:03
 15/28 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem nem a kis helyi vénekre értették a kritikát, hanem az országos vezetőkre, valamint kint, az amerikai vezetőkre.

Például Russel is elég nagy gazdagságban élt tudtommal.

A szcientológiában sem a kis helyi csoportok vezetői kasználnak nagyokat, ők szintén csak befizető tagok.

2017. okt. 21. 22:15
 16/28 anonim ***** válasza:
0%

6.Hsz!

Fel tudod sorolni,hogy a "szekta"kifejezés kritériumai közül melyik illik a HN Adventista Egyházra?

2017. okt. 21. 23:04
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

6.Hsz!

A "keresztény"szó jelentése:krisztusi,vagyis Krisztus követője.

A Biblia leírásai szerint Krisztus,csak szombatot,és egyetlen vasárnapot sem szentelt meg,s erre nem is biztatta követőit semmilyen formában.

Aki követi Őt,annak a szent nap megtartásában is követnie kell.

Nyilván,vannak "kulturális keresztények"is,akik csupán nevét bitorolják,és emberi rendeléseket,szokásokat,formaságokat követnek,melyekhez nincs köze Krisztusnak.Őket nem ismeri Krisztus.

2017. okt. 21. 23:45
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

"kis vének"

Mi az hogy kis vének, ilyen nincs hogy nagy vének, meg kis vének,

a feladatuk más, de attól senki nem lesz nagyobb vagy kisebb.

Sokakat ismerek, van amelyikkel egy általános iskolába jártam.

Ők ugyan azt a feladatot végzik, mint Pl Pál, vagy Timóteus, utazó felvigyázók. Rendszeresen látogatják a gyülekezeteket. Együtt szolgálnak velünk, a vezető testület tagjai is prédikálnak a területükön, és nem egy szobában ülnek egész nap, és imádkoznak....vagy semmit tevéssel megy el az idejük.

Ahogy a Jeruzsálemi vének és apostolok, hatalmas felelősséggel tanítják Isten népét, és maguk is kiveszik a részüket a feladatokból, Sőt nekik élen kell járniuk ebben.

Jézus azt mondta, amit sokan félre értenek, hogy e testvéreit kell támogatni. Mert egyedül nem tudnák a világméretű tanúskodó munkát elvégezni, ahogy az apostolok sem tudták volna ezt a hatalmas feladatot a Földön elvégezni, hanem a növekvő gyülekezet tagjai is részt vettek ebben.

2017. okt. 22. 08:13
 19/28 Molnár Sándorné ***** válasza:
0%

Kedves 15/18-as!

Valóban Russel gazdag volt. De ezt a gazdagságot a családjától örökölte. És nem a maga javára forditotta. Ezt a pénzt arra forditotta, hogy kutassa a Biblia tanitását. Majd folyóiratokat adott ki a saját költségén. Bár Ő még nem volt 'Jehova tanuja'. Csak 'Bibliakutató'.

Üdvözlettel: Judit!

2017. okt. 22. 10:48
 20/28 A kérdező kommentje:

Felvigyázók,püspökök arra lennék kíváncsi betöltik a rájuk vonatkozó Bibliai követelményeket ?

-Szelid ember legyen

-Ne legyen elvált

-Ne pénzcentrikus legyen

-Pásztori szíve legyen törődjön a nyájjal

Másik

Régebben egy tanú megjegyezte hogy minden vezetőtők tagja a 144000 nek bár ez szerintem buta megjegyzés volt részéről.

2017. okt. 22. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!