Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok erről az értékre...

Mit gondoltok erről az értékrendről?

Figyelt kérdés

Az,hogy én mit gondolok magamról,a 100 pontos skálán,100 pont értékű.

Amit Isten gondol rólam,szintén 100 pontos,bár Ő,a saját lelkiismeretemnél megengedőbb,hiszen Krisztus vérén keresztül lát.

Az,hogy a munkaadóm mit gondol rólam,2 pontos,hisz önmagamért végzek jó munkát,s nem az ő tetszéséért.

A családtagjaim ítélete rólam 1 pontos.Velük szemben gyakorolt viselkedésemet is magamért gyakorlom,a lehető legjobban.

Az egész egyéb közegem(barátok,egyházam,ismerőseim,stb.) ítélete rólam 0 értékű,hisz az nem az én hatáskörömön belüli.Az,az ő problémájuk.

#értékrend #mások ítélete #önértékelésem #vallásközösség
2017. okt. 21. 00:36
1 2
 11/17 Zenon ***** válasza:

"Azért küldte el egyszülött Fiát,hogy helyettem elszenvedje,a megérdemelt büntetésemet."

Ez a felelősség áthárítása. Senki más nem lehet felelős az elkövetett bűnökért, csakis te a sajátodért. Eleve képzavar, hiszen Jézus hamarabb szenvedett, minthogy te megszülettél volna, így megelőzte a bűnhődés a bűnt. Akkor ez igazságtalan és aljas dolog.

"Isten jellemének összehasonlítása bármely bűntől megfertőzött emberével képtelenség."

Jó kifogás! Valójában nem ismered a jellemét, különben lenne összehasonlítási alap. Így könnyebb azt mondani, hogy nem lehet.

2017. okt. 21. 12:48
 12/17 A kérdező kommentje:

Zenon!

Szükséges megismerned az Újszövetséget!

Ismeretek nélkül nehéz kommunikálni!

2017. okt. 21. 13:25
 13/17 Zenon ***** válasza:
A mondandódat elemeztem. Elegendő ismeretet szereztem belőle. Például: a bűnök másra hárítása
2017. okt. 21. 14:15
 14/17 A kérdező kommentje:

A zsidó-keresztény hit erre épül.

Az ószövetségi zsidó, bűnét a helyettes áldozatra hárította,míg az újszövetségi keresztény Krisztusra.

Ez,a kereszténység lényege.

2017. okt. 21. 16:37
 15/17 anonim ***** válasza:

Ajánlom az alábbi prédikációt, amely a lelkiismeretről szól.

A címe: 2017. október 22. Szabad Péter: Vissza a jövőbe 8. (Amíg kiformálódik benned a Krisztus)

[link]

Jelenleg a legfelső videó, idővel lejjebb fog kerülni.

Egyébként én is úgy gondolom, hogy Isten véleménye kell legyen a legfontosabb.

Ezután olyanok véleménye, akik már jobban Krisztus képére formálódtak mint én magam, és beengedtem őket az életembe.

Ezután a magamé, feltéve, hogy a lelkiismeretem eléggé tiszta.

Végül másoké, akár még olyanoknak is lehet helyes meglátásuk rólam, akik nem szeretnek vagy nem ismernek .

2017. okt. 23. 01:36
 16/17 A kérdező kommentje:

Ezek szerint,a te döntéseidet,a másoknak való megfelelési kényszer határozza meg?

Van szigorúbb ítélő bírád az Isten Lelke által befolyásolt lelkiismeretednél?

2017. okt. 23. 16:29
 17/17 A kérdező kommentje:

15.hsz!

Kérdésem,a "megfelelési kényszerről"szól.

Kiknek mennyire kell megfelelned.Mennyire fontosak a kimondott,vagy beléjük vetített elvárása.

2017. okt. 25. 02:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!