Mit gondoltok erről az értékrendről?
Az,hogy én mit gondolok magamról,a 100 pontos skálán,100 pont értékű.
Amit Isten gondol rólam,szintén 100 pontos,bár Ő,a saját lelkiismeretemnél megengedőbb,hiszen Krisztus vérén keresztül lát.
Az,hogy a munkaadóm mit gondol rólam,2 pontos,hisz önmagamért végzek jó munkát,s nem az ő tetszéséért.
A családtagjaim ítélete rólam 1 pontos.Velük szemben gyakorolt viselkedésemet is magamért gyakorlom,a lehető legjobban.
Az egész egyéb közegem(barátok,egyházam,ismerőseim,stb.) ítélete rólam 0 értékű,hisz az nem az én hatáskörömön belüli.Az,az ő problémájuk.
"Azért küldte el egyszülött Fiát,hogy helyettem elszenvedje,a megérdemelt büntetésemet."
Ez a felelősség áthárítása. Senki más nem lehet felelős az elkövetett bűnökért, csakis te a sajátodért. Eleve képzavar, hiszen Jézus hamarabb szenvedett, minthogy te megszülettél volna, így megelőzte a bűnhődés a bűnt. Akkor ez igazságtalan és aljas dolog.
"Isten jellemének összehasonlítása bármely bűntől megfertőzött emberével képtelenség."
Jó kifogás! Valójában nem ismered a jellemét, különben lenne összehasonlítási alap. Így könnyebb azt mondani, hogy nem lehet.
Zenon!
Szükséges megismerned az Újszövetséget!
Ismeretek nélkül nehéz kommunikálni!
A zsidó-keresztény hit erre épül.
Az ószövetségi zsidó, bűnét a helyettes áldozatra hárította,míg az újszövetségi keresztény Krisztusra.
Ez,a kereszténység lényege.
Ajánlom az alábbi prédikációt, amely a lelkiismeretről szól.
A címe: 2017. október 22. Szabad Péter: Vissza a jövőbe 8. (Amíg kiformálódik benned a Krisztus)
Jelenleg a legfelső videó, idővel lejjebb fog kerülni.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy Isten véleménye kell legyen a legfontosabb.
Ezután olyanok véleménye, akik már jobban Krisztus képére formálódtak mint én magam, és beengedtem őket az életembe.
Ezután a magamé, feltéve, hogy a lelkiismeretem eléggé tiszta.
Végül másoké, akár még olyanoknak is lehet helyes meglátásuk rólam, akik nem szeretnek vagy nem ismernek .
Ezek szerint,a te döntéseidet,a másoknak való megfelelési kényszer határozza meg?
Van szigorúbb ítélő bírád az Isten Lelke által befolyásolt lelkiismeretednél?
15.hsz!
Kérdésem,a "megfelelési kényszerről"szól.
Kiknek mennyire kell megfelelned.Mennyire fontosak a kimondott,vagy beléjük vetített elvárása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!