Vallás és tetoválás?
Mi lehet Isten véleménye arról, ha valaki tetováltat?
Bár tudom mondja a Biblia hogy ne kövesd a divatot és élj egyszerűen. De itt egy valláshoz kapcsolódó tetoválásról van szó, amiből az ember erőt meríthet, valamint emlékezteti a múltra és hogy ne essen ugyanabba a hibába.

"... s vésess kedvemre való ábrákat a te bőrödre hirdetvén igémet; s ha így teszesz, mindörökre áldott leszesz."
Jelenések könyve

3 Mózes 19,28
Testeteket a holt emberért meg ne hasogassátok, se égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek. Én vagyok az Úr.
Szóval nem ajánlott.
1 Korintus 10,23
Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de nem minden épít.
Szabad akaratunk, van mi döntünk, Isten csak tanácsot ad.
Én nem tenném.

Mint szinte minden totál nem egyértelmű dologban, itt sem ad a Biblia semmiféle egyértelmű választ. Jól látszik az első kettő válaszoló idézeteiből is.
Szerintem egy mindenható és végtelenül jóságos értelem nem fog azon fennakadni, ha egy kis speciális színezőanyag van a földi porhüvelyed bőrében.

A Biblia nem tiltja a tetoválást, habár sokan a Leviták 19:28-ba szeretik belemagyarázni, pedig ott szó sincs tetkókról.
A kopt keresztenyeknek is van tetkójuk, egy kereszt a csuklójukon, én is szeretnék egy olyat majd
18/L
Katolikus

A Biblia írásának idejében nem vol ismert a tetoválás (legalább is azon a tájon). Így ha van is véleménye erről Istennek, nem fogjuk megtudni.
A Biblia említi, hogy egyfajta pogány vallási rituálé részeként ne vagdossuk meg magunkat, de a tetko nyílvánvalóan nem ez.
Szóval mindenkinek csak egyéni véleménye lehet a tetoválásól. Én például nem szeretem, magamnak sose csináltatnék, de ha valakinek ez a vágya és van rajta, nem botránkoztat meg.
Egyébként úgy rémlik, az sincs benne, hogy keresztényként ne követhetné valaki az éppen aktuális divatot. Persze túl hivalkodónak nem illik lenni, de a túlzott puritánságnak sem látom értelmét.

A 3 Mózes 19:28 egyértelműen egy pogány rítusra utal, ugyanis bizonyos népek gyászukban vagdosták magukat, ezt kezdték átvenni a zsidók, ez erre vonatkozó tiltás egyértelműen. Ott van benne, hogy "halott miatt". Ez nem a tetoválásra vonatkozik.
Nekem mint már mondtam, lesz egy olyan kopt keresztény tetoválás a csuklómon, hogy mindig jelezze, hogy soha ne szégyelljem megvallani a hitemet. Egyiptomban gyakran megölik azokat, akik ilyen tatoválást viselnek. Ráadásul jó evangelizációs forma is, mert ha valaki meglátja rákérdez, elmondhatom neki, tehát ezáltal tanulságot tehetek. :)

"A tetoválás is egy megbélyegzés"
Te tudod mit jelent az, hogy megbélyegezni valakit?

Az első válaszoló csak vicceskedik, nincs ilyen mondat a Bibliában.
Másrészt számomra az, hogy a (hitükről igen híres és ez miatt életükkel fizető) kopt keresztényeknek is van a csuklóján, az sokat elmond.
Természetesen vannak olyanok, akik szerint Isten tiltja. Ez nem igaz. Mindenki maga dönti el. Én akkor varrattam magamra keresztet, amikor megismertem a kopt keresztények véleményét erről.

"amiből az ember erőt meríthet"
Így kell követni Jézust? Ezt tanította?
Faragott képet nem csak késsel lehet kifaragni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!