Egy tetoválás mennyire jelent hátrányt?
Figyelj!-én azt megértem, hogy valaki megtérése előtt tetkókkal ékesítette testét. De azt már nehezen tudom elfogadni,hogy valaki aki lelkészi "pályára" készül ilyen gondolatok foglalkoztatják.
A másik dolog amit nem értek,hogy miért az egyháztól tartasz, hisz a templomba nem pólóban prédikálsz majd hanem öltönyben és palásttal.
Miért nem kérded meg Istent ha már úgy is a szolgálatába készülsz szegődni?
Itt a gyakorin nem fogod megtalálni a választ.
Tudod, nekem vannak tetkóim de ezek mind mind az "előző" életemből maradtak meg amire egyáltalán nem vagyok büszke. Nem ítélem el azokat akiknek van, de megpróbálom lebeszélni azokat akiknek még nincs de szeretnének főleg az olyanokat mint te!
Meg bélyegzed magad kedves testvérem egy egész életre, hiányzik ez neked?
Ha újból kezdhetném, soha többet nem varratnák magamra semmit mert nem az embereknek kell megfelelni hanem Istennek!
Az egyedüli dolog ami visszatart attól,hogy nem süttessem ki a tetkóimat az a múltam mert mindig emlékeztetnek,hogy az Úr Jézus miből ragadott ki és mivé tett ma.
Végül is te döntesz, úgy is azt fogsz tenni amit jónak látsz.
De gondold át és ne tedd meg!
A szent írásban Isten nem tesz különbséget kis bűn és nagy bűn között.
Azt mondja, hogy ha valaki tudja mit nem szabad tenni, akkor az bűne annak.
A tetoválás tested ellen elkövetett hiba mint a dohányzás, vagy a paráznaság. mindegyik engedetlenség, Isten ellen.
"Figyelj!-én azt megértem, hogy valaki megtérése előtt tetkókkal ékesítette testét. De azt már nehezen tudom elfogadni,hogy valaki aki lelkészi "pályára" készül ilyen gondolatok foglalkoztatják. "
Ezzel én is egyetértek. Fura egy lelkésztől, mert világi dolog. De ki ne hibázna ...
El kell tudni döntened,hogy Istent akarod szolgálni ,vagy a világ szellemisége alatt akarsz élni.
Nem volna elég ha azt a képet mindíg a zsebedben hordanád???????
1. Az Ige oldaláról: A Szentírás sehol nem tiltja kifejezetten a tetoválást. Nagyon sokan ez ellen az 1Kor 6:19-20 Igéjét hozzák,mely arra figyelmeztet,hogy a testünk a Szentlélek temploma. Ez való igaz,de ebből nem következik a tetoválás tilalma,csak az,hogy a testünkkel Istennek tartozunk.
2. Az egyházi szabályozás oldaláról: Nincs olyan belső,egyházi szabályozás a Magyarországi Református Egyházban,amely tiltaná a tetoválást,hiszen egy ilyen tilalom az egyén magánszférájába való beavatkozás volna. A közegyháznak nincs köze ahhoz,hogy te hordasz-e tetoválást vagy sem,amíg az elrejthető helyen marad. Ha nem elrejthető helyre tervezed,az ellen sincs szabály,bár az esperes,a konzervatívabb kollégák ill. gyülekezeti tagok megszólhatnak érte. Főleg ez utóbbira vonatkozik,hogy ne botránkoztassuk meg egymást (Mt 18,6-7).
3. Személyes oldalról: A te döntésed,nem tiltja semmi. Racionális szempontból mégis érdemes végiggondolni,hogy mit és hova tetováltatsz,egyszerűen azért,nehogy megbánd. Ha kialakult is benned egy ötlet,szerintem érdemes várni vele,lehet,hogy most jó ötletnek tűnik,később meg hülyeségnek fogod tartani. Ha biztos vagy abban,hogy ez nem így lesz,mert olyan,életre szóló üzenetről,motívumról van szó,akkor hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!