Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A beteg gyerek Isten büntetése...

A beteg gyerek Isten büntetése a szülők bűnei miatt?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy Szinetár Dórinak Dawn-kóros gyereke lesz 3.férjétől. Emlékszem a nagyi mondta annak idejében amikor hittant tanított a családnak, hogy a beteg gyermekben a Jóisten a szülőket bünteti tettei miatt. Gyakran mondta, hogy a házasságtörést és azt az asszonyt, aki sokszor házasodik Isten így bünteti. Hiszen mint tudjuk Isten előtt csak az első házasság ismert a többit a teremtő nem fogadja el és ha mástól szülünk az házasságon kívüli baba.

Lehetséges, hogy Szintetár Dori hibát követett el, amikor elhagyta Berecki Zolit meg a balettáncos első férjét? Lehetséges, hogy a beteg gyerekek Isten büntetései?

2017. okt. 13. 19:58
1 2 3 4
 11/37 Andizsuzsi ***** válasza:
55%

"A szülők bűne az az elmebetegség, hogy 2017-ben nem visszük szűrésre a gyereket."

Mert ha vitték volna?

2017. okt. 13. 21:18
 12/37 anonim ***** válasza:
23%
Nem, ez a Teremtő hibája, mert az élőlényeket nem mérnöki precizitással tervezte meg és sajnos sok-sok ilyen hibát vétett.
2017. okt. 13. 21:32
 13/37 anonim ***** válasza:
73%

azért nem mentek szűrésre, mert Dóra megmondta, hogy nem akarja elvetetni semmiképpen.

Isten büntetése...és aki nem vált el, annak miért lesz beteg gyereke? amúgy a nagyon vallásos nagymamám válasza mindig azt volt, mindenre, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek...

2017. okt. 13. 21:37
 14/37 anonim ***** válasza:
40%

"Mert ha vitték volna?"

Akkor a saját döntésük lett volna, hogy életet adnak-e egy olyan gyereknek, akinek nagy valószínűséggel esélye sincs egy normális életre. De így megszületik egy ember, akinek szenvedés lesz a sorsa.

Így pedig lehet Istenre fogni, ami qrva kényelmes álláspont.

2017. okt. 13. 21:44
 15/37 Andizsuzsi ***** válasza:
59%

Akkor a saját döntésük lett volna, hogy életet adnak-e egy olyan gyereknek, akinek nagy valószínűséggel esélye sincs egy normális életre."

Ja hogy te úgy ítélkezel, hogy fing@d sincs arról, amiról beszélsz?

Elmondták, leírták, azért nem szűrették a babát, mert ha a terhesség alatt kiderült volna, hogy beteg, akkor is vállalták volna. Tisztában voltak a kockázattal. Saját döntésük volt. Semmit nem "fogtak" Istenre, örülnek babának és szeretik.

2017. okt. 14. 11:46
 16/37 anonim ***** válasza:
42%

# 15/15 Időpont ma 11:46

Félreértettél.

Én nem konkrétan rájuk értettem hogy Istenre fogják, hanem azokra, akik szerint az ilyesmi Isten büntetése.

De, ha már: én elítélem Szinetárékat, mert egy olyan megszületendő ember terhére döntöttek felelőtlenül, akinek ebbe nem volt beleszólása, csak a terhét fogja szenvedni élete végéig.

2017. okt. 14. 12:24
 17/37 anonim ***** válasza:
61%
Jesszusom,már itt is a Szinetár Dóráékba botlom.Már a csapból is ők folynak.Mintha az ő babájuk lenne az első beteg gyerek az országban.Felelőtlen hogy 40 fölött szült.Ő a sztár,a legjobb anya a világon mert világra hozott egy olyan embert aki élete végéig nyomorult lesz.(pl a súlyos szívbetegségek nagyon gyakoriak a Down-kórosoknál)Előre látom hogy majd mikor elválnak és negyedszerre is férjhez megy,újra szülni fog,mert mindenkitől kell neki gyerek akivel össuegabalyodik.Bocsika,most már kifakadtam.
2017. okt. 14. 13:40
 18/37 Andizsuzsi ***** válasza:
66%

Kedves utolsó!

Természetesen jogod van véleményt formálni.

Én senkit nem szoktam elítélni. Nemrég kolléganőm megszakíttatta a terhességét, mert Down-kóros babát hordott. Őt sem ítéltem el. Szinetárék úgy döntöttek, hogy nem veszik el az életét. Az ő döntésüket is megértem. Hogy ez az élet milyen lesz, majd elválik.

2017. okt. 14. 13:46
 19/37 anonim ***** válasza:
49%
17-es vagyok.Kedves utolsó,szerintem Szinetárék önzők.Az folyik a csapból is hogy ők milyen csodálatos emberek.Ez róluk szól.Nekik sokkal könnyebb mint a gyermeknek.Gondozni,látni a beteget teljesen más mint gondozottnak,betegnek lenni.Derék dolognak hangzik hogy így is úgy is megtartották volna,de vajon a gyermek úgy fogja érezni hogy élet amit ő él?És ha már nem lesznek szülei és a tesói nem lesznek mintatesók??Jól fogja magát érezni egy intézetben melegítőruhában,ahol az ápolók fásultan látják el????
2017. okt. 14. 14:01
 20/37 anonim ***** válasza:
29%

[link]

Ezt igazán megcsináltathatták volna. Egyszerűen csak bíztak a jó szerencsében. Most hogy már ki pottyant, sok boldogságot kívánok!

2017. okt. 14. 17:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!