Most akkor Pál levelei hitelesek vagy nem?
Figyelt kérdés
Most már egyre többet látom itt, ezen az oldalon is, hogy Pál leveleit sokan bírálják, sőt sokan nem is olvassák, nem is tanítják, mert Jézussal szembe menőnek tartják. Most, akkor hol kezdődik és hol végződik a kereszténység? Mi az ami be kell tartani és mi az amit nem? Mit lehet olvasni, és mit nem? A Biblia felét kell csak olvasni, és a felét elvetni, vagy kény és kedv szerint értelmezni mindent?2017. okt. 12. 17:10
11/16 anonim 

válasza:

Kedves 52%-os, mért is ne fogadjuk el a Bibliát, te honnan érted Istent, vagy a magad ura vagy? Pál farizeus volt, megvakult mert meglátta Istent, és megtért. Ezután, ő hírdette azt, amire Isten elhívta őt. Honnan ismered az Istent? Könyvekből amely nem a Biblia, hanem az alapján írodott könyv? Honnan tudod, hogy mások látomásból illetve hallomásból látták és érezték Krisztust? :) Isten, a biblián keresztűl szól, ha nem ismered őt, nem is fogod felismerni az Urat, így beszélhet hozzád a Sátán is Szépséges és Igaz angyalnak álcázva magát, és mondhat neked hülyeségeket is. TE nem fogod felismerni. Ha nincs benned a Szent Szellem, akkor nincs meg az értelmed sem ahhoz, hogy megismerhesd az Úr Istent. :)
12/16 anonim 

válasza:

Ézsaiás honnan Ismerte Istent? Dániel honnan ismerte Istent? Ábrahám honnan várta Jézus napjait, és mitől ujjongott? Pál írásai végett? Ádám honnan látta az urat, könyvekből? A több száz próféta honnan tudott Istenről, előre látta a könyvet? Tudhat-e valaki Jézusról a Biblián kívül? Kell-e a Biblia ismerete az örök élethez, vagy ezt csak a Biblia állítja? Jézus mikor mondott ilyet, hogy az üdvösség feltétele a tudás, és nem a cselekedet? Jézus írt e könyvet, és kérte e a tanítványokat, hogy írják meg történetét? Menjetek és tegyetek tanítványokká minden népet. Milyen tanítványokká? Mire kellett tanítaniuk a tanítványoknak a népeket? Jézus mire tanította, hiszen csakis arra taníthatták. A szeretetre, a cselekedet általi üdvösségre, a teremtő Istenre, az ítélet lefolytatásáról. Nem írások gyűjteményének terjesztésére. Ha Te könyv által nyersz tudást, amit emberek írtak, a te tudásod emberi. Ha Istentől nyersz tudást, a te tudásod isteni. Van-e ellentmondás két evangelista között? Ha egy is van, már nem lehet isteni. Jézus születésekor mi történt? Máté azt írja, bölcsek jöttek a kis Jézushoz Betlehembe, és adtak ajándékot, majd Józseféknek menekülniük kellett Egyiptomba. Ezt olvasod, vagy sem? Szólj, ha tévedek! Lukács mit ír? Nyolc nap múlva Jézust körülmetélték, és még 33 napig kellett ottmaradnia az asszonynak Mózes törvénye szerint, az ő tisztulásának napjaira. Így tehát a negyven napos Jézust felvitték a néhány kilométerre lévő Jeruzsálembe, hogy Mózes törvényei szerint áldozatot mutassanak be a templomban. Az áldozat bemutatása után elmentek Názáretbe. Ez van ott, vagy sem? Ha Isten szava a Biblia, melyben nincs tévedés, hogy lehet, hogy nemcsak Pál szava ellentétes Jézus tanításával, hanem Jézus élete is ellentmondásos?
13/16 anonim 

válasza:

Az a gond kedves utolsó Válaszoló, hogy te az Ószövetségben élsz még mindig. De annak már vége. :) Sokak vannak még ugyan abban a cipőben, amiben te is vagy, hogy az Ószövetség idejében élnek. De már az el lett törölve, mert ha az tökéletes lett volna, akkor nem lenne helye a másiknak. :) Az Ószövetség idejében Isten személyesen szólt a Prófétáknak tehát nem Szent Szellem által, hanem az égből, a csipkebokorból, stb... De ma a kegyelem időszakát éljük, ahol meghalt értünk az Isten a MI bűneinkért és megbocsátott. Nekem kereszténynek azt kell elmondani, hogy Isten meghalt mindenkiért a kereszten. Nem a könyvet hírdetem, hanem az Istent magát, de ezt nem neked kell elmondanom, mert nem érsz el vele semmit, nem jutsz üdvösségre attól, hogy én elmondom neked, hogy én nem a könyvet szeretem. :) Mint írtam neked máshol a Könyvnél nagyobb az Isten szava, aminél sokkal nagyobb Isten, Őt hírdeti minden keresztény. :) Világos?
14/16 anonim 

válasza:

Világos, mi a helyzet, a két gyermeki Jézus történetéről?
Hol van az, hogy Jézus azt mondta volna, hogy Ő már nem fog emberekhez szólni, csak megérzések által, vagy ahogy Te mondod, szent szellem által?
15/16 anonim 

válasza:

A Szentírás kánonját véglegesen a Római Zsinaton zárták le az egyházatyák Kr.u. 382-ban, a Szentlélek vezetésével.
Ez tartalmazza Pál leveleteit is.
Ha bárki ebből a kánonból elveszi Pál egyetlen mondatát is, vagy bármelyik másik bibliai könyvet, az keresztény szemszögből eretnek.
Ráadásul ez az eretnekség elég fajsúlyos, hiszen nem egy értelmezésben tér el a tanítástól, hanem azon írásokat veti meg és tagadja, amik a tanítás alapját szolgálják.
16/16 anonim 

válasza:

Kedves 52%-os, én most elmondhatom, hogy hol írja ezt a Biblia, de az más kérdés, hogy az téged érdekel-e vagy ha leírom neked, az nem megint csak egy vita ok lesz számodra. :) Leírtam már, hogy hol írja, abban a könyvben amit te nem mondasz Isten igéjének, pedig váltig állítod az Ószövetség tévedhetetlenségét. Nos akkor, biztosan akarod tudni a választ, vagy csak vita partnert keresel? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!