Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet bizonyos felekeze...

Hogyan lehet bizonyos felekezeteknek más kijelentése Jézusról? Pl:Mélység angyala vagy Mihály arkangyal

Figyelt kérdés

A Máté 16,15-17-ből megtudható ha valaki Jézusban felismeri Ő az Isten fia

akkor ez a kijelentés-felismerés a Mennyei Atyától származik.

Akkor ezek a felekezetek nem tartoznak Jézushoz?

2017. okt. 9. 07:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%
János evangéliuma 10:30 is egy ilyen vers, amely megmagyarázza magát. :) Jézus és az Atya egy. :)
2017. okt. 9. 12:26
 12/16 anonim ***** válasza:
45%

Igen?

(János 17:21) 21 hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, Atyám, egységben vagy velem, és én egységben vagyok veled, hogy ők is egységben legyenek velünk, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem.

Jézus elmagyarázza, hogy Ő hogyan egy az Atyával.

ami azt Jelenti, hogy Ő nem egyenlő az Atyával, hanem egységesen gondolkodnak tesznek dolgokat.

És azt kéri, hogy a Tanítványai is ilyen egyek legyenek.

akkor most egy testben fogunk össze bújni?

2017. okt. 9. 12:59
 13/16 A kérdező kommentje:

MAGYARÁZOM A BIZONYÍTVÁNYOM

Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges bizonyítvány - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem. Hogy ma van a féléves bizonyítvány-nap, az nem jelent semmit. A többiek tényleg kikapták a bizonyítványt, de az enyémet föl kellett küldeni a minisztériumba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell. Igen stb .......

2017. okt. 9. 13:02
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Igen?

(János 17:21) 21 hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, Atyám, egységben vagy velem, és én egységben vagyok veled, hogy ők is egységben legyenek velünk, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem.

Jézus elmagyarázza, hogy Ő hogyan egy az Atyával.

ami azt Jelenti, hogy Ő nem egyenlő az Atyával, hanem egységesen gondolkodnak tesznek dolgokat.

És azt kéri, hogy a Tanítványai is ilyen egyek legyenek. akkor most egy testben fogunk össze bújni?"

Kedves Cuccolinó, igen, ez valóban ígyvan, hogy Krisztusban a Keresztények egyek, de itt több észre vétele is van a Bibliának. 1, Ezért őt a Zsidók megakarták kövezni, mivel Ők is értették mit mondott ezzel, illetve mire is gondolt ezzel valójában Jézus. Arra gondolt és azt is mondta, hogy Ő maga az Isten, ezért ahogy láthatod is a János evangéliuma 10:31-33 versekben is. Köveket ragadtak, Jézus megkérdezte őket, hogy azért ragadnak-e köveket, mert jót cselekszik, amire ők azzal válaszoltak, hogy: "Nem, azért ragadunk követek, nem Isten káromlásért, és azért, mert kijelentéseddel Istenné tetted magad." Késöbb mondja azt is, hogy Ő maga mondta ...tehát Krisztus... (Zsoltárok 82:6-ban), hogy istenek vagyunk (kisbetüvel, NEM összetévesztendő a NAGYbetűs Istennel) mi emberek, ő viszont a NAGYbetűs Istennel tette magát egyenlővé úgy, hogy én és az ATYA egy vagyuk. :) A másik dolog az, hogy Jézus NEM tekintette magát azt a TÉNYT zsákmánynak, hogy Ő maga Istennel egyenlő volt emberi testben is, amiért a Zsidók a Biblia alapján többször is megakarták őlni, és végül megis őlték pontosan emiatt. :) Tehát, kedves Cuccolinó, igen teljes mértékig, ostobaságokat mondtok arról a tényről, hogy Jézus VALÓBAN a testben való Krisztus. :)

2017. okt. 9. 14:10
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Helyesbítek: "Nem, azért ragadunk követek, nem Isten káromlásért..."

Erre: "Nem, azért ragadunk követek, HANEM Isten káromlásért...

2017. okt. 9. 14:14
 16/16 anonim ***** válasza:

7-es Jókai is ír egyik regényében erről -

valóban nem valószínű, hogy Jézus amolyan dalis-szürreális képet adott volna, hogy a teve passzírozódik át egy tű fokán. Valószínű hogy az eredeti arámi szó "tevét" és "tevekötelet" (amivel vezetik) IS jelentett- így már érthető, hogy a kötél a tű fokán átbújik.

Hja, de ez persze nem változtat azon, hogy

Jézus Krisztus az inkarnálódott Logosz, Isten és Ember egyszerre - ez a tanításának lényegi alapja, ez kegyelmi ajándékunk, ez istengyermekségünk.

ÉS nem angyal (JT-knél), próféta (muszlimoknál), nem nemecsek ernő(a gyakorin gyakori kisbetűvel írása) és nem kitalált mesealak (ökröknél).

Teljesen ISTEN és teljesen EMBER EGYSZERRE.

2017. okt. 9. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!