Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Atya Isten mivel Ő Szellem...

Az Atya Isten mivel Ő Szellem ezek szerint bármilyen alakot fel ölthet magára?

Figyelt kérdés
Mert úgy értesültem hogy mindenkinek annyiféle képpen fog meg mutatkozni amilyennek el képzelik egyedileg az emberek.
2017. okt. 8. 16:49
 1/2 KZitus ***** válasza:
10%

Szia

Nem iratott le Isten semmit arról, hogy szüksége lett volna alaha is valamilyen alakot fölvennie. Miért venne fel valamilyen alakot? Teremteni, alkotni az nélkül is tud.

Az értesülésednek van valamilyen bibliai alapja? mert amit tett és tenni fog, a Bibliában mindent leíratott számunkra.

Ézsaiás 55:11 "úgy lesz az én beszédem is, amely elhagyja a számat. Nem tér vissza hozzám eredménytelenül, hanem mindenképpen véghezviszi azt, amiben kedvem lelem, és sikeres lesz abban, amiért elküldtem."

4Mózes 23:19

Isten nem ember, hogy hazudjék,

Nem is embernek fia, hogy sajnálkozzék.

Vajon mond olyasmit, amit meg nem tesz,

És beszél olyasmiről, amit nem visz véghez?"

Istennek nincsen szüksége arra, hogy bármilyen alakot öltsön. Erről Jóbnak beszélt bővebben.

2017. okt. 8. 17:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Egészen pontosan szellemi lény, de inkább léleknek szokták mondani. Mivel transzcendens, ezért nincs fizikai teste, mivel mindenható, ezért bármire képes, akár emberi alakot is ölthet. Lásd, Jézus is bár egyenlő az Atyával, még is emberi öltött, sőt emberi természetünket vette magára.

Az alatta lévő rész az úgy hülyeség, ahogy van. Miért jelenne meg mindenkinek más formában? Sőt, nem is az Atya fog megjelenni, hanem Jézus jön el újra majd az idők végén. Pont úgy, ahogy a mennybe emelkedett. Az apostolok és az akkor élt emberek is mind ugyan olyannak látták, nem annyi félének, ahányan nézték.

2017. okt. 8. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!