Őszintén bármilyen valláshoz tartózo emberek nem éreznétek szomorúságot azzal kapcsolatban hogy a Bibliában említett Isten valójában nem is él?
Privát üzenetet is örömmel fogadok! Hiszek Istenben! De olykor őszintén bevalva kételkedem abban hogy Isten él-e egyáltalán ?
De személyes tapasztalatom alapján csak visszatérek arra a nézőpontra hogy valóban kell éljen.
Református vagyok.
"Hiszek Istenben! De olykor őszintén bevalva kételkedem abban hogy Isten él-e egyáltalán ? "
Ez egy kicsit ellentmondásos.
Én hiszem azt, hogy Isten igenis él.
Még újjá kell születned és el kell nyerned a fiúságot.
Onnantól mindig veled lesz Isten és nem fog kerülgetni a szomorúság, hogy egymagad vagy. :)
Számomra többszörösen bizonyított Isten létezése!
Egyik tapasztalt bizonyíték:
5.évemet éppen betöltöttem,amikor édesapám hazahozott egy nagy dobozt,és eldugta a kamra egy legmagasabb polcára,mielőtt bejött volna a házba.
Másnap,bátyám-még nem volt 7 éves-székekből emelvényt csinált,és leszedte a dobozt.(Édesanyánk ruhát szabott,s olyankor megszűnt körülötte a világ.)Karácsonyfa égők!Ezt ki kell próbálni,de nincs dugója,csak két kábel.Bátyám,fogta a két kábelt,s bedugta a 220 voltos konnektor két lyukjába.Semmi.Bátyám okos volt.Biztosan a kábelek műanyag burkolatát le kell hámozni!Bicska,letisztít.Ismét megpróbálta,a már lecsupaszított kábeleket szorítva.Az,ami ezután történt igazán sokkoló volt nekem is,de főként az irígyelt bátyámnak.Csak szaporán rángódott.
Ekkor,egy hangot hallottam:
FOOGD AZ OLVASÓKÖNYVET,ÉS CSAPJ A KEZÉRE!!!
Nem voltam villámmozgású,de ezt hihetetlenül gyorsan tettem,és megmentettem a bátyám életét.(Mintegy 3 év múlva,ezt visszaadta,amikor kihúzott egy folyó aljáról.)
Szüleink,nem tanítottak villannyal bánni.A hangot hallottam,s így egyértelmű,hogy Isten(angyala?) adta a parancsot.
Nincs az a művelt,intelligens,nagy tudású istentelen,aki kimagyarázhatná belőlem,pl.ezt a tapasztalatomat,Isten létezéséről.
Ezek a tapasztalatok-több tucat hasonló-olyan világítótornyok az életemben,amelyek biztos tájékozódási pontokat jelentenek.
Ha elbizonytalanodom,csak fel kell ébrednem,hogy visszaemlékezzek azokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!