Ha van párhuzamos dimenzió akkor annak egy külön Isten-e van?
Szia
és meg fogsz lepődni - a dimenziót is Isten hozta létre, "találta" ki :-)
Ha a párhuzamos univerzumokat érted a kérdésed alatt, akkor ez csak egy fikció, még inkább sci-fi, mint valós tudomány.
De tételezzük fel, hogy van. Ez esetben melyik típusra gondolsz? Egymástól teljesen eltérő univerzumok, vagy sliders típusú párhuzamos világok?
Egyébként egyik sem zárná ki, hogy egy Isten van csak, mert Isten tér és idő felett áll.
Kedves Ay carramba!
Számomra többszörösen bizonyított Isten létezése!
Egyik tapasztalt bizonyíték:
5.évemet éppen betöltöttem,amikor édesapám hazahozott egy nagy dobozt,és eldugta a kamra egy legmagasabb polcára,mielőtt bejött volna a házba.
Másnap,bátyám-még nem volt 7 éves-székekből emelvényt csinált,és leszedte a dobozt.(Édesanyánk ruhát szabott,s olyankor megszűnt körülötte a világ.)Karácsonyfa égők!Ezt ki kell próbálni,de nincs dugója,csak két kábel.Bátyám,fogta a két kábelt,s bedugta a 220 voltos konnektor két lyukjába.Semmi.Bátyám okos volt.Biztosan a kábelek műanyag burkolatát le kell hámozni!Bicska,letisztít.Ismét megpróbálta,a már lecsupaszított kábeleket szorítva.Az,ami ezután történt igazán sokkoló volt nekem is,de főként az irígyelt bátyámnak.Csak szaporán rángódott.
Ekkor,egy hangot hallottam:
FOOGD AZ OLVASÓKÖNYVET,ÉS CSAPJ A KEZÉRE!!!
Nem voltam villámmozgású,de ezt hihetetlenül gyorsan tettem,és megmentettem a bátyám életét.(Mintegy 3 év múlva,ezt visszaadta,amikor kihúzott egy folyó aljáról.)
Szüleink,nem tanítottak villannyal bánni.A hangot hallottam,s így egyértelmű,hogy Isten(angyala?) adta a parancsot.
Nincs az a művelt,intelligens,nagy tudású istentelen,aki kimagyarázhatná belőlem,pl.ezt a tapasztalatomat,Isten létezéséről.
Helló!
Számomra ez kettő kérdés:
- Egyáltalán a keresztény egy Isten hit szerint, vagy a politeista hindu, zen, ... szerint kérdezed?
- Van-e párhuzamos dimenzió?
Az első, az meggyőződésbeli kérdés, és a megfelelő vallás kinyilatkoztatásaiban kell keresni a választ. Ha nincs válasz, akkor az a teológia még nem foglalkozott ezzel a kérdéssel, tehát végenincs hitvita lesz belőle.
A második részéhez: a mai akadémikus tudomány nem ismer ilyen értelmű párhuzamos időt/teret, azaz dimenziót.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!