Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Démonok szállják meg őket,...

Démonok szállják meg őket, vagy nem?

Figyelt kérdés

Üdv. A valláskutató éveim alatt sokszor hallottam a keresztényektől, hogy, amikor egy Buddhista, Taoista, bármilyen természeti vallást követő, vagy egyéb kategóriába tartozó személy meditál, akkor megnyitja az egyén a testét, és ártó szellemek, démonok szállnak az egyénbe.

A kérdés azért érdekelne, mert én rengeteget kutattam főleg a keleti vallások gyakorlataiban, és kiemelvén a Buddhista meditációkat, az egyének pozitív irányba változnak, a gyakorlataik elvégzését követően. A meditáló szerzetesek nem dühöngő, és negatív személyekké válnak, hanem békében élő, kedves, kiegyensúlyozott emberekké, ez igaz rengeteg más meditációt használó egyén esetében is. Figyelembe vévén a viselkedés változást, és az azt követő cselekvéseket, hogyan lehet azt gondolni, hogy démonok szállják meg ezeket az embereket?

2017. okt. 8. 16:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mózes akkoriban élt, amikor az általad említett írás is keletkezett. Akár Mózes könyvéből is meríthették.
2017. okt. 9. 23:03
 12/14 A kérdező kommentje:
#11 Ennek a kornak a kutatója vagyok, sajnos tévedésben élsz, az Enuma Elish sokkal régebben keletkezett.
2017. okt. 9. 23:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem sok magyar nyelvű írást találtam a neten az Enuma Elish keletkezéséről, de amit találtam, az azt állítja, hogy ie. 1300 és 1200 között keletkezett. Mózes is akkoriban élt. De bárhogy is volt, a történelmi tények tények, így az, hogy volt özönvíz, tény, ami nemcsak Mózes számára kijelentett titok volt, hanem az özönvíz túlélői számára örök emlék, nem csoda, hogy a leszármazottaik is hallottak róla. A leszármazottak azonban beleszőtték a saját hiedelmeiket is. Ez vonatkozik a teremtésre is, ugyanis Ádám és Éva nem tudatlan emberek voltak, akik semmit nem tudtak a teremtésük körülményeiről, ráadásul akkor az emberek még sokkal hosszabb ideig éltek, így a szájhagyomány sokkal kevésbé volt képlékeny, mint az özönvíz után. A leírás szerint a mai, özönvíz utáni emberiség népeinek bölcsője Babilon volt, onnan lettek szétszórva az egész Földre. Nem véletlen, hogy sok egymástól távol élő nép hitvilágában találhatóak hasonlóságok, például a napisten, az anya és fiúisten. Ez Babilon ősi vallása, innen hordták szét a nemzetek. A mózesi leírás annyival több bármely más leírásnál, hogy Mózes kijelentésben kapta Istentől mind a teremtés, mind az özönvíz történetét. Az sem véletlen, hogy a Bibliától meglehetősen idegen az anyaisten fogalma, csak a rómaiak csempészték bele, amikor összegyúrták pogány hiedelmekkel a keresztény hitet, és valami hasonlót hoztak létre, mint Szamáriában az Ószövetségben, amikor pogányokat telepítettek Izrael területére, akik a maguk módján kezdték imádni Izrael Istenét.

Összegezve, ha az Enuma Elish története nem Mózes könyvéből származik, akkor a kettőnek két forrása van, a hasonlóság pedig azért áll fenn, mert a bennük leírt történések valóban megtörténtek, csak az interpretáció más.

2017. okt. 10. 07:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, nem láttam a diplomádat, nem láttam a cikkeidet, úgyhogy nem hiszem el neked, hogy te komoly tudósként kutatod a történelmet. Műkedvelő lehetsz, aki különféle írásokat olvasva kiválogatja azt, ami tetszik neki, és azt képzeli magáról, hogy ő a szakterület kiváló ismerője.
2017. okt. 10. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!