Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Démonok szállják meg őket,...

Démonok szállják meg őket, vagy nem?

Figyelt kérdés

Üdv. A valláskutató éveim alatt sokszor hallottam a keresztényektől, hogy, amikor egy Buddhista, Taoista, bármilyen természeti vallást követő, vagy egyéb kategóriába tartozó személy meditál, akkor megnyitja az egyén a testét, és ártó szellemek, démonok szállnak az egyénbe.

A kérdés azért érdekelne, mert én rengeteget kutattam főleg a keleti vallások gyakorlataiban, és kiemelvén a Buddhista meditációkat, az egyének pozitív irányba változnak, a gyakorlataik elvégzését követően. A meditáló szerzetesek nem dühöngő, és negatív személyekké válnak, hanem békében élő, kedves, kiegyensúlyozott emberekké, ez igaz rengeteg más meditációt használó egyén esetében is. Figyelembe vévén a viselkedés változást, és az azt követő cselekvéseket, hogyan lehet azt gondolni, hogy démonok szállják meg ezeket az embereket?

2017. okt. 8. 16:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%
Keresztény vagyok, de ilyet még nem nagyon hallottam. Se hittanon, se prédikációban vasárnap.
2017. okt. 8. 18:45
 2/14 anonim ***** válasza:

Ez a blog választ ad kérdésedre:

[link]

2017. okt. 8. 18:48
 3/14 A kérdező kommentje:
#2 Ugye azt tudod, hogy ez nem lehet hiteles, mert a Bibliát más vallások történeteiből rakták össze. Vagy ezt nem tudtad eddig?
2017. okt. 8. 18:50
 4/14 anonim ***** válasza:
29%

A keresztény hitnek nincs más hiteles forrása, mint a Biblia. Ha ezt vitatod, akkor nem vagy összhangban a keresztény hittel, sem pedig Jézus Krisztussal. Isten annyira tiszteli a Beszédét, hogy azt állítja a Biblia, hogy minden neve fölé emelte. Ha te azt gondolod, hogy a Biblia forrása nem Isten, akkor hiába kutattad a vallásokat évekig, a hitednek nincs, ami alapot adhatna.

Hogy a kérdésedre válaszoljak, abból a hibás elképzelésből indulsz ki, hogy a démonok nem tudnak magukra venni egy kulturális mázat, és nem tudnak beilleszkedni a társadalomba, ezért akikbe belemennek, azok antiszociálisak lesznek, ergo, aki nem antiszociális, abban nincsenek démonok. Ez óriási tévedés. A démonok intelligens lények, de nem jó értelemben. Ha érdekükben áll alakoskodni, pózolni, előkelősködni, akkor azt fogják tenni, függetlenül a személyes véleményüktől. Ebből következik, hogy egy démonizált ember is tudhat disztingválni. Vannak tiszteletre méltó benyomást keltő démonok is. Hogy érthető legyek, gondolj a szociapátia és a pszichopátia közötti különbségre. Mindkettő a démonizáltság két szélsőséges esete. De míg a szociopátia kialakulását a társadalmi közegnek tulajdonítják, és rendszerint a szubkultúrához kapcsolják, addig a pszichopátiát születési adottságnak tekintik, ami nem függ a társadalmi helyzettől. Nagyon sok pszichopata magasan képzett, kulturált, modoros ember, akit a környezete kedvel, mert kedves, barátságos ember. Ám ez csupán álarc, a pszichopata ember ugyanis nem képes empátiára, és senki mást nem szeret, csak magát, vagyis a barátságossága mögött alakoskodás van. Ők a nyakkendős gyilkosok, a szociopaták pedig a baltás-láncfűrészes gyilkosok.

Az, hogy valakinek kívülről nézve pozitív irányba módosul a viselkedése, még semmit nem árul el a szívének az állapotáról. Azok, akik hamis isteneket imádnak, gonosz szellemeket imádnak. Ezek a szellemek nem fogják távol tartani maguktól az ilyen embereket, hanem körülveszik az életüket, át meg átjárják őket. A "tiszteletre méltóbb" démonok célja első sorban nem az, hogy a társadalmat anarchikus csőcselékké változtassák, hanem az, hogy az emberek szívét elzárják a megtérés lehetőségétől. Ha ezt a céljukat elérhetik, akkor békén hagyják az embereket, mert nincsenek veszélyeztetve az érdekeik. Ha a céljukat elérhetik, akkor az anarchikusabb démonok is takarékon vannak. Igazi ribilliót akkor okoznak, amikor valami felzaklatja őket.

2017. okt. 8. 22:15
 5/14 imakommandós ***** válasza:

Nem tudom kiért pontozták le Asperrimust mert jókat írt.

Annyit még hozzáfűznék, hogy Te azt tapasztaltad Kérdező, hogy kiegyensúlyozottabbá válnak, békések, stb, ez rendben is van. Én meg azt tapasztaltam, hogy amikor Buddhistának teszek bizonyságot, az evangéliumról, akkor tőlük szokott jönni az eg,ik legkeményebb, legmegvetőbb elutasitás az igazsággal szemben. Ezt pedig a Biddhizmus gyakorlásából rájuk ragadt okkult démonok csinálják.

2017. okt. 9. 12:21
 6/14 imakommandós ***** válasza:

Ahogy hamis spirituális gyakorlatokkal megnyitják az emberek magukat a szellemvilágnak, a drogokkal is hasonló a helyzet, csak sokkal durvábban tetten érhető, mert ott szinte teljesen leuralhatja a démon az embert. Ezt a videot pl csak erős idegzetűek nézzék meg. Ilyen amikor egy démon átveszi az irányitást a psziché felett, ami az újfajta szintetikus kábitószernek köszönhető (egyenlőre csak Braziliában):

[link]

2017. okt. 9. 12:27
 7/14 anonim ***** válasza:
A Sátán képes megjelenni a "világosság angyalaként", éppen azért, hogy megtévesszen minket.
2017. okt. 9. 15:55
 8/14 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, nem a Bibliát rakták össze más vallásokból, hanem más vallások az eredeti őskinyilatkoztatás emberek és démonok által eltorzított formája. A Biblia ezt rakja helyre. Most nem megyek bele abba, hogy a Biblia torzult-e, hogy az Ószövetségben az ember Istenről alkotott képe a hangsúlyos, az Újszövetségben pedig az a kép, amit Isten alkotott önmagáról. Az Újszövetséget az első században írták, még az apostolok életében, az nem nagyon tudott torzulni.
2017. okt. 9. 16:24
 9/14 anonim ***** válasza:

Jézus ezt mondta: "Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja."

Ez azt jelenti, hogy a világ is tud békességet adni. Hogyan?

Pl.

(1) Aki abban hisz, hogy valami szellemi erő úgy alakítja a sorsát, hogy bárhogy él, bármit tesz, a vége biztosan jó lesz, az szerintem nagy békességet érezhet.

(2) Aki nem konfrontálódik másokkal, nem figyelmezteti őket a bűneikre és azok következményeire ("ne szólj szám, nem fáj fejem!"), az is békét érezhet.

(3) De általában is, aki elmenekül az olyan helyzetekből, amelyek kihívóak, és ahol testileg-lelkileg-érzelmileg megsérülhet, könnyen érezhetnek békét.

(4) Akinek a testi és érzelmi vágyai ki vannak elégítve, pl. kényelmes, gondtalan az élete, könnyen érezhet békét.

(5) Zavaró tényezők sikeres kiiktatása (ez a zavaró tényező lehet pl. a saját lelkiismeret vagy egy keresztény ember is) okozhat béke érzetet.

(6) Sok bűn is okoz ideig-óráig élvezetet, ezért a békesség illúziója járulhat hozzá.

(7) Ha már semmi más nem használ, jöhet a kábítószer, az alkohol, a nyugtató. Amíg ezek hatnak, békességet érez az ember.

Szerintem a fent említett mind olyan békesség, amit a világ ad, és mivel a világ a gonosz hatalmában van (1Jn ), nem valóságtól elrugaszkodott azt állítani, hogy bizonyos mértékű démoni befolyás fennáll ezekben az esetekben, bár a pszichoterápiás gyógyszerek, nyugtatók rövid ideig tartó használata talán nem minősíthető démoninak.

Azt pedig az olvasókra bízom, hogy kutassanak utána, mit jelent a Jézustól származó békesség...

2017. okt. 9. 16:25
 10/14 A kérdező kommentje:
#8 Az Enuma Elish a ősbabiloni teremtés történet az ószövetség első iratait is több, mint ezer évvel megelőzte. A Biblia teremtés történetében rengeteg átemelt rész van, amit az Enumas Elishből emeltek át. Ha szeretnéd elolvashatod a magyar verzióját, megtalálható interneten is. Tehát itt nem helyrerakásról, hanem átemelésről, lopásról van szó.
2017. okt. 9. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!