Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent jehova tanúinál...

Mit jelent jehova tanúinál az, hogy a hű rabszolgát kinevezi mindenek fölé?

Figyelt kérdés
2017. okt. 4. 22:14
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Érted Kérdező...valahogy es is fordítva müködik nàluk. A Bibliàban Jézus kuvàlastotta apostolait és ràjuk bíztava munkàt. A Jehova Tanúinàl meg a # Vezetők# màr tették a dolgukat Jézus kivàlasztàsa és àkdàsa nélkül de Jézus visszajött és azt mondta: Most màr tàmogatom őket, mert milyen jól csinàljàk a dolgukat....borzasztó....és ezek utàn, ha próbàlsz ràvílàgítani a hülyeségeikre, akkor te egy borzalmas ember vagy....szerintük.

Nyiott szível, ha olvasod az Ígét, akkor nem fogsz tévelyegni, mint Ők.

Szent ég, hova lehet màr süllyedni.!!!!

2017. okt. 5. 11:50
 12/28 A kérdező kommentje:

Felhívtam azt, akivel szoktam itthon tanulmányozni és azt mondta, hogy nem szereti, hogy kötözködök, pedig nem kötözködök, csak nem értem ezt az egészet. :(

Azért fontos ez nekem, mert azt mondta Ági, aki jár hozzám, hogy a vezető testület a szócső, akik a hű és értelmes rabszolgák és hogy nyugodtan bízhatok abban, amit ők mondanak, na de hát akkor még ki sincsenek nevezve, hisz ezt ők maguk írták le! És miért én kötözködök??? Dehogy teszem!

2017. okt. 5. 12:20
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Az a rossz hírem, hogy erre sose fogsz tőlük egyenes választ kapni. Már én is többször kérdeztem és sokan mások is.

Lényegében ők sem tudják.

Például olvashatod, hogy "amikor Jézus visszatért". Na de mikor? Most 1914-et mondanak rá, előtte korábbi dátumokat mondtak. Akkor mikor tért vissza és nevezte ki? Vagy a '14 előtti kinevezés nem volt valódi ezek szerint? Mert előtte is úgy hirdették magukat.

Meg egészen pontosan hogyan történt a kinevezés? Az apostolokat ismerjük hogy választotta ki Jézus, a "hű rabszolgát" láthatóan nem így, akkor hogy? Kiknek a jelenlétében? Az égből szólt le, vagy meg is jelent? Esetleg csak valaki kiválasztottnak érezte magát?

Erre sem kaptam választ, mindig csak homályos terelést, egy-egy próféciának vélt igeszakaszt.

2017. okt. 5. 12:51
 14/28 anonim ***** válasza:

szerinted mi alapján választ ki Isten valakit egy feladatra?

Nem azáltal, hogy látja benne a lehetőséget? S miből lehet valakiben látni egy lehetőséget.

Ha valakit tudta nélkül figyelsz, akkor láthatod benne a tettei az életstílusa alapján, hogy mire képes, és mire lehet képesített.

Ábrahámot miért választotta ki?

Vagy Noét, illetve Mózest mi alapján?

Mert nem eleve elrendelte, hanem az életükből, a hozzáállásukból látta, hogy Ők alkalmasak lesznek arra a feladatra, amit adni szeretne nekik.

Te kineveznél valakit egy fontos feladatra, ha nem tapasztaltad, nem láttad, milyen képessége van?

2017. okt. 5. 15:59
 15/28 A kérdező kommentje:
Akkor ki hazudik coccomaci??? Az őrtorony, ami azt írja (ki írta ezt a cikket?), hogy még nem nevezte ki, vagy te, aki azt állítja, hogy kinevezte??? Egy tanításon belül egy erős ellentmondás van és nekem nem ezt mondták! Nem értem és ez megrémiszt!
2017. okt. 5. 16:13
 16/28 anonim ***** válasza:

"vezetők már tették a dolgukat"

Igen, abban az értelemben, hogy Ők alaposan utána kutattak az írásoknak, mivel látták, hogy nem a Bibliában leírtak szerint folynak a keresztény tanítások, és életformák.

szerinted, más tett ilyet abban az időben mikor eljött a megszemlélés ideje? A magukat keresztényeknek nevező egyházak, a szakadástól fogva mélyen benne voltak a világ ügyeiben.

Egyáltalán ne érdekelte Őket Krisztus királysága, hiszen azt tanítják, hogy az nem egy létező kormányzat, valódi királlyal és alattvalókkal, hanem csak egy érzés a szívben, és majd a mennyországban boldogok lesznek azok, akik "jók" voltak, a többiek meg mennek a pokolba....

Nem ösztönözték a híveiket, hogy változtassanak az életükön, hagyjanak fel a helytelenségekkel, s ahogy ma sem a Bibliát tanulmányozzák a teológián, nem is értik, és nem is tudják pontosan mi mit jelent.

Mert akkor már felhagytak volna a hamis tanítással, kiigazították volna, maguk is jó példával járnának elől, mint Isten kinevezett jó sáfárai, nem lennének része a világnak, nem keveredtek volna bele a világ háborúiba.

Képzeld ha az egyházak a híveikkel, nem támogatták volna a háborút, szerinted kitört volna a háború?

2017. okt. 5. 16:14
 17/28 anonim ***** válasza:

Ki hazudik? Itt szó sincs hazugságról:

Légyszíves add meg a folyóirat pontos számát, mert utána szeretnék nézni, mit olvasol valójában?

2017. okt. 5. 16:18
 18/28 anonim ***** válasza:
Megtaláltam a cikket, és beleolvastam. Hát valamit nagyon elolvastál, vagy pedig nem érted
2017. okt. 5. 16:22
 19/28 anonim ***** válasza:

mit foglal magában a „mindene”?

amikor Jézus visszajött egyenlőre csak szemlélődni, akkor látta, hogy vannak emberek akik foglalatoskodnak, a Bibliában leírtakkal, és kezdik boncolgatni.

Ekkor látta bennük a vágyat a Biblia tiszta hamisítatlan "teje" iránt, hogy megértsék.

s ekkor elkezdte Isten szellemével támogatni Őket, hogy eltudják azt a hatalmas világméretű feladatot ellátni ami ezután vár, illetve várt rájuk.

Ezt kevered azzal, hogy a nagy nyomorúság után a mindene fölé kinevezi ezeket a felkent keresztényeket.

Vagy is megkapják a végső elpecsételésüket, és csatlakoznak Jézushoz az égben a királyságához.

Ha tovább olvastad, akkor nem értem mit nem értesz:

Jézus nem mondta azt, hogy a „mindene” csak a földi dolgokra vonatkozik. Valójában Jézusnak mérhetetlen hatalma van az égben is. Ezt mondta: „Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön” (Máté 28:18; Ef 1:20–23). A „mindene” ma már magában foglalja a messiási Királyságot is, amely 1914-től az övé, és amelyet meg fog osztani a felkent követőivel (Jel 11:15).

Most csak a Földi javai fölött van kinevezve, még nem királyok az égben.

Ezért kicsit összezavarodtál, mert a két kinevezés, nem ugyan az, hogy csak a Földön, vagy már mindene fölött, vagy is már a Királyságában is részt kapnak.

Jézus azzal, hogy a hű és értelmes rabszolgát felhasználja, ugyanazt a módszert követi, mint amit az első században felállított: kevesek által táplál sokakat. Jézus azért nevezte ki a hű rabszolgát, hogy az utolsó napokban folyamatosan időszerű táplálékkal lássa el az őszinte követőit, legyenek akár felkentek, akár más juhok.

Talán így már érted?

2017. okt. 5. 16:37
 20/28 anonim ***** válasza:

11es vagyok.

Csak nem gondolod, h bele megyek veled ilyen értelmetlen meddő vitába? Inkább futok egyet.

Legyen a te hited szerint.

2017. okt. 5. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!