Ha Isten mindent megbocsát, miért kell neki tetsző életet élni?
Az a baj, Zenon, hogy ezoteriát hirdetsz egy vallási oldalon.
Az is baj lenne, ha egy másik istenről beszélnél, mivel NEM azt kérdezték - de te ráadásul még csak nem is egy istenről beszélsz.
Úgyhogy TÉNYLEG kérünk, hogy ezt itt fejezd be.
Ha szeretnéd, nyiss egy új kérdést az ezotérián, ahol meg lehet beszélni a te elképzeléseidet.
ITT EZ NEM AZ A HELY.
"Isten az tudatos lény!"
Paul Tillich német teológus, evangélikus lelkész szerint Istenről, mint egy létezőről beszélni lealacsonyító, mert ezzel azt mondjuk, hogy Isten csak egy a létezők sorában. Szerinte a "van Isten" kijelentés egyenesen istenkáromlás, mert Istenről nem jelenthetjük ki hogy van, mint bármilyen más létező dolog. Isten maga a lét, a VAN, a VAGYOK.
Én azt nem értem, hogy a keresztények nagy többsége miért nem így gondolja ezt.
Szóval ezek szerint az "Isten az tudatos lény!" kijelentés egy igen súlyos istenkáromlás, gondoljátok ezt meg!
"Az a baj, Zenon, hogy ezoteriát hirdetsz egy vallási oldalon."
Ezt ismételgeted, de teljesen logikátlanul.
Számodra az, de számomra nem. Tehát eldöntötted, hogy ezoterika, mert nem tudod cáfolni.
"Miért nem lehet bűnbeesni ha Isten úgyis megbocsát?"
Mi az hogy úgyis? Akkor bocsát meg, ha megbánod a bűnt és távol tartod magad tőle. Nem úgyis...
"Ha Isten mindent megbocsát, miért kell neki tetsző életet élni?"
Ha megbántad a bűnöd és elhatárolódsz tőle, akkor automatikusan neki tetsző életet élsz.
Kövesd Krisztust, mert Ő az Út (Ján 14,6).
Sajnos nem bocsát meg úgyis.
Kettő dolog kell a bűnbocsánathoz:
1. Bűnbánat.
2. Bízni Krisztusban, hogy helyetted elszenvedett minden büntetést a kereszten.
Illetve attól függően hogy katolikust vagy protestánst kérdezel ott vannak harmadikként a cselekedetek, vagy nincsenek ott harmadik feltételként, viszont hozzátartozik az igaz bűnbánathoz.
"eldöntötted, hogy ezoterika, mert nem tudod cáfolni"
Na Ez aztán az érv!
Kedves Zenon!
Leírnád, hogy szerinted az ezoterikát mi különbözteti meg a vallásos hittől?
A vallás a hit közmegegyezéseken alapuló, társadalmilag elismert szertartásos gyakorlata, amelyet egynél több ember követ, vall, illetve rendszeres jelleggel művel.
Az ezoteria minden, ami transzcendens és irreális, mende-mondák és mítoszok, földönkívüliek és szellemek stb.
Mindkettőnek van pár értelmes gyöke, ami egybevág a valósággal, de számos eleme felgöngyölíthető valótlanság, melyet érdemes fenntartásokkal kezelni.
Nem kell, szabadon lehet választani:)
Aki megismerkedik a Jóistennel, az előbb utóbb egy nagy változáson megy át, és szívesebben tesz jót, mint rosszat. :)
Aki Istennel éli a napjait, lassan úgy látja a dolgokat. ahogy Ő,és tudja milyen fájdalommal jár a bün.
Zenon, összekeverted a vallásos hitet a vallással.
Én az előbbit kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!