Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek a Hit gyülekezete...

Tamás321 kérdése:

Melyek a Hit gyülekezete tévtanításai?

Figyelt kérdés
Bibliai idézetekkel alátámasztva kérem a válaszokat.
2010. máj. 28. 15:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
67%
JHVH Istent (aki nem csak az Atya, kedves őrtornyista barátom) nem tisztelni, hanem imádni kell. Mária pedig tiszteletet érdemel, mivel ő Jézus anyja, és hű híve.
2011. márc. 12. 19:42
 22/27 A kérdező kommentje:
Itt elhangzottak különböző nézetek más- más gyülekezetek felfogásában. Hit gyülekezete, Katolikusok és Jehova Tanúi álláspontjait olvashattam. Én mindegyikben találtam elfogadható és nem elfogadható magyarázatokat. Kezdjük a szellem szó használatával. Maga a szó spiritizmusra utal. Lásd az értelmező szótárt. Ilyen szóhasználat a lélekre megengedhetetlen. Bár a héber és a görög is megkülönböztet két fajta lélek szót, melyek közül az egyiket szellemnek fordítunk. Csakhogy az nem szellem. Igazából a lélek és szellem szó váltófogalomként van használva a Bibliában, vagyis ugyanazt jelenti. De amit szellemnek mondanak, az valójában a lélek tiszta formája. Ezt most nem elemzem végig. Mindenesetre nekem nincs szellemem, hanem lelkem. A Jeva Tanúi felfogásában sem érthetek mindenben egyet, főleg a JHVH hangsúlyozásával. Nem kell nekünk Istent Jehovának szólítanunk egyáltalán. Senki ne érezzen rá kényszert, hogy Jehovázzon. Ennek igazából se értelme, se jelentősége nincs. Tehát nem értem őket, mi újat fedeztek fel számunkra ennek az elnevezésnek a felemlegetésével, hiszen nem ebben van a lényeg. Most pedig nézzük a Babilon szót. Eredetileg Bábelt jelentett, ami zűrzavar. Akkoriban a nyelvek összekeveredésének helyszíne volt. Modernebb változatában a mostani elnevezéssel, ami Babilon ugyanazt a dolgot szemlélteti, mint Bábel, csak a vallások keveredésével. Tehát ha a hamisítatlan igazság összeházasodik emberek eszméi által pogány elemekkel, máris megkapjuk a keveréket. Tény, hogy a valódi egyház zsidó alapon jött létre. Később a keresztény üldözések miatt kiegyezett ez a zsidó vallás a pogány császársággal, hogy pár elemet beengednek a hitvallásukba a pogány Rómától és Róma is szinkretizál néhány elemet a zsidók Istenének igazságaiból. Pl a karácsony is így jött létre, mely köztudottan nem lehet Jézus születésnapja, hanem a római Mitrász kultuszból mosták össze Jézus születésével. Létre jött a hitehagyó egyház római befolyásra. Róma "beült az Isten templomába", s a Pápa elnevezte magát Jézus földi helytartójának. Ez egyháztörténelem, senki ne vegye sértegetésnek! Hanem inkább mindenki fusson ki Babilonból! Fussunk ki a hamis, kevert elemekkel rendelkező egyházakból és tanuljunk meg önállóan gondolkodni. Nem kell elfogadnunk semmilyen egyházfő tekintélyét sem, mert azok mind emberek. Tisztelni kell az embereket, de nem a halottakkal, hanem az élőkkel kell foglalkoznunk. Mária pedig meghalt. Mária nem tud velünk foglalkozni, mert nem él. De most jön a hit gyülekezet sötétsége, ami a terrorállam Izraelnek lobbizik. Az az Izrael többé nem ugyanaz az Izrael, ami Isten választott népe lenne. Itt az evangélium és az igazság törvényeinek elfogadása a lényeg. Nem kell többé ceremónia, nem kell többé áldozat, sem ünnepkör. Eltöröltettek. És nincs emberölés megengedve, mint ahogy Izrael teszi Palesztínával és tette a Katolikus egyház az inkvizíciókor. Csak ember és Isten viszonya van, ami lényeges. Kitérnék én is pl. Kenneth Hagin hazugságaira, melyben a betegséget átoknak, az egészséget pedig áldásnak nevezi. A betegség sokszor sem nem átok, sem nem áldás, hanem nevelő eszköz, mely áldássá válhat a nevelhetőeknél. Sőt, eleve a bűn alá rekesztettségünk is meghozhatja a maga áldásait. Ez így lett Isten részéről megtervezve.
2011. márc. 20. 13:57
 23/27 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek még művelődnie kellene. Sok dolgot tévtanításként sorol, ami a Biblia tanítása, kezdve például a szellem szó használatával, de a többi sem tévtanítás, amit felsorolt.

Károli két alkalommal használja a Biblia fordításában a szellem szót, egyszer "kísértet" értelemben, egyszer pedig olyan értelemben, amit a kérdező a "legtisztább lélek" kifejezéssel próbált visszaadni.

Ez nyelvészeti kérdés, hogy hogyan furdítunk egy szót, csak a pontosság, és a szövegértés rovására megy, ha a szellem szót (héber rúah, görög pneuma)magyarul ugyanazzal a szóval fordítjuk, mint a lélek szót (héber nefes, görög pszükhé). A Biblia ugyanis különbséget tesz a kettő között.

2014. máj. 14. 16:47
 24/27 Katona Norbert válasza:
50%

Nagyon nagy gond van ebben a világban , rengeteg ember úgy alkot véleményt , hogy fogalma sincs a dolgokról és úgy osztja az észt .

1. Aki a mennybe akar jutni , annak először is meg kell térnie , Jézust elfogadni mint megváltót , majd bűnbocsánatot kell nyernie Istennél , azaz újból megkeresztelkednie , és ezután betöltekeznie szentlélekkel !!

Ezek Isten szavai , és "alap követelményei" , aki ezeket megmeri cáfolni , az a pokol tűzén fog égni !

2. Miért járunk templomba ? Azért mert , amikor gyerekek voltunk , akkor ezt tanultuk a hittan órán , vagy pedig a mamánk a mai napig odajár , esetleg a szüleink mondták nekünk , hogy ez jó ?

Ezek Isteni szavai : "Isten országa nem fából és kőből faragott épületekben van , Isten országa bennetek van , hasítsd szét a fát és én ott leszek , emeld fel a követ és megtalálsz !! "

Ez idáig rendben van , de miért ne mehetnénk el ennek ellenére is templomba imádkozni ?

Ezek Isten szavai : " Ne készíts rólam szobrot , szentképet !

Mit vonunk le ebből ? Csak is az egy urat imádjuk , és ne szobrok előtt térdepeljünk a templomban !!!

Félreértés ne essék , nem vagyok egyház ellenes !!!

Ezek Isten szavai : " Aki az egyházat nem fogadja el , az engem sem fogad el !!! "

Igen , igen , ilyenkor egyfajta "patt helyzet" alakul ki bennünk , egyházat el kell fogadni , de templomba meg ne járjak ? "

Emlékezzetek vissza Jézus idejére , amikor tanította az embereket a templomokban !! Sehol egy szobor , feszület , szentkép semmi , az egyház sajnos nagyon megváltozott az elmúlt 2000 évben :(

A hit gyülekezetéről !

Pár évvel ezelőtt én is rengeteget barangoltam a neten , az igazságot keresve , hogy valóban hamis tanítás megy a hit gyülekezetében ?

Abban a tudatban éltem , hogy "pööööö , ezek szektások , becsapják az embereket , lehúzzák őket pénzel ! "

A válasz nem találtam meg sehol , hiába kerestem , az egyik ezt mondja , a másik meg teljesen mást !

Egyik este véletlenül odakapcsoltam az ATV-re , ahol éppen a vidám vasárnap műsor ment , és Sándor tartotta a beszédét .

Ez volt 2 éve , és azóta is nézem a műsort !

Nincs félrevezetés , nincs hittérítés !!

A műsor igazából abból áll , hogy Sándor különböző fejezeteket olvas fel a Bibliából , azaz Isten szavait , vagy pedig Jézus szavait , aki példázatban beszélt , és ezt magyarázza meg a nagyközönségnek !

Tehát nincs félrevezetés , nincs hittérítés !!

A hit gyülekezetébe olyan emberek járnak , akik az egy igaz Istenben hisznek és a Biblia tanításai szerint élnek , tehát ezt jól jegyezd meg : " Aki a hit gyülekezetet támadja , az Istent is támadja !

A hit gyülekezete sincs az egyház ellen , mert akkor Istent sem fogadnák el , de olvassátok csak vissza Isten szavait mit mondott a bálvány imádásról !

Rengetegen irigységből támadják a hit gyülekezetét , hogy mennyi pénze van és , hogy "lehúzzák" az emberektől a pénzt !

Nektek fogalmatok sincs arról , hogy a hit gyülekezete mennyi iskolát , segélyszervezetet ( és még sorolhatnám ) , működtet !

Isten szavai: " A tizedet mindenből meg kell adni "

Rengeteg gazdag ember jár a hit gyülekezetébe , aki megadja a tizedet , vagy még többet is , Német Sándor is megadja , mert kell , Isten ezt kérte az emberektől és pont .

Jézus szavai jutnak erről eszembe , mikor az egyik templomban tartott beszédet : Rengeteg gazdag ember , közöttük vámszedők is adtak feleslegükből , de egy szegény öregasszony odaadta mindenét , azaz egyetlen egy pénzérmét , Jézus erre ezt felelte : " Mondom néktek , ez a szegény özvegyasszony többet adott , mint bárki más ! Mert a többiek a feleslegükből ajándékoztak az Istennek ! "

Rengeteg , de rengeteg ember hiszi azt , hogy a jó úton jár , holott kezébe sem veszi a Bibliát , vagyis fogalma sincs arról , hogy igazból mit kellene tenni , az emberek elvannak , hisznek Istenben és kész .

De sajnos Isten elé , mikor eljön a vég , nem kerülhet bűnös ember :(

Hiszen már tudjátok :

" 1. Aki a mennybe akar jutni , annak először is meg kell térnie , Jézust elfogadni mint megváltót , majd bűnbocsánatot kell nyernie Istennél , azaz újból megkeresztelkednie , és ezután betöltekeznie szentlélekkel !! "

Ja igen , még annyit magamról , hogy jelenleg én is pokolra kerülnék , rengeteg hülyeséget csináltam életemben , amiket mihamarabb el kell tüntetni . Igaz már megtértem Istenhez , de még hátra van a bűnbocsánat .

Nem voltam még egyszer sem a hit gyülekezetében , de aki "Jézusban jár" , az felismeri , hogy hol vannak a tiszta szívű , igaz , megtért emberek !

Bárki szeretne kérdezni , nyugodtan kérdezzen , szívesen válaszolok neki .

Aki hitetlen , az is nyugodtan kérdezhet , annak is válaszolok !

Elnézést , de erről megint eszembe jutott egy történet :)

Jézus , amikor megérkezett Názáretbe , leült az emberek közé , volt közöttük mindenféle bűnös ember , rabló , parázna , vámszedő , aki sokat lopott és prostituált .

Ahogy beszélgetett az emberekkel , 2 főpap felháborodva oda sétált Jézushoz és ezt kérdezték tőle :

" Mond , miért eszel - iszol együtt vámszedőkelés egyéb bűnösökkel , mond miért ?

Erre Jézus : " Nem az egészségesnek van szüksége orvosra , hanem a betegnek ! " :)))))

2016. aug. 1. 00:33
 25/27 Katona Norbert válasza:
71%

Utólagos engedelmetekkel :

1. Térjetek meg , azaz fogadjátok el Jézus Krisztust mint megváltótokat !!

2. Ezt menjetek el és valljátok meg ország világ előtt , azaz keresztelkedjetek meg !!

3. Bűnbocsánat !!

.. és az egyház az egész kereszténységet teszi ki , akik ezt a 3 lépést betartották .

2016. aug. 24. 20:02
 26/27 anonim válasza:
0%

Az egész egyház egy személyi kultusz, Sanyi bacsi köre épült szekta. Nem kell ezen a szón megsértődni, mert az. Az első századi keresztények nem így működtek. Itt minden dr. Németh Sándorról,szól. Miközben a Szent írás következetesen semlegesség de buzdít politikai ügyekben, a Hit gyülekezete arcátlan módon a keresztényi kötelességel magyarázva szavazásra buzdít. Át van itatva a politikai és kereskedelmi kapcsolatok mételyével az egész egyház! Valójában ezekből szerzi a vagyona zömét. A Jelenések 17 fejezete jut csak eszembe erről, a Nagy parázna, aki Isten helyett politikai erőkkel szövetkezik. Valójában. hit gyülekezete is ezeknek a politikai és kereskedelmi pilléreknek a kiszolgálói. És kik vannak a biblia szerint ezen erők mögött? 1Janos 5:19. Hát ezek a Hit gyülekezet “barátai”.

Ha valóban keresztények lennének, Jézust utanoznák. Jézus pedig hogyan viselkedett politikai kérdésekben? Nos, amikor királynak akarták választani vitázni ment velük? Esetleg érvelt egy politikai erő mellett, ahogyan azt ma a Hit gyülekezete teszi? Nem. Jézus eltávozott onnan.

Egy Isten előtt elfogadható imadat nem szennyezi be magát sem politikai szerepvállalással sem erkölcsi módon. Ez az egyház alapjaiban sáros sajnos, de nagyon mélyen. Meg vagyok döbbenve néhány ismerősömön, hogy hogy nem látják ezt a nyilvánvaló ellentmondást a Bibliával.

2019. jún. 26. 12:09
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
A szent szellem fog a pokolba kerülni
2019. szept. 8. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!