Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek a Hit gyülekezete...

Tamás321 kérdése:

Melyek a Hit gyülekezete tévtanításai?

Figyelt kérdés
Bibliai idézetekkel alátámasztva kérem a válaszokat.
2010. máj. 28. 15:00
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
53%

Töltsd ki ezt a biblikus tesztet, akkor talán megérted:

[link]

2010. máj. 28. 15:39
 2/27 anonim ***** válasza:
51%
Nem azzal van a gond amit tanítanak, bár abban is vannak érdekes dolgok. A probléma az hogy behálózzák az ember majd mikor már jól bebirkásították jól lefejik pénzzel. Na persze az úr nevében. És ezek a hülyék meg adják és adják. A vezérkar Németh Sándorral az élen pedig eldőzsölik...
2010. máj. 28. 15:54
 3/27 anonim ***** válasza:
32%
2010. máj. 28. 15:55
 4/27 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem nincs tévtanítás a Hit Gyülibe.
2010. máj. 28. 18:04
 5/27 anonim ***** válasza:
44%

Alaptétel:Isten tévedhet,Németh Sándor nem.

Erős személyi kultusz van,nem Isten a lényeg,hanem hogy mit mond Sándorunk.

Hogy mit mond?Politizál(ezért hagyják ott sokan a gyülekezetet:nem Sándor politikai hablatyára kíváncsiak,hanem Istenre),meg pénzt kér.

Csak azt nem értem,ha Sándor Isten embere,minek kellenek a testőrök?Isten megvédi az emberét,nem?A Biblia mindenesetre valami ilyesmiről beszél...

2010. máj. 28. 22:05
 6/27 kzs ***** válasza:
41%

Köszönöm a kérdezőnek ezt a felvetést.

Még jobb, hogy bibliai idézetekkel alátámasztva kéri mindezt!

Ugyanis egyáltalán nincsennek tévtanítások.

A 'Vidám Vasárnap' c. műsor teljesen nyílt, bárki betelefonálhat, vagy küldhet levelet: Vagyis folyamatos lehetőség van arra, hogy Bibliai idézetekkel megcáfolja az elhangzott tanítás értékét. Erre nyitott a Gyülekezet. Mindeddig azonban nem érkezett be ilyen. Sértegetés, provokáció természetesen bőven akad, de tényekkel alátámasztva...? Az már nem megy!

Igaz ugyan, hogy van adakozás. Ez tény. De teljesen önkéntes. Soha senkit nem szóltak meg, hogy miért csak ennyit adott, vagy netalántán miért nem adott semmit.

Az meg, hogy a vezető lelkész (Németh Sándor) tévedhetetlen lenne, és hogy őt követnék Isten helyett: ez megint nem igaz. Ugyanis mint említettem, nyílt műsorban emberek ezreihez beszél. Ha olyat mondana, ami nem összeegyeztethető a Bibliával - na, Németh Sándor addig lenne! És ezt higyjétek el!

2010. máj. 29. 08:18
 7/27 kzs ***** válasza:
2%

/A ma 08:18-as válaszíró vagyok/

Most olvastam el a "leporollak.hu/hitgyuli/HITGYULI.HTM" cikket. Hát SZÁNALMAS !!

2010. máj. 29. 08:40
 8/27 anonim ***** válasza:
54%

A teljesség igénye nélkül ami eszembe jut:

- A baptisták és pünkösdisták nem üdvözülnek (Mert sanyi azt mondta)

- Akinek eltörik a keze vagy a lába, az gonosz és Isten ezzel bünteti (rá pár hétre Sándor karja eltört)

-Az átkozás. Nem hiszem h Jézus tanít ilyesmit, keresztény ismerősöm házát mégis körbeállta pár hizgyülis vezető és elkezdtek átkokat imádkozni rá, mert kizavart pár hitgyülist, miután sem rezsit sem albérletpénzt sem semmit nem voltak fizetni.

- Mindezt azon tévtanításera alapozva, hogy Isten megígérte nekik, hogy ahova beteszik a lábukat az az övék lesz. Ezért ők úgy gondolták, ha beköltöznek a srác albérletébe, az már az övék.

2010. máj. 29. 10:12
 9/27 anonim ***** válasza:
41%

Amikor azt mondják az emberek, hogy Németh Sándor a tévedhetetlen, talán összetévesztik a "Pápai tévedhetetlenséggel", csak olvasd el a Dictatus Papae-t.

A politizáslásról csak annyit, hogy senki, NS. sem mondja meg, hogy milyen pártállásúak legyünk. Én ismerek a Gyülekezetben mind bal- és jobboldali hívőket. Az tény, hogy a Jobbik ellen nyiltan beszél, de ezt teszi minden épeszű ember, legalábbis aki kereszténynek vallja magát és szereti Magyarországot. A testőrök pedig sztm teljesen érthetőek. Legalábbis nekem is lennének, ha naponta kapnék fenyegetéseket.

Én 6 év alatt még nem találtam olyat Bibliaolvasás közben, ami az igehirdetés alatt elhangzottakkal nem egyezne:)

2010. máj. 29. 18:05
 10/27 anonim ***** válasza:
19%
Hát szerintem éppen az van, hogy aki épeszű ember, keresztény és szereti Magyarországot, az tudja, hogy a balliberális oldal az egy antikrisztusi politikai ideológia. A hitgyüli meg ezeknek fekszik le, és ő is beáll a fasisztázóbizniszbe, náci kártyázásba. Szánalmas.
2010. máj. 29. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!