A Biblia tiltja a bálványimádást?
""Egy pici esély sincs arra, hogy a te értelmezésed nem tévedhetetlen, nem tökéletes?""
* Hogy el ne vetemedjetek, és faragott képet, valamely bálványféle alakot ne csináljatok magatoknak, férfi vagy asszony képére*
*Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.
Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok...*
"Sőt később, bár a Szentlélek szólhatott volna az égből, még is egy galamb formájában jelent meg? Holott Isten ábrázolása tiltott, Ő pedig saját magát ábrázolta. Persze ha egyáltalán hiszed Szentlélek istenségét és nem egy magatehetetlen erőnek titulálod."
'Oszt ki ábrázolta a Szent Lelket az Atya Isten?
Ha már neki lehet, lehet nekünk is ugye?
VagyJézus megparancsolta hogy eztán készitsetek galambszobrot és puszilgassátok?
Hogy is van? A mi testünk a SzentLélek temploma! Ha a SzentLélek bennünk lakozik akkor mi galambok leszünk vagy van egy galamb bennünk, vagy miért is kellene ábrázolni ha már bennünk van?
A #20-as hozzászólásra reagálnék csak.
Mielőtt hatalmas összeesküvéselméletek kitalálásába bocsájtkoznál....
Ha elolvasod a Szentírásban a 10 parancsról szóló részt, akkor rájöhetnél magadtól is, hogy 14 parancs van, nem 10. Ezt a 14-et ki így, ki úgy egyszerűsíti. Ha a katolikusokat azzal vádolod, hogy elvettek belőle így egyet, akkor a többi felekezetet is vádolhatod ugyan úgy, hogy kivettek még négyet.
Elemi iskola 1. osztály, de lehet még óvoda az 1-20-ig való számolás.
De ennek ismeretét nem várom el tőled, tudom, hogy a szekták által agymosottaktól kevesebbet lehet számon kérni.
"Mielőtt hatalmas összeesküvéselméletek kitalálásába bocsájtkoznál....
Ha elolvasod a Szentírásban a 10 parancsról szóló részt, akkor rájöhetnél magadtól is, hogy 14 parancs van, nem 10."
2Móz 34:28 És ott vala az Úrral negyven nap és negyven éjjel: kenyeret nem evett, vizet sem ivott. És felírá a táblákra a szövetség szavait, a tíz parancsolatot.
Ismét hazudsz. A Biblia szerint 10 parancsolat van.
"Ezt a 14-et ki így, ki úgy egyszerűsíti."
Meg is van jövendölve az egyszerüsités
Dán 7:25 És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos [egek] szentjeit megrontja, és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt...
"Ha a katolikusokat azzal vádolod, hogy elvettek belőle így egyet"
Én nem vádolom. Ami tény az tény
"akkor a többi felekezetet is vádolhatod ugyan úgy, hogy kivettek még négyet."
10 Parancolat van és nem 14,óvoda meg bölcső.
"Elemi iskola 1. osztály, de lehet még óvoda az 1-20-ig való számolás."
Meg a Biblia és ahogy Jézus mondta"meg van írva" és nem a katolikus kigondolás melynek semmi köze nincs a Szentlélek kijelentéseihez.
"De ennek ismeretét nem várom el tőled,"
A hazugság ismeretét nem is dijjazom.
"tudom, hogy a szekták által agymosottaktól kevesebbet lehet számon kérni."
Itt nem te vagy se a katolikus szekta az aki számot kér hanem Isten.
Az agymosottak azok akik saját kigondolásukat meg elméleteiket helyezik Isten szava fölé, és ez még akkor is igaz ha az agymosottak mondogatják és ismétlik az agymosás rágalmát hogy magukat tisztázzák.
"Feláldoznád az életedet a 70%-os válaszolóért, még ha arcon is vágna, kirabolna? Ha a válasz nem, akkor teljesen mind1, mennyire van igazad vagy nem igazad a bálványimádással kapcsolatos kérdésben."
Ahoz szolj hozzá ami a téma ne terelj más irányba azért hogy ne látszodjanak a katolice csalások.
"Ugyanez igaz a többi emberre is, aki napról napra kemény nyakúan próbálja a saját igazát bizonygatni."
Saját igazát bizonygatni????
Én a hazugságot meg a csalást cáfoltam a "meg van írva" elven és nem a saját igazamat bizonygattam. De ha egy kicsit igazságos lennél akkor rámutatnál a Bibliábol hol tévedek,ha pedig nem tudod akkor lehet hogy mégis csak a Bibliának van igaza.
Amugy a reakciotok arra hogy rámutattam a Bibliábol a hamisságra,- személyeskedés. Ez sokat elárul az" életét adni a felebarátért" terelésre.
Kudarc!
#26 Vegyél egy nagy levegőt, és olvasd vissza a saját írásod. Tele van indulattal, haraggal, gyűlölettel. Én nem vagyok Katolikus, tehát részedről történt személyeskedés és nem az én részemről. Én pusztán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a szeretet volna az elsődleges, amit gyakorolni kellene, annak meg az írásod alapján eléggé híján vagy.
Amíg Isten legfontosabb parancsolatát nem tudod követni, ez persze ugyanúgy igaz minden más emberre, aki kereszténynek tartja magát, addig teljesen mind1, hogy ki mennyire erőlködik a saját igazát bizonygatni, más jóval jelentéktelenebb témában. Természetesen a Biblia teljessége fontos, ettől függetlenül Jézus is a szeretet gyakorlására hívta fel a figyelmet, első helyen Isten felé, második helyen embertársaink felé.
Remélem kedves Genesis sikerül megtalálnod Jézus szeretetét, és a világi farizeusi életet felváltani a Jézus követésre. Isten áldjon :)
17 versben van leírva 12 parancs (előbb elírtam, bár olvasat kérdése). Csűrheted, csavarhatod, szólhat belőled az emberi okoskodás, ez akkor is minimum 12.
Amit aztán valóban 10 parancsba egyesítettek. Tehát megpróbálom számodra is érthetően leírni; parancsokat vontak össze.
Azonban látsz arra útmutatót, hogy melyiket kell összevonni és melyiket nem? Mert én nem találtam. A te általad használt 10 parancs hogy néz ki? Mely parancsok vannak összevonva? Mert láthatóan a katolikusok által használt sem 9 parancs, gondolom ez még számodra is kiszámolható. Vagy melyik az a +1 a katolikus 10 parancsban, amely nem szerepel benne és csak a csúnya, gonosz katolikusok tették bele?
"Én a hazugságot meg a csalást cáfoltam a "meg van írva" elven és nem a saját igazamat bizonygattam."
Te is a saját igazadat bizonyítod, ahogy én is, ahogy mindenki más is.
Vagy neked személyesen jelentette ki Isten az igazságot? Ez esetben elnézést kérek.
Ha nem, akkor marad a saját igazad, vagy a felekezdeted "igazsága".
A jehovások is a Biblia igazságára hivatkozva tagadják a Szentháromságot, sőt még a mohamedánok is a Biblia igazságával támasztják alá Mohemed jövetelét.
Akkor nekik is igazuk van, mint neked?
"A jehovások is a Biblia igazságára hivatkozva tagadják a Szentháromságot, sőt még a mohamedánok is a Biblia igazságával támasztják alá Mohemed jövetelét."
A sátán is a Bibliára hivatkozott a pusztában, Jézus harmadik megkísértésénél, anyi külömbséggel hogy kihagyott egy kicsit belőle.
A Jehovásokal is az a helyzet hogy mikor szembesülnek, a több helyröl megvilágitott ígékkel, eltérnek a Bibliátol és elkezdenek magyarázkodni a véneik által kidolgozott kigondolásokal.
"Akkor nekik is igazuk van, mint neked?"
Ján 5:31 Ha én teszek bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem nem igaz.
Ha az én kigondolásomat vagy elképzelésemet teszem a Szentírás elébe akkor hazug vagyok.
A a helyzet hogy sokan vesznek egy kiragadott részt vagy igét és azon keresztül értelmezik az egész Bibliát.
Fordítva kellene és akkor nem lenne anyí részigazságal telt hamis kigondolás vagy elképzelés.
A Biblián, (SzentLélek)keresztül kellene értelmezni,megvilágitani egy kiragadott nehezebben érthető részt.
Előbb az elképzelés és utánna a Biblia?
Nem!
Előbb a Biblia és utána erre felépitve az elmélkedés.
*Aki olvassa értse meg*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!