Attól hogy én nem vagyok megkeresztelve attól még ugyan úgy hihetek Jézus tanításaiban és követhetem is azt az utat amit ő mutatott nem? Úgy értem Jézus sosem követeltemeg ezt nem?
Figyelt kérdés
2017. szept. 30. 02:06
11/11 anonim válasza:
Mint említettem, nincs olyan bibliai példa, hogy valaki, akinek módjában állt volna megkeresztelkedni, miután hitre jutott, ne tette volna meg. A lator pont arra példa, aki úgy fogadta el Jézust Messiásnak, hogy nem állt módjában már megkeresztelkedni. Tehát, ha valaki oda van szögezve, kötözve, ragasztva egy fizikai tereptárgyhoz, vagy ágyban fekvő beteg, aki nem tud oda menni, ahova akar, attól Isten nem várja el a vízkeresztséget. Aki azonban szabad ember és mozgásképes, annak parancsolja Jézus, hogy keresztelkedjen meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!