Jehova tanúja szerint miért vagyok istoba, csak mert azt írtam, hogy egy hónapig kizárólag a Bibliát olvassa őrtorony újság nélkül?
Kiss Éva Judit írt nekem erre a válaszomra egy felháborodott levelet (nyíltan nem vállalta ezt a véleményét) és ott írta le, ez miatt a véleményem miatt egy hosszú monológban, hogy ostobákkal nem vitatkozik (nem is válaszoltam).
Miért támadnak ennyire hevesen arra, hogy tulajdonképpen egy hónapig nem olvashatnák az őrtorony újságjukat?
Én KissKoncsek Éva, Jehova tanúja felvállalom a hitem a nevem, de ostoba önigazságokat tartalmazó, kifejezetten vitatkozó névtelen személyeknek a választ privát küldöm el. Sajnálom, ha megbántottalak azzal, h a személyes üzenetnek szánt gondolataimat "kiplakátoltad"
Igen, azt is felvállalom, h az Őrtorony folyóiratok és Jehova tanúinak az összes kiadványa értékesebb minden könyvnél, a Biblián kívül. Azonban nem választható teljesen el egymástól, két okból:
1 a Biblia önmagát magyarázza ugyan, de egy emberöltő kevés ezeknek a keresztbeutalásoknak a megtalálására. Maga az Irás is elismeri ezt: Cselekedetek 8:31"
A második nagyon fontos a Biblia olvasása mellett az, h Isten mit szeretett volna tudatni velünk emberekkel, nem pedig az, h kinek milyen tanítanivalója van az írásokból. Az egységes gondolkodás fontos, mert CSAK EGY IGAZSÁG VAN. Ami szemben áll vele, ha kicsit is, akkor is hamisság.
Te pedig fejezd be a pocskondiázást, és nem azért mert engem zavar, hanem azért, mert ha kicsit is hiszel Istenben, akkor ez a tulajdonságod nem a békét keresi. Isten pedig a szeretet és béke Istene.
Elég sunyi volt, h így kíírtál egy kérdést a nevemmel. Figyelemmel követem hány, magát krisztuskövetőnek, kereszténynek mondó, személy száll be ebbe a témába.
Van egy harmadik tény is, Jézus vezeti az egyházat.
Teljességgel lehetetlen, h Ő Jézus, mást tanítson klf gyülekezeteknek.
Azaz, CSAK EGY ÚT VEZET AZ ÉLETRE, ez keskeny és kevesen járnak rajtaMáté 7:(13)-14ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják
Mindenki azt hisz, amit akar, a legnagyobb sértésnek veszik az emberek, ha hitükben akarja valaki/bárki megingatni.
A JT egyház tagjai fanatizmusukról, elfogultságukról híresek.
Bizonyítása a szellemi szinvonalnak, ha bármit is kérdezz-felelek formában kell tanítani.
Felháborodásodnak sincs igazán alapja, mert valaki hitét egy-két mondatos kommentel nem lehet és nem lehet akarni megváltoztatni.
"Miért támadnak"
Én nem támadok senkit. S ha egy testvérrel problémád van, akkor vele beszéld meg, ahogy Jézus a Bibliában felvázolja.
(Máté 18:15) 15 Ezenkívül ha a testvéred bűnt követ el, menj, tárd fel a hibáját négyszemközt. Ha hallgat rád, megnyerted a testvéredet.
Hogy mi történt, azt nem tudjuk, Én nem voltam ott, de egyikőtöknek sincs igaza, ha a Bibliát vesszük alapul.
(Jakab 1:20) 20 mert ember haragja nem munkálja Isten igazságosságát.
Mind a ketten bizonyos mértékben elkövettetek egy hibát, ám a Testvér legalább, "négy szem közt" szerette volna rendezni, Sajnos Te pedig több millió embert vád alá helyeztél, mert sértve érezted magad.
Legyünk igazságosak, itt Istennek van igaza, és ezért a dolgotok, hogy megbocsássatok egymásnak készséggel.
az ember tökéletlen, és követ el hibákat, ezért fontos Isten szerint rendezni, hogy a béke megmaradjon.
(Máté 5:9) 9 Boldogok a békeszerzők. . .
„Továbbra is . . . bocsássatok meg egymásnak készséggel.”
„Mint ahogy Jehova is készséggel megbocsátott nektek, úgy ti is.”
(Máté 5:23, 24) 23 Ha tehát ajándékodat az oltárhoz viszed, és ott eszedbe jut, hogy a testvérednek valami panasza van ellened, 24 hagyd ott az ajándékodat az oltár előtt, és menj el; előbb békülj ki a testvéreddel, és amikor visszajöttél, akkor ajánld fel az ajándékodat.
# te pedig több millió embert vád alá helyeztél#
coccomaci most már igazán nem tudom, h mit gondoljak rólad. Engem és testvéreimet világi bűnnel vádoltál holott nem tudod, h melyik gyülekezetbe járok és ki vagyok/ hogy élek én. A mai napig nem kaptam választ, hogy milyen bűnökre gondolsz, hiába kérem tőled, hogy nevezd meg a bűnöket, amikkel vádolsz. Testvéreimmel szeretetben élünk vilâgszerte, hirdetjük Krisztus eljövendő királyságát. Támadnak hitünkben, megteremjük a Szellem gyümölcseit. Ėn nem vádoltam Jehova Tanúit bűnnel, nem vagyok ilyen bátor. De kicsit sértő mikor az előző válaszodban kikèred, hogy több millió embert vádol a Kérdező. Akkor tisztelettel kérdezelk, hogy te mit csináltál én velem??.
Nem ugyanazt?? Továbbra is tisztelettel fogok mindenkivel beszélni
KissKoncsek Éva!
És honnan lehet tudni hogy az Őrtorony a jó magyarázat? Mielőtt nem léteztek Jehova Tanúi (azaz a 19. század előtt) mindenki sötétségben élt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!