Jehova tanúja szerint miért vagyok istoba, csak mert azt írtam, hogy egy hónapig kizárólag a Bibliát olvassa őrtorony újság nélkül?
Kiss Éva Judit írt nekem erre a válaszomra egy felháborodott levelet (nyíltan nem vállalta ezt a véleményét) és ott írta le, ez miatt a véleményem miatt egy hosszú monológban, hogy ostobákkal nem vitatkozik (nem is válaszoltam).
Miért támadnak ennyire hevesen arra, hogy tulajdonképpen egy hónapig nem olvashatnák az őrtorony újságjukat?
Én úgy olvastam az ominózus cikket, hogy csak azokat nevezi elméjükben betegnek, akik elhagyják ezt a sátáni szervezetet, én viszont sosem voltam tag.
És azért írtam ki a nevet is, mert szeretnek tetszelegni a mártír szerepben, hogy ők aztán nem tehetnek semmiről, mert békések. Na. Tessék. Ennyire békés, hogy az ember csak beszél az őrtorony megvonásról és máris kifordul magából.
Vidiripi
Kiss-Koncsek Éva!
"...az Őrtorony folyóiratok és Jehova tanúinak az összes kiadványa értékesebb minden könyvnél..."
Az is értékesebb bármelyik könyvnél amiben Russel Isten tanú kövéről ír?
"Elég sunyi volt, h így kíírtál egy kérdést a nevemmel. Figyelemmel követem hány, magát krisztuskövetőnek, kereszténynek mondó, személy száll be ebbe a témába."
Sunyi volt? Valóban. Pedig a te egyik testvéred ugyan ezt csinálta én velem. KZitus volt az aki kiírta az én nevemet. Meglepett a dolog de végül is nem csináltam belőle problémát! Talán neked sem kellene!
coccomaci!
"Hogy mi történt, azt nem tudjuk, Én nem voltam ott, de egyikőtöknek sincs igaza, ha a Bibliát vesszük alapul."
Hoppá! És erre beidézed a Máté 18:15-t. Még is mi történt? Kiderült hogy vannak testvérek más egyházaknál is? Megint illetve ebben is tévedett a Vezető testület és kiigazította a tévedését? Vagy csak te magadtól megváltoztattad a hozzáállásodat?
"Sajnos Te pedig több millió embert vád alá helyeztél, mert sértve érezted magad."
Ez ebben a formában rágalom és hazugság. Ugyan is nem hívnak több millió embert Kiss-Koncsek Éva-nak!
"Legyünk igazságosak, itt Istennek van igaza, és ezért a dolgotok, hogy megbocsássatok egymásnak készséggel.
az ember tökéletlen, és követ el hibákat, ezért fontos Isten szerint rendezni, hogy a béke megmaradjon. "
Végre egy szívmelengető írásodat is olvashatom!
"Holott, egy Testvéremmel került nézeteltérésbe. S ez a nyilvánosságnak kipellengérezte, így remek módon a Tanúk újabb megvetés tárgyának lettek ki téve, fokozva, a már amúgy is sokak által folytatott gyűlölet keltést."
Tény és való hogy sokan megvetik a tanúkat. Na de a tanúk is tettek ezért. És legtöbbször az erőszakosságuk által vívták ki az emberek megvetését.
Persze ez is annak köszönhető hogy vannak túlbuzgó tanúk és annyira hajtanak az óraszámra vagy nem tudom hogy mire ,hogy a tapintat és a figyelmesség rovására megy a dolog.
Mert az emberek nem szeretik ha hétvégén idegenek zavarják őket vagy ha már 5 alkalommal visszautasította a megkeresését és még mindig jönnek. Számtalan ezzel a témával kapcsolatos kérdés van itt az oldalon is szemezgess a válaszokból.
Tagadni lehet hogy ezek is csak vádak de a tény az hogy a valóságon ez nem változtat. Éveken keresztül mentek ezek a becsöngetések az egész országban így rengeteg embernek van tapasztalata illetve története a tanúkkal kapcsolatban. S igen a legtöbbször negatív az a tapasztalat! Szóval annyira nem kell pedáloznia senkinek hogy a tanúkat megvetésnek tegye ki mert a tanúk SAJÁT MAGUK TESZNEK azért hogy ez így legyen.
- Tudom ,tudom ismerem a magyarázatot a házról-házra végzett szolgálatról. Azt most hanyagoljuk!
"S mit gondolhat egy laikus idelátogató?
" hát ezek a Jehovások milyen egy szemét banda..."
S ennek nagyon örül az a valaki, akinek szándéka amúgy is az emberek közötti konfliktus minél élesebb kialakulása."
Kedves Maci!
Ez a felvetés nem új keletű. Én már évekkel ezelőtt is felvetettem az ötletet hogy Jehova tanúi hagyják abba az írogatást ezen az oldalon. Hiszen ha nem írnak akkor nincs is mire válaszolni. Az én ötletem konkrétan az volt hogy kísérleti jelleggel hagyják abba az írást.
Közlöm veled hogy a kísérlet nem lett elvégezve azóta sem!
"A folyóirat, a Biblia mint Isten szaván alapuló komment, magyarázat, segédeszköz. Ez nem helyettesíti a szentírást, és nem is ezzel a céllal készül."
Biztos vagy benne hogy nem ezzel a céllal készül?
"Az irodalmak, a Bibliából vett témakörökre vannak építve, és egy egy témát vizsgálnak meg alaposan."
És én mikor kapok választ pl. a keresztelkedési kérdésemre?
"Mi a véleménye Istennek a szava alapján, erről vagy arról, és hogyan kell kezelni, megtartani, vagy elutasítani."
Mi Isten véleménye a születésnapról?
"Ezt a szolga osztály kiadja több nyelven, több országban élők számára, hogy egységesen megkapják a tanultakat, azért, hogy nézzenek utána maguk is, és gondolkodjanak el rajta, és alkalmazzák az életükben."
Állításod szerint az Őrtorony nem helyettesíti a Bibliát. Még is az Őrtorony újságot több nyelven adja ki az Őrtorony szervezet mint a Bibliát! Az ÚVF persze.
"Így egy tanításban egységes imádatban élnek szerte a Földön a testvérek. Nem hobbiból találta ki, hogy egy szellemi táplálékot tartalmazó oktatás legyen, azoktól akiket erre a feladatra kinevez."
Olvasd csak! Tanítás!
Róma 1:4 de akit a szentség Lelke szerint, a halottak közül való föltámadás által Isten hatalmas Fiául rendelt; 5 s aki által kegyelmet és apostoli megbízást kaptunk minden néphez, hogy engedelmeskedjenek a hit által az ő nevéért 6 ezek közé tartoztok ti is, Jézus Krisztus meghívottjai
Kiket nevezett ki és hogyan is nevezte ki azokat a személyeket?
A vezető testület tagjait ki nevezte ki és hogy történt az elhívásuk ,kinevezésük? Kik voltak a TANÚI ennek az eseménynek?
"Hogy bizonyos dolgokban felhívjuk egymás figyelmét, amivel esetleg nem értünk egyet, azt nem ítélkezés, vagy vádaskodás céljából tesszük, Én legalább is nem, hanem a személyes meglátásom rejlik mögötte."
Én is ezt teszem ,felhívom a figyelmet azokra a dolgokra amiben az Őrtorony téved vagy félrevezet! Csak az a baj hogy Jehova tanúi ezt úgy veszik mintha őket személyesen támadnám meg! Amiről természetesen szó sincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!