Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha napjainkban minden vallás...

Ha napjainkban minden vallás eltűnne a világon, akkor születnének újak? Kreálnának még az emberek maguknak isteneket?

Figyelt kérdés

2017. szept. 28. 21:23
1 2
 11/15 Szabó Szabolcs 73 ***** válasza:

9-es. Nem minden emberbe.

És szerintem csak azért mert amióta az ember értelmes lény keresi a válaszokat az ismeretlenre, és ha nem találja akkor is kreál egy magyarázatot amit sokan ki is használnak.

Én pl elfogadom hogy a tudomány természetes módon nem tud mindenre pontos magyarázatot adni, hisz mindig lesznek ismeretlen dolgok, de nem taszigálok be a helyére valami kitalációt csak hogy könnyebb legyen elfogadni.

2017. szept. 29. 14:23
 12/15 anonim ***** válasza:

11-es

De miért pont isteneket kreálnak? Minden kultúrában ez a legfőbb hatalom valamilyen isten, istenek. Aki hatalmas, teremtő lény, ura a természeti törvényeknek, a gonoszt megbünteti, a jót megjutalmazza. A séma ugyanaz. Végül is ugyanabban látja mindenki ezt a magyarázatot. Miért?

"Én pl elfogadom hogy a tudomány természetes módon nem tud mindenre pontos magyarázatot adni, hisz mindig lesznek ismeretlen dolgok, de nem taszigálok be a helyére valami kitalációt csak hogy könnyebb legyen elfogadni."

Elfogadod, hogy a tudomány nem tud mindenre magyarázatot adni, de nem is gondolkodtál a magyarázaton? Nem is fordult meg a fejedben, hogy létezik egy felsőbb hatalom, aki által létrejöttek azok a törvényszerűségek, amelyeket a tudomány fejteget? Hogy ami létrejött, nem a véletlen eredménye?

2017. szept. 29. 14:42
 13/15 Szabó Szabolcs 73 ***** válasza:

De igen. Gondolkodtam.

És arra jutottam, hogy semmi okom nincs rá hogy egy felsőbb hatalommal magyarázzam azt amit nem értek.

És főleg hogy egy felsőbb hatalommal magyarázzam azt is amire van más magyarázat.

Nem tudhatunk mindent, csak közelítünk felé.

A lényeg az, hogy én a természetben hiszek te pedig mítoszokban. És mondhatunk ugyan egymásnak érveket ez szerintem egyikünk részéről sem fog változni.

2017. szept. 30. 00:34
 14/15 anonim ***** válasza:

Szabó Szabolcs 73

"A lényeg az, hogy én a természetben hiszek te pedig mítoszokban. És mondhatunk ugyan egymásnak érveket ez szerintem egyikünk részéről sem fog változni."

Nekem nem mítoszok. :D

Nem akartalak győzködni egyáltalán, nem is foglak. Ne érts félre.

Itt nem is az volt a kérdés, hogy elfogadod-e ezt a felsőbb hatalmat, hanem az, hogy megfordult-e már a fejedben, gondolkodtál-e rajta. Remélem érted :)

2017. szept. 30. 08:52
 15/15 Szabó Szabolcs 73 ***** válasza:
Értem. És tiszteletben is tartom hogy számodra nem mítoszok. Ez csak az én szóhasználatom volt.
2017. szept. 30. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!