Létezik keresztényüldözés napjainkban?
Ez egy napjainkban is létező jelenség? Talán erősödik is?
Talán csak a média kapta és nagyítja fel?
Tudnátok nekem hiteles forrásból származó cikkeket,könyveket ajánlani?
Igen létezik.
A Bibliában a Teremtő ezért le is íratta, hogy ne érje váratlanul azokat, akik ebben részesülnek.
Én pont az első hozzászólóval ellentétesen látom a dolgokat. Sajnnos úgy tűnik, hogy a keresztényüldözés egyre radikálisabb és egyre általánosabb lesz világszerte.
Például közelkeleten néhány évtizede sokkal békésebben, vallásukat sokkal nyíltabban gyakorolva élehettek a keresztények, ma pedig néhány országban hasonló veszélyekkel jár, mint Néró uralkodása idején.
Ráadásul nem csak az iszlám országokban beszélhetünk keresztényüldözésről, de az oly annyira békésnek mondott távolkeleti hindu/budhista országokban is (közel hasonló radikalizmussal). Megjegyezném, hogy ezen helyeken a muszlimokat is ugyan úgy üldözik.
Ehhez képest Kínában még "vígan élhetnek".
Valamint a nyugati országokban is érezhető egy puha keresztényellenesség, néhány hete olvashattunk egy cikket; egyik skandináv országban elvették a szigorúbb keresztény neveltetés miatt bevándorló szülők gyermekeit. Vagy iskolákból kitiltják a keresztény jelképeket.
Valláskritika kaegóriában egy hasonló kérdésre hoztam hivatkozásokkal több konkrét példát is, ha érdekel ott megtalálod.
Szia!
Az egész kereszténység ellen (?), szervezett módon nincs. Például szentgálon, szegeden, hosztóton és a lajta vidékén nincs. Butabubulik mindenhol vannak akik támadnak, amelyre a keresztény közösségek eltúlzott reakciót adhatnak.
A vallásüldözéssel kapcsolatos kérdéseket az ENSZ vallásszabadsági osztálya publikálja.Azt hiszem,küldenek a havi ingyenes folyóiratukból(angol nyelvű),ha megrendeled.
(Valószínűleg kérni fognak támogatást a kiadványukra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!