Élhet újra aki meghalt?
oké, Balinhun, de ha már itt vagyunk (behúzva a csőbe) mi a véleményed erről a kérdésről? két hsz-ben én már írtam, most egy összegzést: valójában az emberi élet legfontosabb kérdése, melyre minden vallás adott valamilyen választ, amelyet követve az ember a halállal néz szembe/lépi át a kaput/ vagy a legyőzéséről szól, vagy a túléléséről.
Abszolút átevez a hit területére, mert aki azt mondja: biztosan tudja, mi történik az biztos téved. Ugyanis mindig MÁS hal meg - és ebből eredően az ÉN haláról semmit sem tudunk.
Vannak gyakorlatok is, amelyek mesterek szerint ezt a halállal való szembenézést készíti elő: Desimaru zen mester mondja: haljatok meg kedves tanítványaim, még életetekben. A tudatos átlépés még a régi kereszténységben fontos volt (mára sokan azt hiszik ez valami "magától létrejövő" "meg vagyunk váltva" elég, ha jó vagyok (ez alap, de nem elég). A régiek készültek a halálra és esti imában kérték, éber állapotban jöjjön a halál.
A hitem szerint ez a legfontosabb: éberen - nem bódultan - átlépni. Hitem szerint ott állunk Krisztus Pantokrátor előtt és kérdésre válaszolni kell: Ki vagy te?
És itt minden számít: az önismeret, Istenkeresés, minden szavunk, tettünk, szándékunk, akaratunk, vágyunk és a vágyak legyőzései, a bizalom, a megbocsátás, a bűneink teljes megbánása, jó akarat, a szeretet. Soha senki nem hiheti, hogy ez könnyű, automatikus, mert az a tudat kialvásával jár, az magától megy. Ez munka, fáradtság. Ilyesmi.
Vidiripi
Nézem a prezentációt és mit látok? A nénike leteszi a Bibliát és előveszi az Őrtorony újságot! Ez tényleg egy reklám. Nem arról szól hogy hol találhatod meg a választ a Bibliában hanem arról hogy van egy füzetecske ami olvass el mert abban van a tuti! S persze elhangzik az oldal elérhetősége vagy hogy kérj egyet a tanúktól.
Kedves Ozmium42
20. hsz
Talán ebben is megmutatja Isten, mit képes teremteni, vagy éppen a tudománynak akarja ezt megmutatni. Hiszen 200 évvel ezelőtt az ember még semmit sem tudott erről :-)
De attól még létezett:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!