Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnám megkedveltetni...

Hogyan tudnám megkedveltetni magam istennel?

Figyelt kérdés
Hisz isten az egyetlen ki ítélkezhet felettem, valamint mit itt halandóként elérek halandó társaim mellett nem számít ha isten felkarol és magába fogad az örök üdvösségbe. Szerintem mindenki ki tagadja isten létét megtagadja az igazságot és jóra nem számíthatnak mikor isten felettük dönt sorsuk felől!

2017. szept. 25. 19:13
1 2 3
 21/28 követ62 ***** válasza:
53%

Kedves kérdező.

Egyet értek veled, hogy sok eretnekséget tanítanak aziskolaban. De Isten mégsem ért egyet azzal, hogy akinek van rá képessége az ne tanuljon tovább.

"Mindent megvizsgáljatok, ami jó azt megtarsátok." Ezt irja Isten ígéje. Megtanulod amit meg kell. A hasznosat megtartod a haszontalant "elfelejted".

Mindenkinek adott tálentumot (képességet). Viszont lehet, azzal tudnád kamatoztatni, ha továb tanulsz mondjuk egy olyan szakmát ahol nagyon sok emberen tudnál segiteni.

Ha nem teszed az olyan mintha elásnád a kapott tálentumodat. És ugye tudod mit tanit erről a Biblia?

És nem kell Istennel megkedveltetni magunkat. Mert Ő már előbb szeretett minket, még mielőtt meg sem születtünk.

JN,3:16

Mi emberek vagyunk azok akik nem kedveljük, szeretjük Őt. Mert, ha szeretnénk eléggé nem követnénk el bűnöket. De Ő ezzel együtt szeret minket.

Jézus azért jött, hogy megbékéltessen MINKET és nem az Istent.

Milyen faramuci dolog, hogy mi bántjuk meg Istent a bűneinkel és mégis mi haragszunk és tudni sem akarunk róla?

Aki azt hiszi Isten haragszi az tanulmányozza naponta Krisztus áldozatát!

2017. szept. 26. 07:55
 22/28 A kérdező kommentje:
Szoktam tanulmányozni Krisztus áldozatát és azon gondolkodán, hogy én is feláldozzam magam felebarátaimért. Ha nekem nem jutott tálentum majd a tisztitótűz megtisztít. Hisz ez az én tálentumom, hogy a purgatóriumban segítsem társaim a megnyugvásra való jutásra. Hisz emint mondtad hogy Isten csak azt várja el tőlünk hogy ne bűnőzzünk. De én többet akarok tenni.
2017. szept. 26. 09:39
 23/28 anonim ***** válasza:
49%

"Hogyan tudnám megkedveltetni magam istennel?"

Fogadd el Jézust, szüless újjá és máris kedvelni fog. Ennyi az egész

2017. szept. 26. 11:08
 24/28 anonim ***** válasza:
47%

@Kérdező!

"Szoktam tanulmányozni Krisztus áldozatát és azon gondolkodán, hogy én is feláldozzam magam felebarátaimért."

Ez az áldozat a szeretet. Nem kell meghalnod, Jézus megtette helyetted ...

"Ha nekem nem jutott tálentum majd a tisztitótűz megtisztít"

Ebben ne bízz. Jézus vére tisztít meg kizárólag, semmi más! Ebben az életedben kell megtisztulni, utána már késő

"Hisz emint mondtad hogy Isten csak azt várja el tőlünk hogy ne bűnőzzünk. De én többet akarok tenni."

Nem csak ezt, ezt max. a törvénykezők mondják. Jézus cselekvő hitet vár, azaz a gyakorló szeretetet.

A törvény cselekvése semmit nem számít, a szeretet pedig jóval túlmutat ezen.

Pl. a Tízparancsolat betartható akkor is, ha odakötözöd magad egy székhez. Bár így is bűnös maradsz, max nem gyakorlod a bűnt. De Jézus arra is rámutatott, hogy ha nem cselekszed a bűnt, de kívánod, akkor is ugyanolyan bűnös vagy. (Máté 5.27-28)

Jézus szeretet-törvénye pedig lekötözve nem tartató be.

Mózesi törvény cselekedete semmire nem jó, csak képmutatásra: Galata 2. és 3. fejezet + Róma 3.19-21

Cselekvő szeretet: Jakab 2. fejezet

2017. szept. 26. 11:15
 25/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszokat!
2017. szept. 26. 14:40
 26/28 anonim ***** válasza:
38%
Tapasztalataim szerint Isten a nagyképű, rossz indulatú irigy emberekkel szokott szimpatizálni. Ha aljas vagy adatik, ha nem még az is elvétetik ami van.
2017. szept. 26. 16:45
 27/28 KZitus ***** válasza:
57%

Kedves 5-ös hsz-ló

Ha igaz lenne az, hogy Isten alakítaná az életünket, nem gondolod hogy ezt Ádámmal kezdte volna? Hol maradt el/el a szabad akarat?

2017. szept. 26. 18:46
 28/28 anonim ***** válasza:
Minden bizonnyal egyetértesz azzal, hogy a Biblia Isten üzenetét tartalmazza, mely az egész emberiségnek szól. De vajon azt is feltárja, hogy te személy szerint hogyan közeledhetsz Jehovához , vagyis Istenhez ? Igen. A Biblia olvasása és tanulmányozása során figyeld meg, mit vált ki belőled az, amit olvasol, és gondolkodj el azon, hogyan alkalmazhatnád. Ha így teszel, engeded, hogy Jehova szóljon hozzád a Szaván keresztül. Ennek eredményeként egyre szorosabb lesz vele a kapcsolatod . Sok sikert !
2017. nov. 30. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!