Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnám megkedveltetni...

Hogyan tudnám megkedveltetni magam istennel?

Figyelt kérdés
Hisz isten az egyetlen ki ítélkezhet felettem, valamint mit itt halandóként elérek halandó társaim mellett nem számít ha isten felkarol és magába fogad az örök üdvösségbe. Szerintem mindenki ki tagadja isten létét megtagadja az igazságot és jóra nem számíthatnak mikor isten felettük dönt sorsuk felől!

2017. szept. 25. 19:13
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Remélem némileg jobban leszek jutalmazva mint társaim kik nem úgy cselekszenek hogy isten várja, 8 adik osztály után abbahagytam az iskolát mert nem érdekelnek az eretnekségek!
2017. szept. 25. 20:10
 12/28 anonim ***** válasza:
67%

Sehogyan!

Az Isten,szeretet.Képtelen vagy Őt megváltoztatni!

Mi többet vársz Istentől,aki nem hogy kedvelt,hanem SZERETETT annyira,hogy egyszülött Fiát adta érted,hogy el ne vessz,hanem örökéleted legyen.

Amit tehetsz az az,hogy megmosod a szemeidet rendesen,és meglátod ezt a hihetetlen szeretetet.

Ha befogadtad az Ő szeretetét,ő nem csak csipáid mossa ki szemedből,hanem teljesen lemossa bűneidet,és hozzásegít Lelke által elkülöníteni magad mindentől,ami elválaszt tőle,vagyis megszentel.Gyümölcstermésre segít,vagyis megtanít szeretni az Ő szeretetével.Ez a hab a tortán,melyet ráadásként szeretne adni az üdvösség mellé.

2017. szept. 25. 20:16
 13/28 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem mindenki ki tagadja isten létét megtagadja az igazságot és jóra nem számíthatnak mikor isten felettük dönt sorsuk felől!

Szerintem nagyon fontos,hogy higgyünk Istenben,de nem elegendő az üdvösséghez az,ha csak Istenben hiszel.Mivel Isten úgy szerette a világot,hogy az Ő egyszülött Fiát adta ,hogy ha valaki hisz Őbenne el ne vesszen,hanem örök élete legyen.(János evagéliuma 3/16)

Mert egyedül Jézus Krisztus a Messiás,az üdvözítő.És senki más nem tudja az embert megváltani,csak egyedül Jézus Krisztus,aki önmagát feláldozta váltságul az emberekért.

Istennek semmiképp sem az volt a célja,hogy az embereket megbüntesse,hanem az a célja,hogy minden ember elfogadja az Úr Jézus Krisztus keresztáldozatát.Mert az Ő kiontott drága vére lehetővé tette az emberek számára,hogy aki hisz Őbenne el ne vesszen,hanem örök élete legyen.

Mert az ember magatehetetlen állapotba került az emberpár bukása miatt elszakadt Istentől.És nem tudja kiemelni magát a bün természetéből.

És ha Isten nem avatkozott volna közbe a Megváltás által,ami az egyedüli menekülő útvonal számunkra,akkor örökre egy elkárhozott állapotba kerültünk volna.

2017. szept. 25. 20:27
 14/28 anonim ***** válasza:
45%

Érdekes véleményütköztetés lesz, ha végigviszitek.

Minden értelmes hozzászólást felpontozok.

2017. szept. 25. 20:29
 15/28 A kérdező kommentje:
Ugyvan, ugyvan igazis nem várhatok el többet istentől azért mert jót cselekszem, hisz ez elvárt. A minap egy embertársal találkoztam ki bajbajutott. Elhagyta pénztárcáját és tudott hazamenni busszal. Mireén odaadtam neki saját pénzem mi nálam volt s intettem útjára. Hisz isten volt ki amaz embert küldte hogy próbára tegyen. Miképp egy üveggolyó ként vagyunk isten markában ki ahogy koccant ossze minket ugy is tesz próbára. Bántam is én hogy nem volt nálam több pénz, hisz adhattam volna neki dupláját tripláját. Megis gyóntam emez tettem, hogy magamra gondoltam mint elindultam hazurol oly kevés pénzel. Azóta isten földig mívelem míg ki nem javíthatom ezt a hiányosságom
2017. szept. 25. 20:30
 16/28 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Kérdező!

Azt írod: "8 adik osztály után abbahagytam az iskolát mert nem érdekelnek az eretnekségek" Megtudhatjuk, h melyik felekezethez tartozol?

2017. szept. 25. 20:32
 17/28 A kérdező kommentje:
Krisztus Követői
2017. szept. 25. 20:40
 18/28 anonim ***** válasza:
23%
Hát kb sehogy. Valahol, nemtom hol a biblia azt irja hogy Isten úgy teremtette az embereket, mint a cserépedényeket, vagy mint a gyümölcsfákat. Az egyik edényt hibásnak teremtette, és összetöri, a másikat meg jónak teremtette. Ahogy az egyik fa jó gyümölcsöt hoz, a másik rosszat vagy nem hoz, és az ilyet kivágják (vagyis pokolra kerül). Annyit mondhatok hogy legfontosabb dolog az akarat az egészben, hogy teljes szivvel akard az egészet, ez az alap. Erre a gonoszok, hamisak, és sokan nem képesek már. Ezután jön az őszinteség, aztán elköteleződés, könyörületesség, figyelem... de ezek a dolgok elvileg egyben, valami nagy lelkesédben vannak összeállva, ha azt birtoklod vagy eléred, akkor kedves vagy Istennél, ennek a nagy öröm az egyik jele, meg fényesség (optimizmus), erős lelkesedés, nagyság. ja és vigyázz, mert Isten és az összes téma az anyagi oldal legnagyobb ellensége, uszit ellene márpedig az pedig szükséges, anélkül biztos hogy boldogtalan leszel, úgy meg nem lehet imádságban élni, vagy legalábbis iszonyatosan megneheziti. Ezt nagyon könnyü elfelejteni abban az állapotban is...
2017. szept. 25. 21:13
 19/28 anonim ***** válasza:
37%
lelkesedésben*
2017. szept. 25. 21:14
 20/28 anonim ***** válasza:
67%
Tanulj sokkal többet, mint amennyit tanítasz!
2017. szept. 26. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!