Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért ölt meg olyan sok...

Isten miért ölt meg olyan sok embert?

Figyelt kérdés

Én néha úgy látom hogy a megfélemlítés eszközeit alkalmazza, ez gonosz dolog és a gyilkosság is és a bűntudat is, és bűntudat alatt nem azt értem hogyha megölsz valakit ne legyen bűntudatod. Hanem alapból az ősbűn, az hogy eredendően bűnösök vagyunk.

Szerintem újratárgyalhatók Istennel a dolgok.

Végülis már nem törli el az emberiséget és nem cseréli fel a nyelveket amiatt, mert felfelé mászok, gondolok itt az űrutazásra.

Nem mondom azt hogy gonosz lenne, csak kíváncsi vagyok ennek a miértjére.

2017. szept. 25. 18:24
1 2
 11/12 Alex Fly ***** válasza:
@10: ugyan nem kimondottan nekem szól a kommentedb de az én Bibliámban a "ne ölj" eredeti jelentése: "ne gyilkolj" -azaz nem minden esetben bűn az emberölés.
2017. szept. 26. 17:14
 12/12 anonim ***** válasza:

A kérdésed alapja hogy létezik Isten és bele is avatkozik a földi világba. De miért is kellene ebbe az alapba mindenki higyjen? Semmi kézzel vagy ésszel fogható bizonyíték nincs Isten létezésére, és Isten olyat nem tud cselekedni hogy a szent hablatyt ne lehessen rá nyomni hogy Isten útjai kifűrkézhetetlenek s ez mind a nagy tervének a része, s fent majd mind üdvözlünk stb..

Ennyi erővel én is kitalálhatnám hogy a Yetiben hiszek, és aki nem az bűnös, kárhozatra ítéltetett és rossz ember mert a könyvemben megvan írva.

21. században lassan minden odaérett hogy statisztikákkal kilehetne mutatni hogy valaki beavatkozik-e a földi életbe, vagy csak a véletlen műve-é minden? De minek ölne ebbe bárki is milliárdokat ha mind tudjuk az eredményét?

Gyakran megtörténik hogy a leghitványabbak lesznek a legsikeresebbek és az életüket jószívűen leélők pedig szívnak mindent. Hol van Isten? Miért nem mutat élet jeleket? Kavarja össze a nyelveket a francba is, legalább tudjuk hogy van. Az is jobb mint így. Nem büntetés lenne, hanem ajándék mindenki számára mert tudná hogy nem vagyunk egyedül. Van valami értelme annak aminek értelmetlensége miatt nap mint nap 100.000-ek ölik meg magukat, vagy csak savanyúan lerobotolják, s várják a lelkük mélyén hogy legyen már vége, jöjjön valami más. Aki meg legjobban élvezi az egészet az pár napon belül rákban elpatkol.

2017. szept. 26. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!