Mi célból teremtette Isten az embert? Pusztán csak azért, hogy éljen és sokasodjon? Vagy volt valami más célja is?
Természetesen,Isten minden tevékenységében céltudatos,s így az ember teremtésében is.
Az ember megalkotásakor saját kreatív jellemét alkotta alkotásába.
Az összes értelmes teremtménye rendelkezett szabadakarattal,de olyan kreativitással egyik sem,mint a saját képmására alkotott ember.
Tudta,hogy a kreativitásából fakadó fejlődési vágya,bűnbe-ellene való lázadásra- fogja vinni,de készen volt alkotása kezdetén a megoldás,lénye egy darabja által.
Tudta,hogy Lucifer vádjaira elégséges választ,csak önfeláldozó szeretete lehet meggyőző érv a világegyetem értelmes lényi előtt.
Krisztus,mint az ember megformálója,kereszten bemutatott áldozatával lefizette az igazság bérét,és igazolta szeretete mélységét.
Kb. 4-szer volt már szó itt erről.
Ahhoz, hogy ezt megtudd, igazából arra kell válaszolnod, hogy mi az, amit egy mindenható SEM tud megadni magának?
Kis segítség: mi az első parancs? Mi az egyetlen megbocsáthatatlan bűn?
Vissza kérdezek.
Ha valamit szeretnél megalkotni, végre hajtani, miért tennéd meg?
Mi vezérel egy elgondolásod megvalósításában?
Nos Istent is több ok vezérelte az élet érzésének, a létezésének megosztásában.
Te is biztosan gyönyörködsz a kezed munkájában, ha sikeres, és betölti szerepét.
"ha sikeres, és betölti szerepét."
Akkor igen.
Ha előre látom, hogy nem fogja betölteni a szerepét, akkor tuti biztos, hogy nem készítem el!
Vagy gondolkodom rajta még egy kicsit, vagy pedig, ha nem vagyok végtelen, akár le is mondhatok róla.
De selejtet nem csinálok.
Így igaz.
DE közben gondoskodom arról is, hogy ne okozhasson kárt és ne borítsa fel a tervem.
Természetesen közben meghagyom a szabad akaratát IS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!