Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Héraklász miután isten...

Ha Héraklász miután isten lett, Hébét vette feleségül, az nem vérfertőzés?

Figyelt kérdés
Hiszen mindketten Zeusz gyerekei.
2010. máj. 27. 10:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez általános az isteneknél. Az uralkodóknál is az volt sok azért halt ki mert továbbörökítették a betegségeiket.
2010. máj. 27. 11:05
 2/8 anonim válasza:
De ez most miért volt fontos? Amúgy bármelyik közelebbi rokonnal létesítesz nemi kapcsolatot az vérfertőzés. Az istenek meg azért gyakorolják, mert náluk nem nagy a választék, és kb mind rokonok.
2010. máj. 27. 11:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Tekintve, hogy az istenek nem emberek, - noha emberi alakkal ruházzák fel őket - olyan ez, mintha a mindenség a mindenségbe olvadna bele.
2010. máj. 27. 17:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem hiszek semmilyen vallásban, meg sose foglalkoztam a témával, csak ma olvastam, és hát furcsa volt. Úgy látszik, én vagyok nagyon nímand, hogy furcsállom a belterjességet.
2010. máj. 27. 20:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez nem olyan belterjesség, mintha a testvéredet vennéd el, ahogy az utolsó hozzászólásban mondtam, azért egy istenséggel ez másképp van.

Anno a fáraók között is gyakori volt, hogy testvéreket házasítottak össze, mert őket az isteneik megtestesülésének tartották. Szóval, amikor Héraklész elvette Hébét, az olyan volt, mint amikor két felhőből egy lesz. Rájuk sem mondod, hogy belterjesek, hisz tulajdonképpen ugyanazok, nem?:) Na meg, annak nem voltak következményei (betegségek), ha egy isten összejött egy másikkal.

2010. máj. 28. 14:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Zeusz szerelembe elegyedett anyjával, nővéreivel, az ősi istennőkkel, itt nem érvényes a vérfertőzés, az ősi elemek szétválásáról és egyesüléséről van szó; Éva ősanyánk is saját fiaival szaporodott
2010. jún. 4. 20:50
 7/8 A kérdező kommentje:
És pont ez az egyik oka, amiért ateista vagyok.
2010. jún. 4. 23:31
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Ezért vagy ateista? :D Ez butaság!

Nézd, bárki bármit mond, a vallások csak amolyan szimbolikus útmutatók, erkölcsi tanácsadó, ilyesmi - nem erre kell felépíteni az istenképzeted. Az antik görögök úgy vélték, hogy az istenség olyan, mint ők; a keresztények már egy szigorú hatalomnak tartották; aztán voltak olyanok, akik azt mondták, hogy az Istenség igazi "arcát" sosem fogjuk megismerni, vagy hogy Isten nemtelen, és vannak akik szerint van egy Istennő és egy Isten is, akik ketten alkotják az egészet, hogy a keleti többistenhitről ne is beszéljünk.

Mint mondtuk, ez nem olyan vérfertőzés, amire te gondolsz - az istenek, legyenek akármilyenek, nem hús-vér emberek. Képzeld, amikor a szél és a levegő egybeolvad: két külön dolog, de mégis egy. Mikor találkoznak, azt te vérfertőzésnek neveznéd?:)

Nem, ne légy szűk látókörű. Azt mondani, hogy azért nem hiszel semmilyen istenben, mert van néhány történet, ami arra kel, hogy az emberek közelebb érezhessék magukat egymáshoz... nem szabad így gondolkodni :)

2010. jún. 5. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!